Potřebuji pomoc

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
hunys

Potřebuji pomoc

Příspěvek od hunys »

Zdravím chlapi, potřeboval bych pomoc, poradit, nebo identifikovat problém.

Mám Opel Astra G 1.6 r. 2000.
Občas, tedy teď už skoro každou jízdu, že sama od sebe prostě zdechne. Jedu si a přeřazuji a palubka se rozsvítí a nic. A když ji nechám odpočinout minutu nebo dvě, tak nastartuje opět bez větších problémů.
Už jsem objednán v servisu, ale rád bych věděl už předem na čem jsem.

Přesněji: Projevuje se to tak, že najednou to auto je takový zasekaný, jako by se rychle ubíral nebo přidával plyn, ale přitom plyn mám konstantně. Pokud rychle přeřadím a nespadnou mi otáčky pod cca. 1500 tak ji udržím při životě a dokážu to někde odstavit. Jinak na volnoběh je normálních asi 800-900 otáček, ale při problému se zakousává a hodně rychle jdou otáčky dolů a konec. Jednou jsem si toho ani nevšiml, protože jsem měl puštěné rádio a nic jsem nezareagoval.

Můžete mi poradit prosím s čím by mohl být problém. Případně cena opravy a nebo nějaké rady?

Děkuji mnohokrát :cry: :cry:
Reklama

p.somik
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuji pomoc

Příspěvek od p.somik »

Nepíšeš, jak, nebo co se rozsvítí na palubovce, ...hádat bez diagnostiky na dálku nelze, navíc pokud jsi již objednaný do servisu...
Mnoho lidí zapomíná na běžné věci, palivový filtr, svíčky, vzduchový fIltr, škrtící klapka..... v tvém případě i kontrola EGR, falešné přisávání....je to jen hádání a výstřely do prázdna
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

...alebo aj slabe el. kontakty na rôzných miestach! :wink:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

jj taky to vidím na volný kontakt v elektrice. Zkontroluj kábly v motorovém prostoru. Kábly na baterii, starteru, kostru atd.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
hunys

Příspěvek od hunys »

Tak jsem si aspoň vyblikal kódy a vyšlo.
0300 - Výpadky zapalování
0400 - Nesprávný signál ventilu EGR

Takhle už mi dokážete říci něco bližšího?
Odpovědět