Pomoc pro začátečníka
Re: Pomoc pro začátečníka
Ne, néé, myslím zapojení nové antény s celou kabeláží, rádia a reproduktorů...
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
- Reklama
a ha mě zmátlo to Elektronika. Takže máš na mysli auto elektrikáře.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
nooo, tak tak... možná by jsem to také zvládl, třeba podle nějakého plánku, ale raději to nechám někomu, kdo tomu rozumí a budu mít jistotu, že bude vše, tak jak má být 

Tak jsem třeba napiš v jakym stavu to máš. Jestli je tam příprava na rádio a repráky ve dveřích a nebo jestli to budeš tahat komplet. Myslím že pokud to někdo před tebou nevykuchal, tak tam kabeláž bude a pak bys to zvládl sám bez problemů, ale jestli ti třeba po zapojení repráky nehrajou tak je varianta že máš prasklý dráty v průchodce ve dveřích. To je všechno podstatný vědět. Aby tě někdo nevzal na hůl a tak. Je to jen rada. Ale pokud se rozhodl že to nataháš komplet tak to asi radši nějakýho profíka.
No, podívej, repráky ve dvěřích mám dvoje ve předu a dvoje v zadu, v zadním platu na kufru mám dvě díry na repráky, takové ty oválné. V anténě se mi nejspíš posralo to napojení nebo tam něco zkratovalo... tudíž nyní je anténa nefunkční, takže se to tam musí vyměnit, potom mám rádio od známého a nevím, co k tomu všechno je, tudíž počítám i s konektory,kabely nebo něčím takovým 

pokud tam už rádio bylo tak tam jsou i kable a ty využiješ. když to rádio nebude držet paměť tak maximálně přehodíš mezi sebou +. jeden je stálej proud a druhej je paměť nebo tak nějak. Antena bude buď vypadlá a nebo rozpojená. Jestli je to jako u zafiry tak u nohou spolujezdce jak je plast na sloupek, tak podnim je napojení anteny. Já to tak mam. A pokud ti nepudou konektory do rádia od kámoše, tak jde sehnat redukce. Repráky ve dveřích určitě zapojený budou, a pokud nebudou hrát tak možná bude problem v průchodce jak už jsem psal. A jestli si na to netroufáš což chápu,( i já se asi rok průchodky bál a rádia taky, ale pak mi to nedalo a jak jsem jednou do auta kuchnul tak v tom pokračuju dál.)
tak se opravdu obrať na odborníky. Ale myslím si že tohle zvládne i nějakej tvůj kamarád a nemusíš hned vyhazovat mraky peněz v servisu. 

Psal jsem to už do dvou témat, ale nikdo se neozval, tak to zkusím ještě tady
Zdravím Vás!!
Doufám, že tu někdo z Vás má zkušenosti s mým problémkem.
Mám tu dva dotazy, tak za 1. rozhodl jsem se, že si koupím reproduktory, do zadního plata v kufru. Už mám jedny pěkné vybrané, ale nevím si radu s výkonem... Každý má jiný a nevím, podle čeho se mám rozhodovat, podle watů rádia nebo podle něčeho jiného? To samé se chci zeptat u rádia a u antény, podle čeho vybírat? Děkuji moc za Vaší radu.
Za 2. A co dál ještě koupit? Moc toho nevím, takže musím koupit tyhle tři součástky, co dál? Nějaké kabely, Reproduktory propojit rovnou s rádiem? Nebo koupit ještě nějaký zesilovač, subwoofer? Co myslíte? Děkuji moc předem!!! Budu rád za každý názor.

