Chrastění z motoru

Odpovědět
Orec

Chrastění z motoru

Příspěvek od Orec »

Chtěl bych poprosit o radu,jestli se s tím třeba někdo nesetkal,mám 2,0 Dti a pri zátěži motoru při nízkývh otáčkách mě tam něco chrastí. Dám za jedna,pomalu se rozjíždím a když pustím všechny pedály a auto samo jede pomaličku tak je to slyšet nejlíp. Pak vytočím 2tis otáček,dam za dva a znovu ten zvuk,pak se rozjížím a ztrácí se to a nic neslyším. Někdy to je slyšet víc,někdy míň. Je mě jasný,že takhle bez toho,aby si to člověk poslechl je na prd,ale tak jen by mě zajímalo,co mě asi čeká :cry: Samo jak budu mít nějaký peníze,stavím se v Komárově do servisu. Ten zvuk jde jako by z motoru,snad na straně řidiče,nevím. A když mám zavřený okýnka,tak to neslyším. Oleje mám dost,měněnej před 7000km, mogul 10w40. předem všem děkuju za komentáře :wink:
Astra G 2.0 DTi caravan
Reklama

Orec

Re: Chrastění z motoru

Příspěvek od Orec »

Tak jsem se objednal na dnes do servisu v komárově u Romana. Už mě totiž to chrastění sr..o :x Přístup perfekní, i když měli dost práce,tak mě nacpali hned na druhej den. Ráno sednu do auta,nastartuju a pomalu se rozjíždím a poslouchám,že nic neslyším :-D Byl jsem tak naštvanej. Ale říkám si,že to určitě začne. Nezačalo :-D Tam jsem vypadal jako naprostej kretén :evil: Samozdřejmě to nedělalo ani jim,ani mě při předvádění. Ale ani pak cestou domu a tak. Ale jsem spokojenej,že mi na to mrknul a podle mě za slušný peníze,mám z toho dobrý pocit 8) Co se těch zvuků týče,tak vážně nevím,čas ukáže.
Astra G 2.0 DTi caravan
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Kolik má auto najeto?
Že by rozvodový řetěz?
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Mám stejný problém Žirafa 2.2 DTI a zvuky se šinou od převodovky ,dle mého názoru jsou to ložiska převodovky (u mé Žirafi je najeto 260 000 Km a předešlí majitel byl superhovado na autíčko ).Slyšet to je jen při podtočeném motoru :?:
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET.

Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
Orec

Příspěvek od Orec »

No,ta převodovka,to by mohlo byt. Že by málo oleje v ní? Nevím :? A řetěz jsem myslel,že je na vždy. Nebo ne? Mám najeto 174 000km. Já jezdím co nejšetrněji,nedávám tomu. Za studena točím cca max 2tis otáček a až se zahřeje,tak do 2500tis. Občas 3tis na jak se říká vyhnání pavouků :wink: Prostě se k autu snažím chovat pěkně. Měl jsem G v 1.6 benzinu a asi 300 000tis a převodovka ok. Ale ten zvuk mě přijde tak trochu jako by zařachtal řetěz. Ale zvláštní,že někdy to je víc slyšet,někdy méně a když zajedu do servisu tak vůbec :mrgreen:
Astra G 2.0 DTi caravan
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Olej v převodovce jsem kontroloval a je ho dostatek a čistý,k autu se chovám asi stejně jako ty problém bude vtom že auti jezdilo dost s vlekem u firmy od které jsem auto kupoval.
pajakuv ASTROLET.

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

Mě se líbil výrok servisáka na můj dotaz ohledně výměny oleje v převodovce:
já: co vyměnit olej v převodovce?
on: proč? je tam doživotní náplň...!
já: no a kolik je u vás životnost převodovky?
on: - 100 - 150tis. proč?
já: auto má už 150tis a 10 let. nebylo by tedy dobrý ten olej vyměnit a zkontrolovat?
on: dobře jak chcete...

nevím o co jim jde stejně to snad platím já ne? ale těch keců kolem toho...

Imho Opel morava 8) nezklamou nikdy :mrgreen:
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
pajak7

Příspěvek od pajak7 »

Já to říkám pořád (řemeslník do domu ,hůl do ruky) :| :| :|
Jenom by mě zajímalo jestli se dá za rozumný peníz taková převodovka zrepasovat protože když vemu to chrastění a kvičení 5-ho převodového stupně jako ve starém RTO autobusu tak přemejšlím o Go převodovce popřípadě výměně za starší ale dobrou.
pajakuv ASTROLET.

Orec

Příspěvek od Orec »

Já bych koupil nějakou starší převodovku,myslím,že to nebude tak drahé. Taky nechápu některý servisy,ještě abys je přemlouval aby si vydělal :mrgreen: A jak je to stím řetězem,co ten vydrží? No,já si nechám ten olej taky vyměnit v té převodovce,tím přece nic pokazit nemůžu.
Astra G 2.0 DTi caravan
Odpovědět