Vadný snímač barometrického tlaku - opraveno!

Odpovědět
pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Vadný snímač barometrického tlaku - opraveno!

Příspěvek od pavel kotulán »

Zdravím, tak o víkendu jsem byl po dlouhé době u RomanaK aby se mi podíval na to co tam mám za chybu a našlo mu to vadný snímač barometrického tlaku! Nenašel úplně stejný - číslem , ale ve výsledku by měl být stejný! Když jsem ho zapojil, tak chybu to nevyhodilo a naměřeno 100KPa, což u jeho astry bylo 99KPa! Neměl by to být takový problém! Měl jsem tedy radost, že už ne mne nebude stále svítit ta kontrolka, ale jak jsme to jeli projet, tak auto jelo jako bez turba!!!!!! Nemělo vůbec tah!!! nasadil jsem tedy zpátky starý snímač a jel to projet a auto jelo normálně, zastavil jsem a zahrabal, až za mnou zůstaly čáry na silnici :) Tak nevím - nechal jsem čidlo doma, protože jezdím do Prahy! O víkendu zkusím na radu Romana odpojit baterii a nasadit "nový" a zkusím s ním jezdit! Mohl by si prý počítač stále pamatovat náhradní hodnoty tlaku z toho starého snímače! :? Setkal se někdo z vás se stejným problémem? Jinak mám motor Y17DT
Naposledy upravil(a) pavel kotulán dne 02 bře 2012, 18:30, celkem upraveno 1 x.
Reklama

csala

Re: Vadný snímač barometrického tlaku

Příspěvek od csala »

Myslím. že diagnostika by cez live data za jazdy mala vedieť odhaliť problém a to cez požadované a namerané hodnoty tlaku v rôznych režimoch motora. Ten nový snímač síce atmosferický tlak ukázal správne, ale snímače tlaku majú rôzne charakteristiky a pokiaľ si tam dal nie originál, tak potom riadiacu jednotka motora dostáva nesprávne napätie z tohto snímača a výkon motora ide dole - to je napríklad tvoj prípad. Môže to byť aj naopak, a to vtedy, ak by si dal snímač tlaku taký, ktorý pri určitom tlaku v sacom potrubí dá na výstup vyššie napätie ako požadované, vtedy RJ motora to vyhodnotí ako potrebu dodať viac paliva a motor ide lepšie ako s originálnym snímačom, no samozrejme viac dymí :mrgreen: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... or#p371427
Ďalšia vec je tá, že RJ motora si potrebuje spriemerovať hodnoty z tohto nového snímača a to može trvať rádove aj desiatky km.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadný snímač barometrického tlaku

Příspěvek od pavel kotulán »

Tak jsem dojel dnes domů z Prahy dřív a nasadil jsem ten nový snímač a na radu RomanaK jsem odpojil baterii, abych resetoval počítač a při tom jsem odpojil hadičku od EGR ventilu a zaslepil - chybu to žádnou už nevyhazuje a auto jede jak nikdy! Táhne plynule až do cca 4200 otáček! 8) :) :lol: Takže opět díky Romanovi!
Odpovědět