Zdravím Vás!!
Doufám, že tu někdo z Vás má zkušenosti s mým problémkem.
Mám tu dva dotazy, tak za 1. rozhodl jsem se, že si koupím reproduktory, do zadního plata v kufru. Už mám jedny pěkné vybrané, ale nevím si radu s výkonem... Každý má jiný a nevím, podle čeho se mám rozhodovat, podle watů rádia nebo podle něčeho jiného? To samé se chci zeptat u rádia a u antény, podle čeho vybírat? Děkuji moc za Vaší radu.
Za 2. A co dál ještě koupit? Moc toho nevím, takže musím koupit tyhle tři součástky, co dál? Nějaké kabely, Reproduktory propojit rovnou s rádiem? Nebo koupit ještě nějaký zesilovač, subwoofer? Co myslíte? Děkuji moc předem!!! Budu rád za každý názor.
Chtěl bych se Vás zeptat, jak pečujete o své miláčky...?
Nemyslím tím teďka kosmetické záležitosti, ale co se týče správného chodu auta, aby všechno klapalo jak má, nikde nic nevrzalo, neskřípalo atd. ( a né, že mi napíšete, že jezdíte do servisu
)
A mohli by jste mi poradit, co se musí ještě po nějaké době udělat? Myslím tím věci, které se týkají pravidelné údržby - jako jsou všemožné filtry, rozvody, brzdové destičky... atd.
Na jaře by jsem chtěl něco takového udělat!
Pokud by k tomu někdo sestavil, aspoň odhadem, i ceník těchto záležitostí, byl bych moc vděčný!!! 
Předem Vám děkuji za Vaše reakce!

A mohli by jste mi poradit, co se musí ještě po nějaké době udělat? Myslím tím věci, které se týkají pravidelné údržby - jako jsou všemožné filtry, rozvody, brzdové destičky... atd.

Předem Vám děkuji za Vaše reakce!

