ahojte, tak mám další problém. Zafira někdy špatně startuje a někdy taky vůbec. Dojel jsem na zátěžák a vysledek baterka nabitá z 60%. Altík málo nabijí. zrepasoval jsem ho (diodový můstek, ložiska, uhlíky). Ale po zhruba 3. tydnéch stejný problém až na to, že altík nabijí dobře. Jo ,taky jsem si všiml, že po nastartování hřeje černý kábl od baterky, udělal jsem další kostru, ale nic se nezměnilo.
Pokud se někdo setkal s podobným problémem prosím o radu. Jediné co mě napadá je nová baterka, ale ta je 3. měsíce
stará a podle měřáku dobrá. ( je tam 60ah 540A)
špatné starty zafiry
- Reklama
Re: špatné starty zafiry
Nejdřív dotaz. Po 3 týdnech si dělal zátěžový test baterie? Jak jsi kontroloval nabíjení?
Jestli to dlouho startuje, je kabel proudem zahřátý.
Co startér, jak točí??
Dej si typ auta a motoru do podpisu.
Jestli to dlouho startuje, je kabel proudem zahřátý.
Co startér, jak točí??
Dej si typ auta a motoru do podpisu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
typ a obsah motoru jsem zadal,ale nejde to dál zobrazit.
Mám Zafiru B 1.9cdti 88kw.
starter při plném nabití baterie funguje normálně.
Kabel se začne zahřívat až cca 2min po nastartování.
Nabijení jsem nekontroloval, až začaly být broblémy, tak jsem zajel do prodejny autobaterii a tam mě všechno přeměřily.
Zatím jsem měl jenom auta v benzínu, tak nemám moc skušeností! ( žádné )
Mám Zafiru B 1.9cdti 88kw.
starter při plném nabití baterie funguje normálně.
Kabel se začne zahřívat až cca 2min po nastartování.
Nabijení jsem nekontroloval, až začaly být broblémy, tak jsem zajel do prodejny autobaterii a tam mě všechno přeměřily.
Zatím jsem měl jenom auta v benzínu, tak nemám moc skušeností! ( žádné )
To je divné, že by to nešlo. Profil/podpis...napsat,náhled,odeslat.
Ale k věci. Tohle je trochu záhada, chtělo by to vidět. Jinak béčková Zafira má i tyhle stránky. Třeba už to někdo řešil. A odkud jsi?
Ale k věci. Tohle je trochu záhada, chtělo by to vidět. Jinak béčková Zafira má i tyhle stránky. Třeba už to někdo řešil. A odkud jsi?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
přibliž problém "špatně startuje" - jako špatně točí startér, nebo točí dobře ale nenaskočí motor a tak. Podle toho co jsi napsal to neni vůbec jasný
jinak z mojí zkušenosti se "špatnými starty" těchto motorů.
- po nažhavení (zhasnutí kontrolky) ještě 2-3s vyčkej, ono to dožhavuje a pak to líp startuje.
- často velmi pomůže výměna palivového a vzduchového filtru - už se mi to několikrát takto stalo, po výměně filtrů vše OK
jinak z mojí zkušenosti se "špatnými starty" těchto motorů.
- po nažhavení (zhasnutí kontrolky) ještě 2-3s vyčkej, ono to dožhavuje a pak to líp startuje.
- často velmi pomůže výměna palivového a vzduchového filtru - už se mi to několikrát takto stalo, po výměně filtrů vše OK
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
auto startuje treba 20. Krat normalne a stoho jednou nic. Vydelam klicek znovu nezhavim a nastartuju, sice takovym stylem jako kdyby baterka mela chcipnou,ale pak je to zase nejakou dobu dobry.
Me hlavne zarazi ten horky kabl od baterky - Minusovy -
Netuším teda v čem to může být, ale jen takový postřeh a to že 60ah 540A mi pro 1,9 CDTi přijde slabá.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
auto startuje treba 20. Krat normalne a stoho jednou nic. Vydelam klicek znovu nezhavim a nastartuju, sice takovym stylem jako kdyby baterka mela chcipnou,ale pak je to zase nejakou dobu dobry.