Plnící ventil klimy - problém

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Plnící ventil klimy - problém

Příspěvek od MAX - CZ »

Tak mam menší (větší) problém.
Byl jsem dneska v autoservisu nechat vysát, vyčistit a doplnit náplň klimy. teoreticky jsem se na to připravil, takže nalezení a zpřístupnění ventilů byla otázka pár minutek. Neřešitelný problém však nastal když jsme chtěli napojit plničku. Sací ventil (pod filtrem vzduchu) byl OK a nebyl problém. Ale plnící ventil na chladiči se stal nepřekonatelným "oříškem". Má nějaký atypický tvar na který prostě nepasovalo napojení plničky. Porovnávali jsme to i s ostatními auty různých značek a opravdu, všechny mají klasické kruhové přichycení a já mám na ventilu osmihran navíc s cca 0,5mm menším průměrem. Údajně se s tím ještě nikdy nesetkali a jinou koncovku nemají.
Zde dávám fotku toho mýho ventilu:
Obrázek

Nějaký rady? Jak to máte vy? Díkas
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
Reklama

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Plnící ventil klimy - problém

Příspěvek od MAX - CZ »

PS: nevim jestli to k něčemu bude platný, ale mam komplet všechny díly větrání včetně chladičů a filtrů BEHR.

muna

Příspěvek od muna »

tak mi to nedalo, odložil jsem kafe a šel to okouknout na zahradu a mám úplně stejnou koncovku jakou ty :twisted:
Zafira Elegance 1.8 16V - klima, 4X airbag , el. okna + zrcátka, nast. sedadlo řidiče, ABS + TC alarm + central DO + paeger

https://www.astra-g.cz/galerie/muna/
kukajz

Příspěvek od kukajz »

Ja neviem, ale mne keď plnili klímu, tak cez ventil čo je blízko nádržky oleja servoriadena. Cez tento ventil mi nerobili nič :(
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
dada77

Příspěvek od dada77 »

tak kámo mám uplně ten stejný na žirafě byl jsem u známého v barumce a výměna bez problému nebila musel to tam trochu narvat,ale šlo to tam samozřejmě že jsem slyšel opla to bych do něj kopla no ,ale je naplněná jo a to plastový víčko tam si měl :?:
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Jo víčka tam mam na obou ventilech a ventily jsou nádherně čistý. Jak se to snažili nasadit tak to vždycky nepatrně "pšouklo" takže jsou určitě i funkční. Ale prostě na tom u chladiče ta koncovka nedržela, byla volná.
Díval jsem se před chvílí do jiné Zafiry co mam tady v bazaru, shodou okolností je to stejný motor a před faceliftem jako moje, takže teoreticky by to mělo bejt stejný, ale k mýmu překvapení je tam jiný ventil, má čistě kruhové uchycení stejně jako u jiných aut, takže s tim bych tam určitě problém neměl. :shock:
Tak jsem z toho celkem v pr..li :x
Byl jsem ještě v jednou servisu, taky na to celkem čuměl a pak si vzpoměl, že kdysi museli ten ventil celý vyměnit :? :? . To se mi ale nechce, protože tam mam náplň, která by tim pádem šla do pr..le a ještě platit celou náplň?! :(
Naposledy upravil(a) MAX - CZ dne 30 čer 2009, 11:18, celkem upraveno 1 x.

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

kukajz píše:Ja neviem, ale mne keď plnili klímu, tak cez ventil čo je blízko nádržky oleja servoriadena. Cez tento ventil mi nerobili nič :(
Nevim cos to měl za plničku. Já zatim viděl vždycky na dva ventily. Přes ten zadní se odsává a přes ten přední u chladiče se plní. navíc každý je velikostně trochu jiný, aby náhodou nedošlo k záměně při napojení. :?

kukajz

Příspěvek od kukajz »

až teraz som si všimol že máš Zafiru. :oops: Ja mám vzadu dva ventilky, jeden ako som písal - dolu pri serve a druhý hore za vzduchovým filtrom pri uchytení tlmiča a tretí v predu tak ako ty.
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

Jo taky mám tři na Astře a Venca když mi kontroloval/doplňoval klimu tak se divil k čemu je ten třetí u uchycení tlumiče, nicméně použil na to pouze ten přední a zadní u serva :D
Mobil : 602318645
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Za Zafiře žádný třetí ventil není. Aspoň jsme už nic neobjevili a to jsme měli komplet vyhohený vzduchový filtr včetně obalu, potrubí, váhu vzduchu, takže místa jsme se udělali ažaž. No jsem z toho dost rozčarovanej. Do Oplu se mi jet nechce, nejbližší mam 30km a cena cca 1500-1600,- za to pročištění náplně + 1,-/1g náplně. :(

dany2ka

Příspěvek od dany2ka »

tak měl sem stejnej problém a vyřešil!! až tam bude napojovat plničku, tak ať se všimne, protože mu tam nepude dosednout, brání tomu totiž taková hrana vystouplá, vemte pilnik a strhněte ji a nasadťe a zacvakne!! toť celé
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

A o kolik jsi to upiloval?
Už jsem to taky zjistil. Buď to prý nějak spilovat nebo prý stačí použít jen ten zadní ventil a přes něj to vysát i naplnit ale trvá to podstatně dýl cca 2 hodiny. Byl bych radši, kdyby to šlo napojit na oba ventily a udělat to pořádně.

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

No,nejvíc zlobí příruby pro rychlospojky na různých druhovýrobních chladičích,ale zatím jsem žádnou nemusel pilovat a dělám klimatizace dost často,dá se říci i denně.
Jinak Astry ze začátku měly vysokotlaké příruby dublované.Důvod neznám.
Systémy lze bez problému naplnit i jedním ventilem,jen pak nelze měřit spodní a vrchní tlak.
Jinak Renault má ve všech novějších modelech pouze jeden ventil,Ford u spoustu modelů též a Volvo také/to zase ve starších modelech/.
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Já nemam žádnou druhovýrobu. Všechno včetně chladiče je tam origo z fabriky. Jedině, že by někdo přemontovával ventil, ale to se mi nezdá. Nechápu, že se ty ventily nedělaj nějak standartizovaně.

dada77

Příspěvek od dada77 »

ted jsem to chtěl napsat že mi kolega plnil klimošku jenom přes jeden ventil a facha normálně je to delší ,ale 2 hodiny to nejsou tak zkus přes ten zadní :!:
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
Odpovědět