CDR-500 + multifunkční volant

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Bobik
Kontaktovat uživatele:

CDR-500 + multifunkční volant

Příspěvek od Bobik »

Zdravím pánové, mám Astru 2.0DTL 16V a od doby co jsem toto auto přivezl nejde mi multifunkční ovládání na volantu. O tomto víkendu jsem to celé rozebral (když pominu, že jsem pak v servisu musel nechat vymazat paněť zavad - svítili mi totiž pak airbagy) a přišel jsem na to že toto ovládání vede až k radiu, ale tam není připojené.
Chtěl bych se proto zeptat zda někdo netuší kam tento vodič patří??? JAk jsem pátral, už se tu mnohokrát řešilo neoriginální radio + display + ovládání na volantu. Ale nikde jsem tu nenašel originál + ovládání na volantu. Já mám Delco CDR-500, navíc se mi zdá že je nějak špatně zapojené, když vytáhnu klíč, tak si nepamatuje že přestala hrát např. skladba č.8 a zapne se od znova od skladby č.1, je to dobře nebo špatně??? Uložené stanice si to zapamatuje ... (jen pro úplnost)
Spíš mi více hlavou vrtá to připojení volantu, od volantu vede k radiu jeden kablík, ten je v mém případě zaizolován a nikam nevede.. Co jesem tak koukal, jsou tam tři ISO konektory -
spodní je napájení (nevím co je co... +12V, +12V spínané, kostra, osvětlení, mute, anténa .. ty dva další?
střední je pro repro .. tam není problém
horní (největší) konektor .. tak tam jsem úplně mimo, tam bude asi zapojení displaye, ale tím končím :-(
Poraďtě prosím někdo. Díky moooc
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
Reklama

Princ William

Příspěvek od Princ William »

kdyz si mel rozhozenej ten volant nekukal si kolik tam je kabelu z toho krouzku jestli dva nebo ctyri kdyz na airbag je ten zlutej samostatne.
P.S. skladby by si to melo pamatovat (myslim tem play time). zapojeni by melo bejt napsane na radiu co je kterej kabel
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

No pokud se dobre pamatuju tak tam vedou 2 (airbag)+3 (mozna 4, nepamatuju se presne).. airbag, klakson a multifuncni ovladani. Akorat ten od multifunkcniho ovladani neni nikam pripojenej (u radia), proste nakonci kabelu je pin, ale neni osazen do ISO konektoru..
Navic si myslim, ze to zapojoval nejakej samouk .. je to nejake podrbane! No schema tam je, ale jsou tam zkratky kterym nerozumim...
Navic jak rikam ten pin od multifunkcniho ovladani (je vyzkousene ze inpulzy dava - kdyz sem ho zapojil do radia na vstup phone, tak mi na chvilinku vypnul radio, kdyz sem cokoliv zmacknul na multi..) proste nikam neni zapojeny, nevite nekdo kam ma prijit..??? Me uz z toho odvezou :shock:
Jinak mam orig. Opel radio DELCO CDR-500.. Please help. Diky moooc
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Spodni ISO konektor:
1..SDV 3..mute tel. 5..antena 7..+12V baterie
2..SWC 4..+12V spinane 6..podsviceni 8..kostra
Co je to SDV a SWC??? Zbytek by mel byt v pohode :-)
Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

Bobik píše:Spodni ISO konektor:
1..SDV 3..mute tel. 5..antena 7..+12V baterie
2..SWC 4..+12V spinane 6..podsviceni 8..kostra
Co je to SDV a SWC??? Zbytek by mel byt v pohode :-)
Tak jednou pro vzdy, zapojení napájecího konektroru (spodní ze tří):
horni rada:
1.. SDV - snimac rychlosti
3.. mute telefonu
5.. elektricka antena
7.. +12V stalé od baterie
spodní řada:
2.. SWC - ovládání rádia na volantu
4.. +12V spínané
6.. +12V podsvícení
8.. - pól