Jak odpojit EGR a co to udělá s motorem?
Jak odpojit EGR a co to udělá s motorem?
Poraďte,.....díky.
PatrikV.
PatrikV.
- Reklama
Re: Jak odpojit EGR a co to udělá s motorem?
Jen jsem z něj vyndal konektor, čili jsem ho vyřadil z provozu, a motor si jen pobrukuje no a spotřeba se zdá být min stejná, né li nižší. Co to udělá s jinejma věcma netuším a proto teď řeším zaslepení natrvalo, teda záslepku pod EGR 

Naposledy upravil(a) Defender dne 23 čer 2010, 20:38, celkem upraveno 1 x.
Mobil : 602318645
Patriku, jsi tu nový, ale přece jenom hledej AGR
https://www.astra-g.cz/forum/search.php
a huř nepojede, jenom líp.
https://www.astra-g.cz/forum/search.php
a huř nepojede, jenom líp.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Malý OT, Spermine a ty nevíš jak má být ta podložka polohově k EGRU, a nebo to bude daný tím vymezovacím kouskem ?
tak že tam je jen nějaký konektor který vytáhnu a jedu dál?Defender píše:Jen jsem z něj vyndal konektor, čili jsem ho vyřadil z provozu, a motor si jen pobrukuje no a spotřeba se zdá být min stejná, né li nižší. Co to udělá s jinejma věcma netuším a proto teď řeším zaslepení natrvalo, teda záslepku pod EGR
Jasně, povolíš 2 šrouby, odmontuješ kryt motoru a pod ním z EGRu vyndáš konektor a je to 

to teda nevím, ale jinak to asi ani nepujde.
nyní Civic
nyní Civic
No tak jsem to odpojil a nastartoval,kromě kontrolky na palubce auto nedělalo nic.I ty otáčky se mi pořád kolísali....tak že EGR ventil nemá vliv na mé kolísající otáčky po nastartování...Defender píše:Jasně, povolíš 2 šrouby, odmontuješ kryt motoru a pod ním z EGRu vyndáš konektor a je to
Jasně, ale chtěl jsi tady radu na odpojení EGRu, já třeba EGR řeším kvůli cukání auta za jízdy. No a ty vysoký otáčky cca. 2 min. po startu studenýho motoru při teplotách cca. nad 15C mám taky a asi tady nebudu sám. Zatím jsem to neřešil a dost možná ani řešit nebudu, přece jen to dělá jen v teplejšim období (v zimě vúbec) a tu minutu nebo dvě si klidně počkám 

Taky za to díky...jdu na to pokusem a omylem a taky vylučovací metodou...určitě jsem rady na tohle téma moc cením...Mám jet na dovcu a nechci aby mi to nekde zdechloDefender píše:Jasně, ale chtěl jsi tady radu na odpojení EGRu, já třeba EGR řeším kvůli cukání auta za jízdy. No a ty vysoký otáčky cca. 2 min. po startu studenýho motoru při teplotách cca. nad 15C mám taky a asi tady nebudu sám. Zatím jsem to neřešil a dost možná ani řešit nebudu, přece jen to dělá jen v teplejšim období (v zimě vúbec) a tu minutu nebo dvě si klidně počkám

Patrik
jsou 3 možnosti chyby
když zůstane zavřený - celkem nic se neděje, jenom svítí kontrolka a auto jezdí bez stráty výkonu = ZÁSLEPKA
otevřený - auto špatně startuje, nedrží otáčky, kolísají, nemá akceleraci ani výkon.
přechodný projev vady - v tomto okamžiku se chová motor jako při otevřeném AGR

když zůstane zavřený - celkem nic se neděje, jenom svítí kontrolka a auto jezdí bez stráty výkonu = ZÁSLEPKA
otevřený - auto špatně startuje, nedrží otáčky, kolísají, nemá akceleraci ani výkon.
přechodný projev vady - v tomto okamžiku se chová motor jako při otevřeném AGR

nyní Civic
nyní Civic
Takhle to možná funguje u benzíňáků ( tam jsem to netestoval). Ale u ropáků a elektronických EGR se po nastartování ventil musí otevřít, zavře se až cca po 30 sec volnoběhu anebo na vyšších otáčkách.
Píšu proto, že mi nějak uniklo, co má PatrikV za motor, tak aby nedošlo k nějaké mystifikaci
Píšu proto, že mi nějak uniklo, co má PatrikV za motor, tak aby nedošlo k nějaké mystifikaci

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
pisem to uz asi do 3 vlakna ale nikde mi neporadili.....Je mozne ze EGR po smrti robi sarpatu aj ked je zaslepeny??
EGR mm zaslepeny uz dlhsie, a klasika cukanie v nizsich otackach na lahky plyn, po vyblikani chyb 0400-vadny egr a myslim este ze 1415-tiez chyba egr. Po odpojeni EGR z konektora auto necuka, ide pekne ale kontrolka vzdy svieti. No netusim ci cukanie bolo sposobene tym ze egr daval riadiacej jednotke chybne signaly a koli tomu auto cukalo alebo ze teraz ked je egr odpojeny ide auto v nejakom nudzovom rezime a neberie info z ostatnych cidiel ktore mohli mat na svedomi to cukanie....
EGR mm zaslepeny uz dlhsie, a klasika cukanie v nizsich otackach na lahky plyn, po vyblikani chyb 0400-vadny egr a myslim este ze 1415-tiez chyba egr. Po odpojeni EGR z konektora auto necuka, ide pekne ale kontrolka vzdy svieti. No netusim ci cukanie bolo sposobene tym ze egr daval riadiacej jednotke chybne signaly a koli tomu auto cukalo alebo ze teraz ked je egr odpojeny ide auto v nejakom nudzovom rezime a neberie info z ostatnych cidiel ktore mohli mat na svedomi to cukanie....
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
Chlapi, já snad kvůli vám tu literaturu nastuduju
Ale jsou toho plná fora!!! A nejen tady!!! Ale co se všude zmiňuje tak nějak pod čarou, zaslepit EGR ano, pokud to motor a jednotka umožňují, ALE jen když je EGR funkční!!!
Jak jsem slíbil, prolezu literaturu a dám to i sem.

Jak jsem slíbil, prolezu literaturu a dám to i sem.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
egr po smrti a zaslepený nemá nic s cukáním motoru, jenom ti bude svítit kontrolka, ale motor MUSÍ jet kultivovaně.ducklin píše:pisem to uz asi do 3 vlakna ale nikde mi neporadili.....Je mozne ze EGR po smrti robi sarpatu aj ked je zaslepeny??

pro klid duše vyzkouším odpojit a pokud někdo nedá vědět co a jak, tak já dám.

nyní Civic
nyní Civic