Mlžení

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Zamčeno
pajaxxx

Mlžení

Příspěvek od pajaxxx »

Dobrý den,
asi budete zuřit, že jsem založil nový téma, ale myslím, že můj problém je trochu jiný...
Koupil jsem si Astru kombíka 1,6 16V (99) a hned druhej den po koupi jsem zjistil, že se mi vnitřek neskuečně mlží... Když bylo venku vlhko nebo pršelo, tak se mi při jízdě začalo hrozně mlžit přední okno a posléze i ostatní... Bylo to, jakoby z těch výdechů u předního okna foukal vlhkej vzduch, pač od toho místa se to začlo mlžit... Nepomohla změna teploty, ani větrání... Když jsem přidal na rychlosti, tak to bylo ještě horší. Pomohla jen klima, to bylo odmlženo hned, ale během chvíle se situace opakovala.
Domníval jsem se, že by mohl být pylovej filtr navlhlej, jinak si nedokážu vysvětlit to mlžení od těch výdechů... Tak jsem začal tím, že mi při servisu (výměna rozvodů, kapalin,...) vyměnili i ten pylovej filtr a myslel sem, že bude problém vyřešen. Ale mýlil jsem se.
Celou noc pršelo, ráno jsem vyjel za deště do práce a vše ok. Až asi po dvaceti minutách se mírně začalo mlžit přední okno, tam kde zůstávala voda - mimo záběr stěračů. Ale pomohlo zvýšení rychlosti na 2 (předtím 1). Po práci už nepršelo a vše ok. Pak jsem jel ještě odpoledne, když už pršelo, a auto se zas začalo mlžit... Prvně boky a pak i přední sklo... Ale mnohem míň, než před výměnou filtru. Dá se říct, že bylo vše zamlženo kromě místa, kde mají stěrače záběr... Pak se to teda začalo zhoršovat a pomohla až klima a situace se opakovala ještě několikrát...
Vůbec tomu nerozumím... Hlavně mi není jasné, proč se mi auto nemlžilo už ráno? Napadlo mě, jestli někde do nasávání neteče voda, nebo tak něco... Ale proč by to neudělalo po celonočním dešti? Že by něco během jízdy nebo až když se zahřeje pořádně motor?
Asi se podívám jestli mi funguje dobře ta klapka, jak se tu řešilo, ale to by se přece mlžilo hned ráno, když jsem jel a ne až odpoledne (počasí stejné)...
Předem děkuji za reakce.
Astra G Caravan 1,6 16V / X16XEL
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Mlžení

Příspěvek od adam09 »

[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
bundeles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundeles »

Tak tak,na 100% klapka.Zavřít ji a odpojit konektor,aby ji omylem někdo nezapl a bohužel nepoužívat.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

je to jak píšou kluci, klapka, o tomhle problému už jsou tady toho napsány tuny, takže použij to velké červené HLEDAT vpravo nahoře projdi si ta témata (samo že i to od Adama)

tohle LOCK
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Zamčeno