Výměna brzdovky jenom poloviční-prý nejdou povolit??!!

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
MATES2

Výměna brzdovky jenom poloviční-prý nejdou povolit??!!

Příspěvek od MATES2 »

Ahoj všem,prosím o radu nebo názor. :oops:Mam Astru G 1.7 dti-motor Isuzu.Z Nedostatku času-jinak bych si jí vyměnil asi sám :?: Navštívil jsem značkový Opel servis a chtěl jsem vyměnit brzdovou kapalinu,následovala odpověď ano vyměníme. :?: Když jsem si přišel po několika hodinách pro mé vozidlo,tak mi oznámily,že se mechanikovi nepodařilo povolit odvzdušnovací šrouby u zadních kol,a že se bojí,že by je mohl utrhnout :? a proto měnili brzdovou kapalinu jen přes předek a tudíž vyměnili jen polovinu brzdové kapaliny :twisted: a proto mi doporučují výměnu zadních brzdových válečků oba dohromady za pro ně pouhých :x 2600,-KČ BEZ PRÁCE. :shock: Když jsem jim řekl,že tedy raději neměli žádnou brzdovou kapalinu měnit a měli se telefonicky zeptat jestli ty brzdové válečky mají vyměnit rovnou a pak vyměnit brzdovou kapalinu všechnu tak jak se správně má a že takhle je tam přes dva roky stará brzdovka namíchaná s novou-takže bych řekl tímto znehodnocená :cry: a že pokud v budoucnu dojde k výměně těch válečků-budu muset měnit a platit novou brzdovou kapalinu znovu :roll: :x ,mi bylo oznámeno,že alespoň tu brzdovou kapalinu omladili a že to stačí. :? Já tomu nevěřím :| !!!!A JAKÝ NÁZOR NA TO MÁTE VY????Předem vám všem děkuji za každou vaší radu a názor-co mám teď dělat???? :cry:
Naposledy upravil(a) MATES2 dne 07 úno 2011, 23:14, celkem upraveno 1 x.
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna brzdovky jenom poloviční-prý nejdou povolit??!!

Příspěvek od Fritol »

myslím si že třeba v Elitu budou ty brzdovy valečky ohodně levnější do 500 kč jeden. (pokud se jedna o bubnové brzdy) a jestli chceš brzdovku tak tu ti klidně pošlu original GM jenom za poštovné. :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Ahoj Fritole,dík za reakci, o tu brzdovku mi tak ani nejde,ale spíš teď nemám moc času a jde mi o to,mam Astru G 1.7 DTI a tam jsou dva brzdové okruhy,takže teď nevím jak dlouho na tom budu moci jezdit a vlastně pak až budu měnit ty válečky tak si opět napočítají zase znova za výměnu brzdovky a práci s tím spojenou,takže rázem z jedné platby za práci jsou platby dvě,tak takhle se vydělávaj prachy. :P
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

tak na takové ,,opravy" to nedávej do autorizovanýho, ale někam do normal servisu, odkud jsi
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Ahoj,sem z Prahy.
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

No co vím,tak na brzdy v Oplu mají ten přístroj-co tam tu brzdovku napustí pod předepsaným tlakem a na brzdách toho dost závisí :| tak jse je chtěl mít udělaný co nejlíp a se zárukou.A takhle blbě to dopadlo. :(
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

to by mě zajmalo jaky blbove to dělali. tak kdyz to nejde nebo se to utrhne protože u těch prasatek tam je problem že tam je ovzdušnovaček měkej jak modelína takže ho lehce ukroutíš ale každopadně bych vzal telefon a zakaznikovy bych zavolal že se nepovedlo povolit to a to a že bude potřebovat brzdove prasatka a nabídl bych mu bud original za tu a tu cenu a nebo repliky za takovou cenu. a podle toho bych mu tam namontoval co by si zvolil. a po domluvě by se dělalo dal.. ale todle blbost co udělali.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 »

Jemine...v sobotu som menil brzdove valceky v bubnoch na Opel Tigra 1,6 16V
Jeden valcek ma stal 7,30€
Za dva valceky, a liter brzdovky som dal 18€
Robota na hodinu a pol so vsetkym...vcetna povolovania kolies....
Nenechaj sa oklamat od takych debilov.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

516,- zadní brzdový váleček Bosch
623,- zadní brzdový váleček ATE

V součtu na obě strany 1032,- nebo 1246,-. Oba výrobci dodávají i do prvovýroby, takže kvalitu netřeba řešit.
Práce mechanika neautorizovaného servisu, brzdovka - cca 1000,-

To máš komplet výměnu za cenu nižší než jen materiál, který ti nabídli oni....
A to nepíšu o Dennym, který jistě na mnou uvedené ceny umí udělat ještě lepší nabídku a u něj možná i bez výměny válečků, jen nové odvzdušňovací šrouby...
Občas (téměř vždy) se vyplatí do těch Brozan jet....
END
MATES2

Příspěvek od MATES2 »

Díky moc všem za vaše rady. 8) Nevíte jak dlouho můžu na té jak oni říkají-omlazené brzdové kapalině bezpečně jezdit,nebo je to na co nejrychlejší výměnu? :?
Salám

Příspěvek od Salám »

Normálně bych s tím jezdil - pokud ta stará byla stará 2 roky.
Něko tady mění každý rok, nědo nikdy, já měním jen při výměně brzd (destičky, kotouče) a myslím, že to bohatě stačí..
spermin

Re: Výměna brzdovky jenom polovi

Příspěvek od spermin »

šrouby jdou vytáhnout, odvrtat a vyměnit. Ale problém je v tom, že to něco trvá, takže zatim jezdi a
počítej s odstavením na týden, jinak výměna šroubu cca 50 Kč. Ale musí jít dolu prasátka
a to je jiná cena.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
prma

Příspěvek od prma »

Pominu-li absolutní neserioznost servisu(napiš kde se to stalo) tak by to dočasně nemusel být až takový problém.Je-li stará kapalina zvodnatělá snižuje se její bod varu.To je při jízdě po praze a okolí v zadních brzdách prakticky zanedbatelné.Druhá věc je,že zvodnatělá kapalina může více způsobovat korozi hlavně zadních brzdových válečků.Tady samozřejmě záleží na jejím skutečném stavu.Netečou-li nebo nepruží-li zavzdušněný pedál,nebál bych se jezdit a řešil bych až bude čas.
Astra 1,4 16V
jaraK

Příspěvek od jaraK »

Já měním brzdovku až je problém a musím dělat prase nebo pístky. Jinak my to přijde zbytečnost.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Odpovědět