zamrzlé tlumiče?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
fikxa

zamrzlé tlumiče?

Příspěvek od fikxa »

zdravím, pánové v těchto mrazícich se mi naskytl problém.. po víkendovém stání auta venku sem cestoval x km domů a v půli cesty sem zjistil že mi nepruži práva strána přední nápravy.. první teorie byli že buď praskla pružina a druhá že se tlumič nějak přidrel.. jenže po bližším prozkoumání sme zjistili že pružina je v pořádku a tak sem auto dal na hever a při zvedáni kolo normálně zůstalo na zemí a tlumič byl normálně v pohybu.. dalo se zase dolů a začlo normálně pružit.. po noci sem to měl zase zpátky.. když sem postup opakoval tak po další noci to bylo zase zpátky ale u druhého tlumiče.. tam sme zkusili horkovzdušnou pistoli nahrát zvednout a dat dolů a dobrý.. myslíte si že je možný že by zamrzli? že třeba když v nich je olej že by tam nakondenzovala voda a ta následně zamrzla? ja se s tím nikdy nesetkal, ani příbuzný a ani jeho kamarád.. ale ten příbuzny vlastní ještě ford fiestu, ke které přišel, opřel se o kufr který klesl ale nahoru už nešel.. je možný že by ten mráz těm tlumičum dával až tak nazadek? nemáte s tím někdo zkušenost? jestli je to skutečně zimou nebo jestli mám už shánět nové
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999
Reklama

josef

Re: zamrzlé tlumiče?

Příspěvek od josef »

Známému se to samé stalo na oktávce, která má už něco nalítáno a má studený odchov (parkuje na venku) . Jednoznačně mu zamrzaly tlumiče. Auto se vzadu setřepalo až dolů a jezdilo se s tím jak s traktorem :) . Na první pohled to vypadalo, že popraskaly pružiny. Oktávka dostala nové tlumiče a je klid.
Zafira99 1.8 16V Elegance
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Fikxa-máš tlumičový olej plný vody a tak normálně zamrzl.Je to častý jev v těchto abnormálních mrazech.Tento týden 2 Astry a 4 Fabie.Nové tlumiče to vyřešily.
jaraK

Příspěvek od jaraK »

Mě to zamrzá taky. Většínou to povolí u druhé díry na silnici.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Odpovědět