denny píše:Přední mlhová světla jsou doplňková výbava a proto na voze být nemusí bez ohledu,jestli vozidlo má kabeláž a vypínač.Potvrzeno technikem typu K u nás na STK.
Pouze,jsou-li zamontovány,musí fungovat.Jestliže nejsou zamontovány není žádná zákonná povinnost je domontovat.
Rada ,stížnost na technika u vedoucího STK nebo na úřad,který STK povolil provozování a pak na min.dopravy k rukám paní Lukasové.
Na jinou STK nelze po dobu 30dnů jet.Systém jim nedovolí kontrolu provést.
No tohle jsem potřeboval slyšet

jen by se ještě hodil odkaz na nějakou vyhlášku ať je to sichr.. stížnost pak opravdu podám..
-aby tam třeba bylo, že se to týká všech aut a ne jen nových, která mají přípravu a nemaj mlhovky (prostě, že kabeláž může být natažená i u starších aut)
Ad: 30 dnů -já právě byl na jiný STK ve lhůtě 30 dnů (protože poprvé jsem neprošel pro neseřízený světla-poprvé jsem byl v JH ale jelikož žiju v ČB, chtěl jsem teda původně v ČB kouknout jen na ty světla-to nejde-musí se udělat komplet nová STK no a oni mi pak vpálili tohle-světla byla samo už v pořádku..)-takže systém jim to evidentně dovolil...