mam problem s tahom zafiry 1,8 16v:
pri nizsich otackach a vacsom plyne auto zacne drhnut (drhnutie ako ked ide auto povecme na 3 valce, alebo neviem ako to lepsie popisat) motor sa dost trasie (citit aj na volante) a samozrejme auto nema vykon.
toto sa stava vacsinou pri rozjazde do kopca ale nie len do kopca, alebo ked spomalym na rychlosti (prebeh) a potom na nizsich otackach pridam viac plynu, potom nepomoze ani podradit do vyssich otacok, musi sa to proste spamatat samo po nejakom case ...
motor potom pomaly taha do otacok sprevadza to to trasenie, a po nejakej dobe, obcas po uvolneni pedala plynu ide znova dobre ...
postupne sa to stava castejsie a castejie a neviem kedy to bude pocas celej jazdy ...
Dalsia vec je spotreba oleja ktora bola taka ale daleko pred tym nez toto zacal motor robit ...
Ked idem dlhsie vo vyssich otackach (4000 a viac) tak je spotreba aj 1l na 150/200 km (dialnica a podobne) ak jazdim po meste vydrzi olej cca 600 km/1l (meriuam to tak ze dolejem plnu odmerku a ked pocitac ohlasi check oil level tak je cca 1 liter v prdeli ... )
Na vyfuku ostava dost vela sadzi ak by to pomohlo k objasneniu zahady .... po 100km ma ocadeny cely moj 2 dni stary ULTER SPORT a uznajte na tom chrome to nevyzera pekne

Ak niekto pozna nejaky slusny servis v okoli BA asi naj s diagnostikou, nemusi to byt origo OPEL kde mi budu postupne menit vsetko a ja budem len platit