Hluk při vyšší rychlosti
- james11
- Kontaktovat uživatele:
Hluk při vyšší rychlosti
Zdravím, dost mi hučí auto při rychlosti kolem 80km a výš, mohly by to být gumy? Mám PIRELLI. Nemohlo by to být neco s nápravou? Jo a zdá se mi že sbíhavost je v háji.. Děkuji za reakce
- Reklama
-
myslim ze kdyz mas spatnou geometrii tak gumy nehuci (to spis loziska), gumy spis jakoby susti. kdyz jsou nove tak to huci vzdycky, ale radeji mrkni na okraje gum, jak je mas sjety. geometrie stoji kolem 500 - lepsi nez mit krive zajety novy gumy.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
hučení
Mám velkou a potvrzenou zkušenost, že hučí taktéž gumy a to směrové, které se opotřebují pod 30-40 % dezénu a to v případě že jsou dány na zadní nápravu na kombíka. Jelikož je kombík v zadu pomerně lehký tak se ty zadní gumy i když jsou OK tlumiče tzv. " uskáčou ". Upozorňuji, že to dělají pouze směrové gumy. Když si na tu gumu šáhnete a to hlavně na kraje té gumy rukou hmatem poznáte že ten vzorek udělal tzv. pilku a potom je na 100 % jasné že ty gumy budou hučet. Měl jsem stejný problém gumy jsem vyměnil a je po problému. někdy to pomůže přehodit zadní za přední poněvadž ten předek je více zatížen, ale to hučení zde zůstane, ovšem hluk motoru to trošku překryje. Z praxe vím, že tuším tak 3-4 roky zpátky nám montovali na služební auta nějaké Barumky ( tuším že snad Bravury, nebo Bravurisy ) a tyto gumy byly typickým příkladem toho jak se gumy uskáčou a dělají ten hluk. Dokonce to Barumka potom stahovala z prodeje a přišli s nějakou inovací této gumy, co se týče složení, aby tomu zabránili.
- james11
- Kontaktovat uživatele:
dnes jsem to zkusil odpozorovat, tak zdá se mi, že to hučí jen když zatáčím do prava! - byť jen mírně... nemohou to být tlumiče??koudy píše:...A nebo jen když zatáčíš ?

<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
- james11
- Kontaktovat uživatele:
jo už jsem to tu někde našel v diskuzi, díky
p.s. jde vyměnit "jen" ložisko nebo celý náboj?
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
james11 píše:jo už jsem to tu někde našel v diskuzi, díky