Svieti olej

Odpovědět
Unnamed

Svieti olej

Příspěvek od Unnamed »

Cawte mam Opel Astra G 1.7 DTI ... kde idem startovat otocim klucom pockam kym zhasnu potrebne kontrolky ptm nastartujem a olej este chvilu svieti nejakych 2sekundy cca.. ptm zhasne. Dneska som akurat menil olej aj filter aj rozvody a stale to tam este svieti .Moze to byt nejaky problem alebo to nevadi ked zhasne?.A este ked som zalozil temu neviete kde na tomto aute najdem pripojku na pocitac?? Dakujem ;)
-----------
Opel Astra G 1.7 DTI 55kw
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Svieti olej

Příspěvek od Fritol »

přípojku na diag najdeš pod tím plastem jak je rukovět ručky.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
hanysek75

Příspěvek od hanysek75 »

už to tu někdo vzpominal,verdikt zněl -je to v normálu :lol:
zafira Y20DTH 2001 PP od davida +tempomat za 300,- :-)))
agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN
pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid »

Mě to u mého benziňáku dělalo až když mi začal psát MID upozornění na stav hladiny oleje. A to ho tam je vždy jen něco málo pod půlku mezi max. a min. na měrce. Jak to doleju, tak je klid.
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
marwi

Příspěvek od marwi »

U Isuzu motorov v Astre je to normalny jav.
Unnamed

Příspěvek od Unnamed »

ja mam zase vela oleja tusim lebo uz je pri pismenku m nad max ...cera som to menil a ten blbi mechanik asi ani nepozrel kolko tam toho je ... budem to muset vypustit. takze vravite ze to nevadi?. neviete ako presne vypustim olej ?
-----------
marwi

Příspěvek od marwi »

Tieto motory nezeru olej, ak netecie cez neake tesnenie. Optimum je do nich naliat 4,3 l oleja , vtedy je to v strede medzi MIN a MAX. 4.0 l je na min a 4,5 je na max . Teda medzi ryskami je cca 0,5 l a nie 1,0 l ako pise opel . Odobrat z oleja mozes dvoma sposobmi : 1. vybrat mierku oleja a cez neaku cistu hadicku vytiahnut kolko treba , 2. Vypustit miernym pootocenim vypustacej skrutky kolko je treba . Prvy sposob som raz pouzil ked mi mechanik tvrdil ze tam treba 5,0 l oleja a aj tolko mi nalial. Pouzil som hadicku z infuznej sady ktora sa da kupit v zdravotnickych potrebach a velku striekacku , lebo nemam kanal ani rampu k dispozicii a mam tam plastovy kryt ktory treba otvorit a na to musi byt auto vysie. je to jednoducha vec a urcite to zvladnes. Otazka je, preco tam mas viac oleja ako ma byt ?
Unnamed

Příspěvek od Unnamed »

ved to prave neviem neni citit naftou ani voda s nadrzaky sa mi nestraca ze by isla do oleja, neviem on nalial tolko kkolko pisali ze treba, a myslim ze toho nalial dost ,ten olej nepripuda furt je rovnako len netusim preco nalial az tak vela :/
-----------
Odpovědět