motor 1.6 běží na tři válce
motor 1.6 běží na tři válce
Zdravím všechny,před měsícem jsem koupil Astru G 1.6 cng r.v.2004 dovezenou z Německa. Továrně zabudovaný pohon na stlačený zemní plyn mě lákal náklady 1,20Kč/1km. Moc jsem se nepovozil. Po ujetí cca 250km začal občas vynechávat jeden válec a rozsvítila se kontrolka chodu motoru. Vyblikáním závady jsem zjistil číslo 0301....zapalování válce 1-výpadky. Mezitím mi servis vyměnil vstřiky,svíčky,zapalovací lištu a závada pořád trvá. Nejhorší je to za deště,to 1.válec neběží vůbec. Teď chce servis vyndat kabeláž motoru,snad i rozplétat svazky,vše co je napojené na 1. válec,aby našli poškozený drát,nejspíš někde dole blízko silnice (když prší,cáká voda,problém je větší). Myslím, že plyn v tomto autě při téhle závadě nehraje roli. Co si o tom myslíte,nemá někdo podobnou zkušenost? Díky.
- Reklama
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor 1.6 běží na tři válce
Snad to tam najdou 

ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
A co tlaky ve válcích?
Měřil to někdo?
Já osobně bych to tedy typoval na problém v motoru
Měřil to někdo?
Já osobně bych to tedy typoval na problém v motoru

Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Já měl problém v tý zapalovací liště ale zkusil bych egr ventil ten taky umí dělat neplechu.
jakmile je velký vlhko a prší tak taky mam problem s cukáním motoru a kratkodobem chodu na 3 otázkou je kde je příčina, ale hardware to nejspíš není
Born From Jets
No oni se všichni soustředí na ten zápis chyby ,,zapalování 1.válce výpadky,, tak ani nepřipouštějí problém jinde. Snad by jednotka napsala jinou chybu. Jisté je, že chvílema do 1.válce nejde proud,ale proč? To bude průšvih,až rozpletou všechnu možnou kabeláž a chyba bude jinde. To se na těch drátech asi objes...
. Proto jsem začel pátrat,abych akci včas zastavil. Potřeboval bych shromáždit názory co nejvíce lidí,věřím,že na to někdo už přišel. Jak jsem tak pročítal fora,těch závad motoru chodu na 3válce je poměrně dost.

Zdravím všechny,nějaký čas jsem se odmlčel,svátky v květnu zkomplikovaly odstranění závady. Ukázalo se,že na stopě byl Ondra B.,skutečně tlaky ve válcích ukázaly na podpálený ventil 1.válce. Teď už je auto po opravě a zatím vše ok,tak snad to tak bude i nadále. Zatím se mějte a děkuji.