Zdravím všechny Zafiráky. Mám menší problém. Při odemykání vozidla se vnitřní osvětlení rozsvítí, což je OK. Při uzamykání vozu klíčem, či dálkou se vnitřní osvětlení také rozsvítí, což mi normální nepřipadá. Přítelkyně astra G to nedělá. Ale především, auto se samo v neurčitých intervalech rozsvěcí a opět zhasne. Auto zůstane zajištěno, zamknuto jen se občas prostě rozsvítí, jako při odemykání. Poradí někdo kde hledat chybu?
Zafira 2003, 2,2 DTI
Zafira 2,2 DTI 16V, 2003 Selection, Y22DTR Alzafirovo EGR emulátor Astra G 1,8 16V, 1998 Elegance Diagnostika OP COM 1.33 CZ
Žirafu jsem pořídil před nedávnem, takže tápu. Dveřáky jsou OK. Kde hledat multitimer a co se s tím dá dělat netuším. Šlo by přiblížit umístění a co s tím eventuelně provést? Díky.
Zafira 2,2 DTI 16V, 2003 Selection, Y22DTR Alzafirovo EGR emulátor Astra G 1,8 16V, 1998 Elegance Diagnostika OP COM 1.33 CZ
Tak to je super. V náhradních dílech jsem to nikde nenašel, co může ta sranda stát a kde sehnat? Právě jsem investoval 40 tis. do vstřikovacího čerpadla
sehnat se dá v Opelu a stojí cca 3700,-Kč
ty dveřní kontakty jsi zkoušel jak? jak vypadají vodiče v průchodkách zadních dveří? vysledoval jsi kdy to dělá? zkusil bych první ty vodiče v průchodkách dveří, to je bolest těchto aut a jestli je tam někde krpa, může to dělat tohle . . .
Na průchodky a kabely se podívám. Četnost jsem nevysledoval, je to naprosto nepravidelné a tento jev jsem zjistil jen díky připojení alarmu od Jablotronu a následné aktivaci čidla poklesu napětí - nepravidelný poplach. O víkendu to celé prohlédnu dle vašich rad. jen je mi prostě divné, že se auto rozsvítí bezprostředně i po uzamčení vozu.
Viděl bych to na dveřní spínače.
Když zamkneš ( jedno jestli klíčem nebo dálkou), tak přes motory zámku to udělá docela šupu mechanického rázu do dveří. Jestli některý spínač má přechodový odpor ( oxidace kontaktů atd.), tak to může mít Tebou popisovaný projev. Tím spíš , že je to nahodilé.
Proměřit dveřní spínače!!! A pochopitelně důsledná kontrola kabelů v průchodkách, zejména zadních dveří!!
Multitimer bych zatím neřešil (ale vyloučit se taky úplně nedá).
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak dveřáky a kabely v půchodkách jsou OK Zjistil jsem , že se v pojistkové skříni i za naprosto klidového stavu auta ( vše vypnuto) hřeje zelené relé v druhé řadě, na první pozici. Jen se mi nikde nepodařilo vyčíst, k čemu slouží. Při zamčení sepne, po zhasnutí vnitřního osvětlení rozepne. Pak dostane odněkud inpuls, sepne, rozsvítí interiér a zase vypne. Co to relé ovládá? Může být KO, když spíná a rozepíná? ( nejsem elektrikář, tak opatrně na mě )
No zelené relé je hezký popis ale když ho vyndáš tak pod ním je číslo a dle něj bych mohl snad najít k čmu bude
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
No tak nevím z které strany myslíš ale já odhaduji relé 11 a bude to na zadní vyhřívané sklo a máš špatné kabely v průchodce pátých dveřích. Musíš ty kabely povytáhnout nemusí být zlomené jen v té gumě ale malinko před ní či za ní již jsem se stým setkal několikrát.
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
Tak jsem z toho trochu zmatený. podle nákresu mi nesouhlasí skoro nic. Nevylučuju ovšem, že se původní majitel hrabal v pojistkách a nedal vše, tak jak patří. Pro jistotu přikládám foto. To hřející se relé je to zelené v červeném kroužku na pozici s označením XII.