Zdravím,
mám Astru G 1.7 DTI. Poslední dobou mi zlobí teplota motoru. Trvá dlouho než se motor zahřeje tak na 85 °C, musím mít vyplé topení. Pokud topení zapnu, teplota motoru klesá. Mohlo by to být termostatem? Pokud ano, může si ho lajk sám vyměnit? Kde bych mohl najít návod.
Díky
Asi termostat
- Reklama
Re: Asi termostat
mozes si to vymenit sam jeto jednoduche na spodu chladica mas vypustaci ventil vypustis si vodu a na termostatu mas 3sroby te das prec a termostat vymenis a das spet a o termostatu jetu toho vela musis HLEDAT https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=16142
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Našel jsem zde jeden pěkný návod, ale měl bych pár dotazů. Při výměnu termostatu se musí vypustit chladící kapaliná? Kde bych mohl najit výpustný šrouby? Když se vyměňuje termostat, mělo by se vyměnit i těsnění termostatu?
Tusim sa nemusi vypustit cela, ale nieco vytecie. Ale neviem presne..
na chladici v lavo dole je vypustaci ventil ma cervenu plastovu hlavicku a te vytahnes a vypustis asi litr chlad.vody a das spet a tesneni radej vymen ale nemusis ja som ho nemenil nechal som co tam bol a dal som okolo termostatu silikon a dal spet dolial vodu a hotovo praca na 10minut
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
-
- Kontaktovat uživatele:
Stačí jak sundáš tu hadici z termostatu a trochu ti z ní vyleje a máš klid a nemusíš hledat nějaký vypouštěcí šroub. Vyteče jen z hlavy motoru a hadici ohneš nahoru... Každopádně vytáhni baterii a její držák, ať se ti to dělá líp
Těsnění jsem osobně neměnil, když ho neroztrhneš, tak není třeba.

Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."