je havarovana?
je havarovana?
kupil som si astru pri jazde rovno je volant mierne vytoceny do prava a kontrolka na pasy mi nesvieti pri zapnuti pristrojovej dosky a ani pri odopnutom pase. mam mat podozrenie ze auto bolo havarovane?
astra g-combi-1,7DTi 16V 55kw r.2001
- Reklama
Re: je havarovana?
kontrolka na pásy? Jaká to je?
U Astry G jsem taky ještě neviděl kontrolku zapnutých pásů, ta se dávala snad až do Astry H;) Mimochodem toto čidlo občas zlobí a pak to píská, i když má člověk pás zapnutý
Samozřejmě to může souviset i s tím, že auto bylo bouráno... Omrkni jestli ti sedí plechy atd.

Géčko kontrolku nemá a vytočený volant je spíš důsledek špatného zaaretování při geomce
Ač se to nezdá, každému připadá "volant rovně" trochu jinak, na geometrii tě zpravidla vždy před seřízením vyzvou k tomu aby sis volant srovnal do "svého rovna"
Předchozí majitel měl svou subjektivní rovinu trochu víc šejdrem než ty a nebo s tím po výměně nějaké komponenty nápravy na geomku vůbec nezašel což by jsi poznal na pneumatikách. Pokud jsou pneu OK, auto jede rovně (ber ale v potaz že spousta aut ani právě vyjetých z továrny rovně nejedou), nechceš vyhazovat prachy za geomku a tato situace ti pije krev tak bych neváhal, sundal volant a posunul ho "o zub" je to otázka 10 minut... návod se tady někde válí...

mam g astru...asi to teda nebude kontrolka na pasy ale na airbagy...je to kontrolka vravo dole na palubovke ak ma pamat neklame.ten volant...asi pojdem dat urobit geometriu lebo v autach sa vobec nevyznam a pootocit volant o jeden zub je pre mna spanielska dedina.podla toho co som tu na stranke cital ake problemi su s astrou tak zacinam lutovat ze som ju kupil...zahmlievanie okien, nejaka voda pod spolujazdcom a podobne.ale inac je opel krasne auto.ked si pustim klimu tak mi z pod auta kvapka nejaka tekutina...to ma?ja sa ospravedlnujem za taketo otazky ale fakt sa v autach nevyznam.kupil som ho len preto lebo cakam babo 

V létě když zastavíš a vypneš motor, tak je normální, že máš pod autem vodu. Mlžení oken neni tak hrozné neboj. Okna se mlží i u Oktávky.
Vymeň si /alebo si radšej daj vymenit/pelový filter a máš po mlžení okien ...
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
Má pravdu.
Filtr dělá hodně a neni to taková pálka. A ten volant ti srovnají v Oplu zadara, pokud jsou aspon trochu slušní.

Tak první se podívej na žárovku v přístrojovce od airbagu (úplně vlevo dole při normálním pohledu) .Na 99% bude špatná...když tam airbagy nejsou,tak to podvodnici přepojujou na jinou žárovku,ale to je nepravděpodobné,protože by fungovala...Podle mě určitě jenom žárovka 

vdaka chlapci...urcite sa tu este objavim s dalsimi dotazmi lebo ako poznam moju smolu tak mne sa auto zacne kazit ani sa nenazdam.ten pelovy filter urcite vymenim...uz som si to tu nastudoval
Ved sa toho autíčka tak neboj
Trochu ho musíš spoznať,pobehaj si tu po fore a vela sa naučíš. Veľa šťastných km bez poruchy a nehody! 

a kontrolka vlavo dole su airbagy ako ste spominali a asi bude v poriadku lebo vsetky kontrolky mi zhasinaju postupne.ja som najskor myslel ze to je kontrolka na pasy preto som mal paniku...ale uz som sa ukludnil, usmernili ste ma
...toto forum sa mi paci a asi skusim pchat srobovak do auta aj podla vasich navodov a porobim si nejake veci sam

.... a daj si do svojho podpisu typ auta a typ motora aký máš,ulahčí ti to dalšiu komunikáciu na tomto fore/ťažko radiť keď nikto nevie čo máš za motor ...
Problém je s každým autom - hlavne s jazdenými - tu záleží aj od správania sa predchádzajúceho majiteľa... Držím palce - nech Astra súži a robí radosť
.

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007