vrzganie v stredovom stĺpiku
vrzganie v stredovom stĺpiku
Ahoj! Tak sa mi objavil nový nepríjemný zvuk. Pri malej rýchlosti, pri prejazde nerovnosti alebo pri rozbiehaní mi niečo vrzga v ľavom strednom stĺpiku. Predbežne si myslím, že to robí v mieste, kde je horné uchytenie bezp. pásu. Niečo podobné spomínal R@sag ale jemu to po čase prestalo. Máte s tým niekto skúsenosť 

Astra II
- Reklama
Re: vrzganie v stredovom stĺpiku
Neskúšal si to rozobrať ?? Ak je to vôbec jednoduché...
Práve, že ešte nie. Myslel som, že je to bežnejšia vec. Budem musieť najprv presne zistiť odkiaľ to vychádza. Ale je to divné, že to reaguje len v pomalej rýchlosti alebo pri rozjazde. Na inom fóre jeden majiteľ Astry písal " vŕzganie v stĺpikoch je snáď neodstrániteľné". Takisto som tu zachytil od R@saga, že spomínal tento problém ale údajne mu to prestalo samo.
Astra II
No neviem, ja o takom vŕzganí počujem prvýkrát. Skúsil by som to rozobrať asi byť tebou.
Skús si pohnúť s výškovým nastavením pásu... Ja som odtiaľ počul úplne jemný zvuk - skoro nepočuteľný
... Pohol som s tým, párkrát jemne klepol a je ticho...

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Dobre Palix, zajtra budem mať čas, tak to vyskúšam. Inak vŕzga to dosť brutálne. Zaujímave je ale, že len vtedy ako som popisoval. Musím to presne lokalizovať odkiaľ to ide. Najprv som si myslel, že to sa šúcha nezapnutý pás o plast ale potom sa mi zdalo, že to ide z mojich dverí. Zaujímavé, že to nerobí pri vyššej rýchlosti. Dúfam, že to prestane. Lišta pod oknom stíchla, sedadlo stíchlo, tak zase toto.
Astra II
Takže som s tým hýbal, vždy, keď som niekde zastavil. Skúšal som aj prestaviť polohu ale praská mi tam stále viac. Posadil som ženu na zadné sedadlo a vychádza to zo stĺpika. Čo tam mám fúknuť len tak WD 40 ?
Astra II
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jen tak? bez toho aniž by jsi věděl co to tam dělá? rozeber to obložení a zjisti co Ti tam vrže, pak to můžeš řešit, ale stříkat cokoliv kamkoliv není dobrý nápad 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Mike.S, rozoberať to nechcem. Auto je v záruke a ak sa mi to nepodarí, tak bude dôvod špekulovať. Jasné, je možné to zaviezť do servisu a nech sa starajú.Pravdepodobne to je len nejáka banalita, ktorá zožiera nervy. Ísť do servisu znamená deň dovolenky, vysvetlovať a reagovať na prihlúple otázky. Aj tak to bude treba len niekde premazať. Preto som rozmýšľal takto. Ak to neprestane, servisu sa nevyhnem ale čo sa môže stať ?
Astra II
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to máš v záruce, nic bych neřešil a zavezl jim to tam, ať se starají. Vem to tak, že si tam nastříkáš WDčko, nepomůže to a stejně skončíš v Opelu. A jaká bude jejich reakce až tam to WDčko uvidí? . . . 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Ani by si to neskúsil ? Trochu som chodil po nete a na Peugeot stránke riešili podobný problém a spomínalo sa tam krútenie karosérie v dôsledku nekvalitných zvarov. Do pekla začínať mať trochu obavy. Najviac mi to totiž robí, keď sa auto prehúpne cez kopec ako vchádzam do dvora. Žiaden nápad, čo by to mohlo robiť 

Astra II
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
nevrtal bych do toho už kvůli té záruce, autorizáky jsou na jakékoliv zásahy v záruce docela háklivé, pokud to dělá i Peugeotům, tak to může být dané konstrukcí karoserie, která je ale u G jiná, takže to nemůžeš porovnávat a zajímavé je, že to dělá jenom na Tvém G-čku . . . zavez jim to tam a budeš mít klid (sice tím strávíš jeden den, ale výsledek by měl stát za to, nebo ne?)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
No nie som rád, že som ten vyvolený ale popisoval to tu niekde R@SAG, neviem to už nájsť a písal, že mu to prestalo robiť samé. Už som mu písal na jeho mail, nech to trochu priblíži. Čo sa týka servisu Opel, som dosť veľký skeptik a čo neznášam najviac je rozvŕtavať nové veci. Neviem prečo ale v F-ku som takéto problémy nemal. Váham to s tým čarovným WD-čkom, viem je to amatérizmus ale, ak by to vyšlo je to jednoducho vyriešený problém.
Astra II
ja som mal ten plast na b-ckovom stlpiku uz viac krat rozobrany, a nemyslim si ze by niekto zistil ze som tie plasty mal zhodene. Je pravda ze moja astra ma 10 rokov, takze ziadna zaruka. tie plasty su tam iba nacvaknute, ale .............................. co sa ma zlomyt sa zlomi

ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA