zafira 2,0di velký tlak oleje

Odpovědět
wasser

zafira 2,0di velký tlak oleje

Příspěvek od wasser »

Zdravim potrebuji poradit mam na zafire velky tlak oleje ktery trha baroskopycke cidla muze mi nekdo poradit nejaky napad? po vymene oleje a vycisteni systemu ujede cca 2,5tis km a cidlo prdne..... a dalsi perla pada do nouzaku na volnobeh chyba egr ale vse kolem podtlaku skontrolovano a zda se byt ok predem diky
Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: zafira 2,0di velký tlak oleje

Příspěvek od Marťasek »

Hele nevíš na co je v motoru tohle??:

Kód: Vybrat vše

http://www.opelastra.cz/technika/olej_ventil.htm
A pevně věřím, že ve tvém motoru (ač novějším) to bude taky. 8)

Jinak co se EGR týče jsou tady toho stohy postů - stačí hledat...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
wasser

Příspěvek od wasser »

hm myslim ze je to s jineho motoru... a ne 2,0di ale nejsem si jistej zejtra pod to lehnu...
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

wasser píše: vse kolem podtlaku skontrolovano a zda se byt ok predem diky
To chce mít jistotu, zdání nestačí. Měřil jsi to?
Co se toho čidla týče, není to spíš špatná várka? Nějak se mi to nezdá, že by tlak mohl to čidlo provalit. To by se asi v motoru děly jiné divné věci. Ale tohle ti neporadím :(
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
wasser

Příspěvek od wasser »

ten podtlak jako takovy sem nemeril nevim jak a ani cim pumpa se zda byt ok hadicky ciste bez oleje a saje pekne membrana v egru drzi,aktulator klapek taky chodi bezvadne,live data s diag.ukazujou ze vaha je ok,a ventyly sme zkousely menit za nove... Ale jenom po jednom to znamena ze na aute nebyly nikdy ve stejnej moment vsechny nove.... Tam je v badani jeste rezerva :) a nemeril sem presne podtlak.... Jde o to ze to spadne do nouzaku nahodile... Nekdy na kazdy volnobeh jindy zase 500km ne kdyz se chyba vymaze tak to obvikle vydrzi cca200km ok.... Jinak je mozne ze cila byli smejdy ale menil sem ted poctvrte a tlak je zrejme velky protoze kontrolka zhasina uz pti toceni starterem .... Diky za kazde rady kdyby nekdo o nekom vedel v jiznich cechach kdo by to dal do cajku tak dejte vedet ...
wasser

Příspěvek od wasser »

muze mi nekdo poradit kdo by mi zmeril vakuovku jestli je dobra? Jezdim casto do prahy i stredni cechy nebo jč. Diky..... Jirka
Odpovědět