Pisklavý zvuk a nefunkční klimatizace

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
madalv

Pisklavý zvuk a nefunkční klimatizace

Příspěvek od madalv »

Ahoj, prosím o radu. Dneska jsem zapnul klimosku a nerozbehla se.
Z přední části motoru (jak je klimakompresor) se ozývá pisklavý zvuk. Může to mít nějakou spojitost.
Během dovolené (14 dní) klimoska fungovala bez problémů... prosím o pomoc...
Reklama

matrix

Re: Pisklavý zvuk a nefunkční klimatizace

Příspěvek od matrix »

toci sa ti remenica na kompresore ? ci sa ti nezasekava kompresor a nepiska ti potom remen.
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

taky bych to tak viděl
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Dragon

Příspěvek od Dragon »

A já bych to zase viděl třeba taky na málo chladiva, protože když jsem měl málo chladiva, tak to dělalo stjný zvuk a míň to chladilo.
Astra G Caravan 1.8 16V r.v.98
madalv

Příspěvek od madalv »

ahoj, ano, vypada to na malo chladiva, protoze jak je ta trubka (nevim presne jak se to jmenuje) vedle chladice, tak je videt na ni zelenej povlak - asi barvivo z chladiva, takze to vypada ze mi to nekde uteklo a ted to nechladi a piska to...
ted otazka - hrozi nejake poskozeni, kdyz to letos jiz nenacham naplnit a bude to piskani pokracovat - zniči se neco? (kompresor a tak?)
22 ToMik

Příspěvek od 22 ToMik »

zdárek, nechci zakládat novej topic, tak to hodím sem.., po zapnutí klimy mi to chladí (vůbec ne málo), ale ten pisklavý zvuk je slyšet taky a to dost silně.., klimu používám tak 1x týdně a auto mám 3/4 roku, mohlo by to být nedostatkem chladiva?
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

muze to byl lozisko na kompresoru
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 »

madalv píše:ahoj, ano, vypada to na malo chladiva, protoze jak je ta trubka (nevim presne jak se to jmenuje) vedle chladice, tak je videt na ni zelenej povlak - asi barvivo z chladiva, takze to vypada ze mi to nekde uteklo a ted to nechladi a piska to...
ted otazka - hrozi nejake poskozeni, kdyz to letos jiz nenacham naplnit a bude to piskani pokracovat - zniči se neco? (kompresor a tak?)
Pokud máš někde dirku a uteklo chladivo tak doporučuji klimu nezapínat. :o Chladivo obsahuje olej,a ten se bez chladiva nemusí dostat do kompresouru a můžeš ho odrovnat/zadřít.
A nebo píská kompresor nebo náké ložisko v něm.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
madalv

Příspěvek od madalv »

odpojil jsem civku na kompresoru a piskani ustalo - takze asi nejake lozisko, ale chladivo tam taky neni...
Odpovědět