jaký tip lambda sondy na zafiru
jaký tip lambda sondy na zafiru
Odborníci poraďte jakou lambda sondu si mám koupit na Zafiru r.v.2003 benzín 92KW.motor Z18XE.Univerzální nechci.Díky za tip a radu.
- Reklama
-
Re: jaký tip lambda sondy na zafiru
ale nepišeš ktoru, ten motor ma dve sondy, za dalšie nemusi byť vôbec kupovana v GM ale v aftermarkete za cenu lepšiu ako v GM
! Motor Z18XE je jedno v akom aute je, vždy sa to berie pre dany motor a nie karoseriu.
toto je origo z afteru
http://www.opel.archanjel.sk/lambda-son ... 55359.html http://www.opel.archanjel.sk/bosch-opel ... torom.html

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
No jo zapomněl jsem napsat že to je ta první před KATEM.Určitě nemusí být originál GM lavně aby komunikovala s ŘJ.
-
Tieto sondy su presne tie iste čo predava GM, nič lepšie už neexistuje, takže možeš byť v kľude!harvej píše:No jo zapomněl jsem napsat že to je ta první před KATEM.Určitě nemusí být originál GM lavně aby komunikovala s ŘJ.

ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Univerzál jsou pouze proto, že nemají konektor, což je nepohodlné. Naštěstí Z18XE má levnější "běžnou" lambdu a můžeš tam dát prakticky cokoliv. (osvědčený výrobce) Nekomunikace s řj je fáma způsobena nákupem špatného typu sondy např do X18XE. Já osobně kupoval Topran za nějakých 1200,- v Rallu (už bohužel nenabízí) a šlapala v pohodě.
Vektro dík za tip
představ si že jsem tu sondu od TOPRANU ještě našel na www.autokšeft.cz za 1339kč.Tak jdu do ní.

Každopádně vždy LS posuzovat podle live dat a ne podle toho, že mi to hází chybu která je způsobena něčím jiným. Ale předpokládám, že to máš ověřeno.
Já se chystám tu LS vyměnit preventivně.Mám tam ještě originál a ta má najeto 190000km.Zatím problém není Zafa jezdí bez chyby ale blíží se dovolená a nechci aby odešla někde v Chorvatsku.Tak doufám že když ji jenom vyměním tak se nic nestane.
No takové věci se někdy nevyplácí
samozřejmě se nic nestane když dáš novou, jen je někdy porod ji povolit. Vadná sonda tě na cestě stát nenechat neměla. Já ji měnil v 250tkm a taky jen "preventivně" když jsem se nemohl dopátrat problému, sice nová byla "rychlejší" ,ale jak to tak bývá závada byla někde jinde. Podle této logiky bys měl vyměnit čidla klikovky,vačky,alternátor....... To radši doporučuji si k povinnému ručení připlatit asistenci v zahraničí-u některých pojišťoven za pakatel.

Povolení LS.se nebojím na podzim jsem měnil přední trubu na výfuku a povolil jsem ji a vyndal bez problému vím že,se dá jet i LS. která klekne,ale jet 1200km tam a 1200km spět nouzovém režimu 90km v hodině po dálnici to se mi moc nezamlouvá.Vektro11 dík za tip a rady.
-
Mysliš že lambda odijde nahle a uhodi auto do nudzaku, ja som mal jeden čas tiež lambdu v haji a auto jazdilo normalne, aj odpojena Vaha Vzduchu neprepla auto do nudzaku, otazkou je kedy sa da klasicky benzin sam do nudzaku? No len aby ti teraz ako naschval nekľakla RJ motora!