Pokud máš všude sucho, zkus si čichnout k vejfuku, kouř by měl bejt cejtit fridexem.
Ja mam teda Z20LET, ale prdla mi hlava ... taky mi to zralo vodu a vsude sucho.
Dalsí priznak byl takový, ze kdyz jsem mel nastartovano a stalo na volnobeh, tak se v potrubí nahromadil bílej kouř, a když si prošlap po chvíli plyn, tak vylít oblak kouře z vejfuku a smrdelo to jak fridex ...
Tak byly dvě možnosti, bud těsnění pod hlavou a nebo hlava ...
Těsnění se na Z20LET dává kovové, takže to hralo tak z 10% na tesnění ...
Byla to samozřejmě hlava.
na tvem autě by to mělo být pouze těsnění pod hlavou, jednou za čas se to stane, zaleží jak s tím kdo zachází
Finančně:
Těsnění pod hlavu cca 1000kč, po sundaní hlavy a odpojení par věcí jsem ponakupovla další těsněníčka a nějaké další pičíčovinky takže materiálově dejme tomu za 2000,- plus práce, kterou jsem měl u kamaráda za pár korun ... takze bych to suma sumárum odhadl na 3000,- sevšim

i s dolitim samozřejmě nové spešl chladíácí směsi...
Nakonec jsem chtěl sehnat uplně novou hlavu přímo v OPELu... 57 000,- neosazená, prostě holá hlava ....říkám: Díky naschle
Přijel jsem k nám na vrakaáč, maj tam uplně vše

pán povidá: Nějakou tu mám, je zavařená, s papírem o tlakové zkoušce, jen ji musim vyštrachat, nevim jaká je cenovka ... orientačně sem měl počítat něco mezi 10 - 20 tisíc ...říkám díky, naschle...
Nevěřil jsem že je dobře opravená, no prostě sem s pomocí kamaráda servisáka sehnal dobreho svářeče, ten to posvářel, vybrousil sedla ventilu, vyčistil ventily, nahodil nove těsnění na ventilech, nove tesnení na sání a svody... udělal mi hlavu přednostně (díky známosti) oprava trvala cca týden ... pán předběhl asi 30 hlav které měl na opravu a vzal rovnou moji... tkaze jinak bych cekal dluoho prej
no takže zase suma sumárum zavaření, tlaková zkouška a zase nějaké pičíčovinky nové .. a oprava hlavy 7000,- cca
V tvém případě, jak jsem již psal, to bude s 90% pravděpodobností tesnění pod hlavou, jelikož máš atmosferu a u tech hlavy nepraskaj
Máš klasický, bežný motor, takže díly budou levnější
Hodně štěstí s opravou