TPMS / LASERTYRE - 4x senzor tlaku v pneumatikách za 1500,-

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Miguello

TPMS / LASERTYRE - 4x senzor tlaku v pneumatikách za 1500,-

Příspěvek od Miguello »

Protože mám výbavu SPORT a ne COMFORT, nemám nikde žádná čidla (opotřebení destiček, množství oleje či v nádržce ostřikovačů apod.), tak jsem koukal co bych pro to mohl udělat :D
Po dvou propíchnutých kolech jsem opatrný až lehce paranoidní, takže kolikrát se mi stalo, že se jsem obešel auto a všechny pneumatiky (nebo jen některá) se mi zdály podhuštěné, tak jsem letěl na pumpu, nechal vychladnout, změřil (svým obyč měřákem, ale koupím digi) a ono to bylo OK.. a jindy zase ne. Slyšel jsem něco o TPMS (Tire Pressure Monitoring System), tak jsem začal hledat.

Narazil jsem na senzory napájené bateriemi, které se musí dát místo ventilku přímo na disk pod pneumatiku, s bezdrátovou signalizací do auta, v ceně cca 4000,-Kč a více, i 9000,-Kč. Samozřejmě to s sebou nese problém buď koupit 4 další senzory navíc (= další poměrně vysoký výdaj), abych nemusel senzory přendávat z ALU na plecháče, nebo je přendávat a kdo nemá kámoše v pneuservisu tak samozřejmě i tam by se to mohlo mírně projevit na ceně. Senzory podávají hlášení přijímači každých 30 vteřin, v případě poruchy co 3 vteřiny. Životnost senzoru je údajně 5-7 let u systému TPMS1209A (http://www.stualarm.cz), u systému TPM24-4 (http://www.casystem.cz) údajně životnost baterie 10 let (záruka na baterii 5 let), nicméně i u něj se nemění jen baterka, ale celý senzor.
Jenže stále ta cena.. :(

Pak jsem narazil na jednoduché a přitom trvanlivé řešení - senzor nasazující se na ventilky, který signalizuje barvou bílou (OK) nebo červenou (málo) tlak v pneumatikách. Do kabiny vám to sice nic nezahlásí, displej to nemá, ale ráno obejít auto a kouknout, jestli je všude bílá snad problém není (já ho stejně ráno obcházím abych zjistil případné škody :()

Při dohušťování se zřejmě musí sundávat (u výše uvedených senzorů vybavených pojistkou se musí nejdříve odšroubovat 3 šrouba na pojistce, která se musí nejdřív sundat). Každopádně sundávají se speciálním klíčem, takže by je snad neměli krást.
Dodávají se v párech podle tlaku který má v pneu být + klíč.

Ukázka:
Obrázek
http://www.q3.cz/images/205_LASERTYRE_montaz_demon.jpg

Obrázek
http://www.q3.cz/images/172_lasertyre_b.jpg

Obrázek
http://www.q3.cz/images/531_lasertyre_c.jpg

Jsou vystouplé, tak snad nebude nutno se moc sklánět, kdyby byly nahoře.

Bližší info najdete na http://www.lasertyre.cz nebo http://www.tron.sro.cz

Cena tam není uvedena, tak jsem poslal dotaz mailem s tím, že bych na webu uvedl odkaz na jeho stránky. Jednatel společnosti mi odepsal:

"Dobrý den, potěšil mě Váš zájem o produkt LASERTYRE.
K Vašemu dotazu na cenu : standardní prodejní cena vč. DPH je 1.890,- (4 ks senzorů + 2 ks bezpečnostních klíčů).
Můžeme se domluvit tak, že zákazníci z Vašeho webu budou mít slevu 20%, takže cena by byla 1.512,- Kč vč DPH."

(Teď mě napadá, jestli nemyslel odkaz ve smyslu banner, to mi samozřejmě nepřísluší, ale snad ne.)

