palub. pc - check oil level
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
je rozdíl čidlo hladiny oleje pro pal. pc a čidlo pro kontrolku oleje, na pal. pc něco kolem 1000kč a na kontrolku kolem 500
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
oil hladina
Potvrzuji, že olej u Astry G je třeba dolívat klidně až po vrchní rysku a čidlo přestane " řvát".
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Re: oil hladina
To bych nedělal a nedělám.Zlatá střední cestaChoze L píše:Potvrzuji, že olej u Astry G je třeba dolívat klidně až po vrchní rysku a čidlo přestane " řvát".
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
Re: oil hladina
Důvod, proč né? Já se kloním po horní.milode píše: To bych nedělal a nedělám.Zlatá střední cesta

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Vznikají velké tlaky a má to za následek vytlačení všelijakých O kroužků a těsnění.Nepoznáš to hned,ale časem......
Má Astra G
Má Astra G
To maximum tam je preventivně.Každý zkušený mechanik ti řekne střed.Tachometr máš taky na 220.....zkus jet 3 hodiny v kuse 220 km....chtěl bych vidět ten motor.To samý se děje,když dáváš maximum.Motor trpí.Je to můj pohled,dávejte si kolik uznáte za vhodné 

Má Astra G
Má Astra G
milode píše:dávejte si kolik uznáte za vhodné

Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Každý zkušený mechanik asi nemá opla, kterýmu, když hladina klesne ke středu, tak se hlásí o dolití...milode píše:Každý zkušený mechanik ti řekne střed

Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Kdysi jsem měl kadetta.....měl jsem olej zhruba u horní rysky.koupil jsem si 2dcl nějakýho oleje (STP) na odhlučnění,pročištění atd....říkal jsem si,že to tam vleze,tak jsem to tam šoupnul a během týdne mi tlak normálně vyhodil měrku !!! 

Má Astra G
Má Astra G
Nechci se dohadovat.....pouze názor.Dávejte si třeba přes ryskuOťas píše:Každý zkušený mechanik asi nemá opla, kterýmu, když hladina klesne ke středu, tak se hlásí o dolití...milode píše:Každý zkušený mechanik ti řekne střed

Má Astra G
Má Astra G
přesně takOťas píše:To nejsou dohady, ale názory a každej máme svůj.....

Má Astra G
Má Astra G
Jaké tlaky, to slyším poprvé, každý motor má odvětrávání (odsávání) olejového prostoru kvůli vlhkosti,milode píše:Vznikají velké tlaky a má to za následek vytlačení všelijakých O kroužků a těsnění.Nepoznáš to hned,ale časem......
to by ten olej nevydržel ani 6 měsíců. A hotní ryska je proto, aby hladina oleje nebyla výš než jsou rotující
díly motoru, to by jsme potom jezdili s Tatarkou místo oleje. a spodní zase proto, aby byl motor dostatečně
mazaný v různých režimech provozu, např jízda do kopce, nebo zatáčky.

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Já sem původně dolíval po střed, jenže to čidlo je aspoň u mne tak nastaveno, že když to poklesne lehce pod střed, objeví se hláška
olstand prufen. Potom se mi to objevovalo v každé zatáčce apod.
No tak jsem jel do OPLA co s tím a celá oprava byla v dolití oleje po vrchní rysku a nashledanou. Prý ať to pozoruju. Od té doby klid, tak nevím. Myslel jsem, že je třeba zkažené čidlo, ale asi ne.
Jsem tu nový, tak možná řeším blbosti, ale k tomu to tu je.
olstand prufen. Potom se mi to objevovalo v každé zatáčce apod.
No tak jsem jel do OPLA co s tím a celá oprava byla v dolití oleje po vrchní rysku a nashledanou. Prý ať to pozoruju. Od té doby klid, tak nevím. Myslel jsem, že je třeba zkažené čidlo, ale asi ne.
Jsem tu nový, tak možná řeším blbosti, ale k tomu to tu je.
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback