Výměna motoru 1.5D za 1.7TDS, Rady pl

Lukkas

Výměna motoru 1.5D za 1.7TDS, Rady pl

Příspěvek od Lukkas »

čus všem, jsem z corsaclubu, snad nevadí .. mam corsu 1.5Diesel 37kw, přes zimu bych tam chtěl dát motor z Astry 1.7TDS 60kw ISUZU
Ten motor je na oko stejnej, chci se zeptat, jestli tomu je i prakticky, stejný držáky, elektrika ( skoro žádnou to nemá, ani řidící jednotku, tak proto se ptám)
Pak co tam má být za převodovku, jestli stačí nechat ta co mam v Corse, snad F13

Další otázka, daj se ty motory ještě vůbec sehnat ? :roll: a za kolik .. nerad bych koupil nějakej wergl v pasti, co bude před smrtí ...
Díky za rady :wink:
Lukkas
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motoru 1.5D za 1.7TDS, Rady pl

Příspěvek od Fritol »

a ty nepotřebuješ STK ? :).. jinak nevim no ja si myslim že tam bude o nějake čidlo navic..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Na STK snad nic nepoznaj, ten motor je na oko úplně stejnej, je tam jen o 2 trubky navíc a turbo skoro není vidět ..... kdyžtak mi tam zajede někdo známej ...

Já vim, že motor 1.5D a 1.5TD jsou úplně stejný, až na turbo .. takže jde 100% vyměnit kus za kus ..

A teoreticky, když se vymění motor za motor, tak ten všechny ty čidla atd má už na sobě, tak by to nemělo dělat problémy .. snad :roll:

Ještě nějaký rady, pls ?
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Tady fotky, jestli to pomůže ..
Moje 1,5D Isuzu a podtím 1.7TDS Isuzu .. skoro stejný
Přílohy
1.5D ISUZU předface 37kw
1.5D ISUZU předface 37kw
1.7 TDS ISUZU Předface 60kw
1.7 TDS ISUZU Předface 60kw
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

tj ale aby si měl kable na ty dalši čidla co tam jsou :) a jinak na STK koukají na typ motoru.. a kdyz budeš mít v techničaku 1.5 D a na bloku 1.7 tak to poznají :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
marwi

Příspěvek od marwi »

Sanie mas na opacnej strane, tak neviem ci by to nebolo vidno , ak by si tam nieco bastlil. Inak tu 1,7 som mal v byvalej Astre a je to fajn motor , vykonovo aj spotrebovo a aj starty v zime perfektne. Mozem len doporucit.
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Fritol >> S těma kabelema máš asi pravdu, to musim ještě pořešit, proto jsem tu i založil tohle téma ..
A s tim motorem na STK .. minule, když jse byl na STK, tak rekl, ze je to stary auto a ze nevi ani kde to ma hledat .. a stejne ted uz tam neni motor, co ta ma bejt, teď je tam motor z Corsy B a to sani zelený z mojeho Áčka .. a vše pasovalo ..
Vyměňovalo se to, ptz muj motor měl najeto kolem 355 tisíc .. a tenhle novej z Bčka teď má asi 140 tis ..a teď bych přávě chtěl 1.7TDS

Marwi>> to jsme taky viděl a není problém přehodit vodu na druhou stranu motorovýho prostoru. On tam stejně bude chladič z té 1.7TDS, takže vývody na vodu budou na druhý straně .. Tak to by snad mělo bejt v pohodě ta voda a Airbox ..
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 »

muj laikticky nazor je ze by to klidne vamenit slo akurat bych si zjistil veskere cidla a kabelaz jestli je stejna kdyz tak prodlouzit jestli by slo vzduch.filt se zeleniho tam by bylo turbo a nadobky by se jenom prodlouzily a melo by to fungovat kdyz mas dva motory vyndane vedle sebe tak je prohlidni jak jeto na ti 17resene at vis nacem ses
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Mirda, díky za radu .. nejspíš máš pravdu, kamarád měl astru 1.7TDS a praskla mu na 8mi místech hlava, tak astra už není, má jen sání, turbo, IC, chladič čerpadlo, vstriky aatd, proste vse krom motoru .. tak se na to zkousim podivat na vsechno, jeslti neco poznam, co je tam navic atd ..

Pak další věc, co by se měla udělat, že tam půjde chladič z té 1.7TDS, ptz je kratší než můj .. takže ho dám doprostřed a po stranách vzniknou mezery, kudy můžu protáhnout trubky na IC, pak se koupí nějakej větší IC a dá se za nárazník .. aby se chladilo turbo ..
Tak díky za radu 8)
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 »

kdyz je kratsi tak udelat uchyty a intercooler nejak upevnis ale myslim ze mezi motorma rozdil nebude mozna tak v prevodovce
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Shuya
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shuya »

TakŽe moje poznaty s stk :) čo sa týka auta, aspon unás, je im to viac menej fuk, na starých autách to nekontrolujú kamarat mal astru 1.4 twinsport a dal tam 2.0 hladký a stk v pohode, uplne legalne bez podplacania neviem ako v čr, ale nastarom aute to bude asi rovnaké ako t.
Có sa týka motoru, vymeniť to pojde na 100% len k tomu novému si zožen kabeláž a pevné nervy, konektory budú inak prepinované možno uplne iné kvoli čidlám takŽe ja by som shanal ten motor aj s komplet kabelážou
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Převodovka by snad měla bejt stejná, co jsme tak koukal, jinak já mam F13 ( teda myslim, teď jsem nějakej zmatenej) zítra se podívám, abych si byl jistej ..
No ono jde o to, že kolem chladiče co am teď nestrčim ani prst, je to kolem příček dost na těsno .. a ten z 1,7TDS je kratší, ptz má vedle sebe ten intercooler ..
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
Lukkas

Příspěvek od Lukkas »

Ou, to snad ne :shock: neumim elektriku, nevyznám se v tom ..
A jak to myslíš s těma pinama, to že když do sebe zapojim ty čidla, tak to nebude chodit, ptz každé je jinak nastavené nebo tak něco ?
Se mi nelíbí .. :(
Opel Corsa 1.5D
>Moje Corsa<
mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 »

ja si myslim ze by to nebyl az takovy problem dulezita bude ta kabelaz jak psal shuya a na stk se vykasli dulezite je aby si motor pak nastartoval ale myslim ze mechanici s fora ti jeste neco dopisou
Shuya
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shuya »

Lukkas myslim to tak ze ti to nemusi sedet za a) možu byť uplne odlišné konektory že doseba proste nepudou, nebo za b) konektor bude stejný jen budou jinak poprehazovany kabely vnem myslim pozice, tym ze ma vic cidel tak by mohlo bejt tohle jiné. ALE POZOR NEVIM TO JISTE MUZE BEJT NEMUSI, ale skorej bysom povedal ze elektrika bude iná. Preto by som motor zohnal s komplet kabelazov, staru vytahnes novou natahnes. S tím ic bych si moc hlavu nedelal, ic muzes natahnou prakticky kdekoli ;)
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Odpovědět