PŘEDEM ŘÍKÁM, ŽE Z TOHO NIC NEMÁM, JEN ZVAŽUJU POŘÍZENÍ A KDYŽ SLEVA, PROČ NE :)

Tak co vy na to ??? Já vím, možná zbytečnost, ale... :D
Reklama

Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: TPMS / LASERTYRE - 4x senzor tlaku v pneumatikách za 1500,-

Příspěvek od Defender »

No možná je to kravina, ale on by se dal koupit i ten přijímač na ty sezory v pneumatikách ? A jak zjistit frekvenci, nebo co, na čem to vysílá ? Já jen že mám Háčkový alu a ty mají všechny tyto vysílače v kole, ale jen max nadupaná Astra H má i přijímač na zobrazování na PP :)
Mobil : 602318645
Miguello

Příspěvek od Miguello »

2 Defender: Samostatný displej (přijímač) jsem nikde neviděl, musel by ses poptat. Hlavně záleží na tom, co to máš za senzory v kolech, tj. jestli jsou kompatibilní s některým z displejů..
Naposledy upravil(a) Miguello dne 01 dub 2009, 20:27, celkem upraveno 1 x.
Miguello

Příspěvek od Miguello »

2 Defender: Ten ze Stualarm běhá na frekvenci 434,10 MHz, ten ze CASYSTEM na 433,92 MHz.
Mám k tomu nějaký .pdf, ale to sem nejde dát jako příloha. Pošli SZ s mailem a přepošlu a třeba to sem dáš (nebo někam na free server, nestíhám :()
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

No to by asi mohli jedině zjistit lidi, co dělají v Opelu a někdy se setkají s takhle vybavenou Astrulí H, možná že by to měla mít uvedený v manuálu :wink:
Tu info mám teda z druhý ruky, ale ty vysílače (teda podobný černý krabičky) v těch kolech opravdu mám :)
Miguello

Příspěvek od Miguello »

V manuálu to asi bude těžko, ale v Oplu by to vědět měli. Každopádně přeju GOOD LUCK 8) (kdybys nikoho nesehnal, zkusím svůj kontakt v Oplu, ale počítej s čekací dobou pár dní, teda jestli bude vědět..)
eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Jestli je to aprílová ptákovina tak jste mě dostali. Jinak hlídání tlaku v pneumatikách fugnuje tak že se kontroluje rychlost otáčení všech kol ze stávajícíh senzorů pro ABS a pak se porovnává jestli se pneumatiky točí pořád stejně a pokud dojde k tomu že kolo začne upouště - tak se točí rychlejc a šup na palubce svítí kontrolka, nikde žádný zázrak jen trochu více logiky.
Proč by měl někdo do háčkové astry strkat nějaké bezdrátové udělátka mi v tomto případě uniká :)
Miguello

Příspěvek od Miguello »

eXp10it píše:Proč by měl někdo do háčkové astry strkat nějaké bezdrátové udělátka...
Defender má Astru G, akorát má kola z Háčkový.
Jinak ten Tvůj popis vypadá logicky, ale senzory umí zobrazovat i přesný tlak, takže určitě jen neřeší pozici vůči ABS.
Jak jsem psal mám k tomu .pdfka, ale mám blokovaný přístup na free servery :( takže to nemůžu nikam hodit, možná nahodí Defender.
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

eXp10it píše:Jestli je to aprílová ptákovina tak jste mě dostali.
Vydíš to mne ani nenapadlo
:D , ale ne myslím to zcela vážně. Z Aukra od jednoho prodávajícího jsem se tuto info dozvědel a ověřil dotazem v Opelu.
Takže zřejmě všechny Háčkový alu jsou vyráběný s tímto senzorem a vysílačem (alespoň do nějakého r. výroby, ještě aby ne když origo cena je 6T za kolo :wink: ), ale jen Astry s určitou (drahou) výbavou mají instalovaný přijímač a na dveřích u řidiče tlačítko s centrálním vnitřním zamykáním a u toho "tlačítko" je symbolem pneu, které při stisku zobrazí graficky nápravy na počítači a u každého kola jeho tlak :D
Takže asi tak no, sem se ale rozepsal :lol: .
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Aj na mojich elektrónoch z B-čkovej zafiry som mal tie senzory :wink:
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

No vida a Mexxo máš barevnej display (údajně to chodí jen na nich) a nemáš to náhodou ve výbavě ? :D Já jen, že by stačilo obšlehnout ten přijímač a tradá, máme to doma :)
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Nee. Ja som na tom ako ty. :o Mám len senzory ktoré boli na alu keď som ich kúpil. :D Zbytok nemám... :(
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

Jo jo jasně, mea culpa, nepodíval jsem se a myslel že sis ještě koupil Béčkovou Záfu :lol:
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

Tak tady jsem na e-disk dal ty tři PDEfka a zapakoval jsem to do zipu, tak kdo chce tak sosejte :D
http://www.edisk.cz/stahni/95876/CASYST ... 1.3MB.html
Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 »

Ty ventilky podobné jako na tom obrázku může sehnat za 350Kč.... Ale je to jen takové čidélko, na koukání. Žádné elektronické.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Odpovědět