Mal som problem , pokial bol motor studeny alebo bola vonku zima 12 C a menej RJ motora vyhodnotila ze bude zhavit tak auto startuje bez problemov.
Ale ako nahle sa motor zohrial , a niekde som postal napr 2 hod. a znovu skusal nastartovat zhavenie sa nespustilo, tocil aj 15 sec. kym nastartoval.
Alebo aj ked je vonku napr.25 C a motor studeny, nezhavi a tiez mu to trva kym nastartuje.
Skusal som to riesit vypinacom na prerusenie kabla od cidla teploty aby ho RJ vyhodnotila ako vadne a tym padom aj nazhavila. KRAVINA
Hladal som a konecne som zohnal elektroniku na vyriesenie tohoto problemu, uz ju mam aj namontovanu.
Funguje to vyborne aspon zatial.
Po rozsvieteni kontroliek pred startom posle do RJ pridana elektronika na 7 sec hodnoty z vysim odporom (konkretne o 600 ohmov, a po prejdeni 7 sec sa odpor = 0 cize povodny odpor cidla )
RJ vyhodnoti ze je zima a pekne nazhavi a auto krasne nastartuje.
Dlhe starty za tepla . VYRIESENE
- marko100le
- Reklama
Re: Dlhe starty za tepla . VYRIESENE
Jestli to chápu dobře, jde jen o oblbnutí hodnoty z čidla teploty chladící kapaliny?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- marko100le
Ano, oklame to na 7 sec. RJ len pre startovanim.
A potom funguje vsetko ako ma ako keby tam ta elektronika ani nebola.
ani ziadne chybove hlasenia a aj teplomer chladiacej na pristrojovke ukazuje tak isto ako predtym.
A potom funguje vsetko ako ma ako keby tam ta elektronika ani nebola.
ani ziadne chybove hlasenia a aj teplomer chladiacej na pristrojovke ukazuje tak isto ako predtym.
Tak to je jasné, teď už se jen podívám, jakou teplotu těch 600ohmů navíc určuje 

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor