Dnses jsem se zaregistroval, takže všechny zdravím. Už skoro rok mě provází závada na motoru, které pořád nemohu přijít na kloub a bojím se za autem vypravit kamkoliv dál. Už po třetí jsem měnil klínový řemen. Po ujetí cca 2000 km začne pískat a po pár desítkách km se úplně rozerve. Poslední roztrhnutí mě vyšlo na 17 000 Kč, protože se namotal na kliku a náskledně se mi potkal motor... Auto jsem nechal opravit v Olfin Caru v HK, odjel jsem na Slovensko na dovolenou a řetěz se po 1000 km roztrhl znovu.
Co jsem už udělal :
1. Vyměnil jsem baterii za silnější, kamarád si myslel že by mohla být slabší baterka a dobíjení by dávalo hodně zabírat altíku. NEPOMOHLO
2. Vymontoval jsem alternátor a nechal ho v servisu zkontrolovat, jestli není něco s ním.
JE V POŘÁDKU
3. Odpojil jsem řemen od klimy, kdyby náhodou zadrhávala klima a cukala i s klíňákem.
NEPOMOHLO
Minulí týden se mi začalo ozývat servo, Při otočení klíčku píská, po nastárování se pořád slyšet, když pohnu s volante, opět slabě zapíská.
Nemuže to mýt souvyslost s tím řemenem? Sevo je poháněné elektronicky, je možné že by mělo velký odběr a trhalo klínový řemen? Děkuju moc za veškeré rady a postřehy. Opravdu už si nevím rady.
Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL
-
- Reklama
Re: Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL
zdar. Muj soukromej názor je že se ti přidírá řemenice, ale nemusí to být ono. na firemním seatu jsem měl to samé. ale byl šrot tak stejně letěl bez oprav.
řemeny lítali a pískali a servisák to takhle analizoval.abych to ještě doplnil. řemenice na čerpadle serva se zadírala a řemen klouzal a ječel. Pak sletěl a taky se vzpříčil mezi klínovej řemen od alternátoru. servo čerpadlo ale stálo dost peněz a tak se jezdilo bez serva a pak šlo auto do světa. to samé měl kamarád na Berlingu. měnil řemeny a dotahoval a pořád mu to pískalo a pak musel na výměnu řemenice a měl klid.

OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Re: Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL
Richarde, taky bych to viděl na zadrblý ložisko někde na vodících částech řemenu. Asi nejlepší co můžeš udělat, pokud jsi od HK, tak zavolat zdejšímu členu Dennymu, domluvit si návštěvu v jeho servisu a dám ruku do ohně za to, že problém najde a odstraní. 
Tady máš kontakt, a jde o tohoto člena fora

Tady máš kontakt, a jde o tohoto člena fora
END