Opel Astra G 2.0 Di 60kw - NEŽHAVÍ

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
radek97

Opel Astra G 2.0 Di 60kw - NEŽHAVÍ

Příspěvek od radek97 »

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu mám u svýho Opla Astra G 2.0 Di 60kw problém v tom že nežhaví a ani se nerozsvítí kontrolka žhavení. Zkoumal jsem to a motor žhavil pouze když jsem odpojil čidlo teploty vody, pak svítila i kontrolka. Čidlo jsem vyměnil ale i tak pořád nežhaví. Díky za rady
Reklama

radekc

Re: Opel Astra G 2.0 Di 60kw - NEŽHAVÍ

Příspěvek od radekc »

Ahoj mám to samé... Přišel jsi na něco? Dnes bylo -2 a poprvé jsem viděl jak vypadá kontolka žhavení (auto mám 14 dní)
Opel Astra G Caravan 2,0 DI 16V
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

radek97 : To, že se ti rozsvítila kontrolka žhavení po odpojení čidla teploty vody, je normální jev... je to ostatně jediný způsob, jak přinutit auto žhavit na zkoušku...

Žhavení řídí řídící jednotka podle čidla chladící kapaliny. Tím, že odpojíš čidlo chladící kapaliny, tak řídící jednotka dostává impuls -38°C 8)
Pak by na to mělo mít vlív ještě elektronické relé ( je to taková hliníková škatulka blízko baterie )...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Mitom

Příspěvek od Mitom »

Mi se u Astry taky rozsvecuje kontrolka zhaveni teprve pri nizsich teplotach - rekl bych az tak kolem 2-4°C a nekdy ani tehdy ne. Taky mi to bylo divne, ale se starty problemy nejak nemam a pry to tak je normalni. Kdosi tady i kdesi napsal, ze to, ze kontrolka nesviti, udajne neznamena, ze zhavic nezhavi. Taky jsem tady nekde cetl, ze nektera verze RJ se v autorizovanych servisech preprogramovavala, protoze tam byla nejaka chybka tykajici se prave toho zhaveni. Ja mam auto puvodem z IT, kde je celkove tepleji nez u nas, tak jsem mel podezreni, ze prave moje RJ by chtela preprogramovat, ale nikdo to tady v mem okoli neumi, tak jsem to pustil z hlavy.
Jinak pred casem jsem mel starsiho Passata a tam mi kontrolka zhaveni minimalne problikla vzdy (i v lete), takze mi to bylo nasledne u Astry taky divne.
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
Obrázek
Odpovědět