Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL

Odpovědět
Richard Homola

Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL

Příspěvek od Richard Homola »

Dnses jsem se zaregistroval, takže všechny zdravím. Už skoro rok mě provází závada na motoru, které pořád nemohu přijít na kloub a bojím se za autem vypravit kamkoliv dál. Už po třetí jsem měnil klínový řemen. Po ujetí cca 2000 km začne pískat a po pár desítkách km se úplně rozerve. Poslední roztrhnutí mě vyšlo na 17 000 Kč, protože se namotal na kliku a náskledně se mi potkal motor... Auto jsem nechal opravit v Olfin Caru v HK, odjel jsem na Slovensko na dovolenou a řetěz se po 1000 km roztrhl znovu.
Co jsem už udělal :

1. Vyměnil jsem baterii za silnější, kamarád si myslel že by mohla být slabší baterka a dobíjení by dávalo hodně zabírat altíku. NEPOMOHLO

2. Vymontoval jsem alternátor a nechal ho v servisu zkontrolovat, jestli není něco s ním.
JE V POŘÁDKU

3. Odpojil jsem řemen od klimy, kdyby náhodou zadrhávala klima a cukala i s klíňákem.
NEPOMOHLO

Minulí týden se mi začalo ozývat servo, Při otočení klíčku píská, po nastárování se pořád slyšet, když pohnu s volante, opět slabě zapíská.

Nemuže to mýt souvyslost s tím řemenem? Sevo je poháněné elektronicky, je možné že by mělo velký odběr a trhalo klínový řemen? Děkuju moc za veškeré rady a postřehy. Opravdu už si nevím rady.
Reklama

hant

Re: Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL

Příspěvek od hant »

zdar. Muj soukromej názor je že se ti přidírá řemenice, ale nemusí to být ono. na firemním seatu jsem měl to samé. ale byl šrot tak stejně letěl bez oprav. :evil: řemeny lítali a pískali a servisák to takhle analizoval.abych to ještě doplnil. řemenice na čerpadle serva se zadírala a řemen klouzal a ječel. Pak sletěl a taky se vzpříčil mezi klínovej řemen od alternátoru. servo čerpadlo ale stálo dost peněz a tak se jezdilo bez serva a pak šlo auto do světa. to samé měl kamarád na Berlingu. měnil řemeny a dotahoval a pořád mu to pískalo a pak musel na výměnu řemenice a měl klid.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Trdlo

Re: Problém ze servem, Astra G, 1,7 TD, motor XDTL

Příspěvek od Trdlo »

Richarde, taky bych to viděl na zadrblý ložisko někde na vodících částech řemenu. Asi nejlepší co můžeš udělat, pokud jsi od HK, tak zavolat zdejšímu členu Dennymu, domluvit si návštěvu v jeho servisu a dám ruku do ohně za to, že problém najde a odstraní. ;)

Tady máš kontakt, a jde o tohoto člena fora
END
Odpovědět