No ceny Ti tady vypisovat nebudu ale tak nějak bys měl dodržet (u benzínového motoru):
-Výměna oleje včetně filtru 1x za 10-15 tis km nebo jeden rok podle toho co nastane dřív. Pokud dáváš motoru občas záhul (u dvoulitrového benálu bych se nedivil) tak měnit olej raději při těch 10 tis km.
-Výměna vzduchového filtru, kabinového (pylového) filtru cca ob jednu výměnu oleje, ale na škodu není když je vyměníš s každou výměnou oleje.
- Výměna brzdové kapaliny cca 1x za dva roky
- Výměna chladící kapaliny 1x za 3 roky.
- Rozvody včetně kladek a většinou i vodní pumpy dle intervalu stanoveného pro Tvůj motor.
- Průběžně kontrolovat stav hladiny oleje (při zahřátém motoru na rovině cca 5 minut po vypnutí motoru) a dle potřeby dolévat.
- Pokud to baterka umožňuje tak cca jednou ročně zkontrolovat hladinu elektrolytu a podle potřeby dolít destilku. Pokud jezdíš hlavně krátké trasy tak sem tam je vhodné baterku dobít - když dobíjet nebudeš svět se nezboří.
- Pokud chceš motoru pohladit duši, tak průbežně při každém tankování můžeš přidávat do nádrže aditivum např. Vif Superbenzinaditiv.
Brzdové destičky, kotouče to je individuální a mění se podle potřeby a to je tak i se vším ostatním. Když někde něco začne vrzat, skřípat, bouchat neco už bude opotřebované tak to začneš řešit v tu chvíli. A když na to sám nepřijdeš tak na STK většinou ano. Až na tlumiče ty Ti na STK většinou neotestují. Ty tyče stabilizátorů je vhodné měnit obě najednou a nediv se na našich silnicích je to naprosto spotřební věc, která se mění velmi často.
Pokud hledáš dobrý servis, tak z Litomyšli to nemáš zase až tak daleko ke členovi fóra denny, ten má servis a spousta členů (včetně mne) Ti na něj podá jen ty nejlepší reference. Ten Ti na autě udělá jakýkoliv servis za slušnou cenu. A když k němu přijedeš tak Ti auto zkoukne a doporučí co je třeba zrovna udělat a i tu STK ti zajistí.
-Výměna oleje včetně filtru 1x za 10-15 tis km nebo jeden rok podle toho co nastane dřív. Pokud dáváš motoru občas záhul (u dvoulitrového benálu bych se nedivil) tak měnit olej raději při těch 10 tis km.
-Výměna vzduchového filtru, kabinového (pylového) filtru cca ob jednu výměnu oleje, ale na škodu není když je vyměníš s každou výměnou oleje.
- Výměna brzdové kapaliny cca 1x za dva roky
- Výměna chladící kapaliny 1x za 3 roky.
- Rozvody včetně kladek a většinou i vodní pumpy dle intervalu stanoveného pro Tvůj motor.
- Průběžně kontrolovat stav hladiny oleje (při zahřátém motoru na rovině cca 5 minut po vypnutí motoru) a dle potřeby dolévat.
- Pokud to baterka umožňuje tak cca jednou ročně zkontrolovat hladinu elektrolytu a podle potřeby dolít destilku. Pokud jezdíš hlavně krátké trasy tak sem tam je vhodné baterku dobít - když dobíjet nebudeš svět se nezboří.
- Pokud chceš motoru pohladit duši, tak průbežně při každém tankování můžeš přidávat do nádrže aditivum např. Vif Superbenzinaditiv.
Brzdové destičky, kotouče to je individuální a mění se podle potřeby a to je tak i se vším ostatním. Když někde něco začne vrzat, skřípat, bouchat neco už bude opotřebované tak to začneš řešit v tu chvíli. A když na to sám nepřijdeš tak na STK většinou ano. Až na tlumiče ty Ti na STK většinou neotestují. Ty tyče stabilizátorů je vhodné měnit obě najednou a nediv se na našich silnicích je to naprosto spotřební věc, která se mění velmi často.
Pokud hledáš dobrý servis, tak z Litomyšli to nemáš zase až tak daleko ke členovi fóra denny, ten má servis a spousta členů (včetně mne) Ti na něj podá jen ty nejlepší reference. Ten Ti na autě udělá jakýkoliv servis za slušnou cenu. A když k němu přijedeš tak Ti auto zkoukne a doporučí co je třeba zrovna udělat a i tu STK ti zajistí.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Wow, toho je, tak hezky udělám celý komplet "jarní" servis
) Děkuji moc za tvojí reakci!!!
a co se týče zmíněného mechanika, tak přece jenom za pardubicemi je to docela dálka, ale zkusím mu napsat, třeba mě překvapí
díky moc a kdyby jsi měl někdy čas, tak odhadovaná cena za údržbu by nebyla od věci 

Ahoooooj, měl bych další dotaz...
mohl by jste mi někdo říci postup, co s začínajícími malými korozními plochami? Rád bych to přestříkal... ale nevím jak na to... Jestli jde o to jenom vzít brusnej papír, přejet to a nastříkat? ...
Děkuji za rady
mohl by jste mi někdo říci postup, co s začínajícími malými korozními plochami? Rád bych to přestříkal... ale nevím jak na to... Jestli jde o to jenom vzít brusnej papír, přejet to a nastříkat? ...
Děkuji za rady

záleží co ti koroduje. jestli ti jedou lemy, tak se jedná o dočasnou a pouze kosmetickou snahu o zakrytí. Jde o to že třeba lemy jsou zapertlovaný a koroze se rozjede už zevnitř a jak rez vyleze na povrch, je vlastně zkrz. Ty to vybrousíš vykytuješ dáš nějakej plnič vybrousíš odmastíš a foukneš to. Výsledek bude, že za dva měsíce tam máš lišku znovu a ještě větší. 

zkušení jistě potvrdí co píšu, ale nechci ti kazit radost a zrovna koroze okolo víka nádrže je ten případ jako lemy. Tvoje snaha nebude dlouhodobá a pouze kosmetická. Na nějakej čas to pomůže ale pak to zase vyleze. Zub času nám pracuje na autech statečně no.
Ale tím že to uděláš nic rozhodně nezkazíš. Nechci tě odrazovat. Jen počítej že se to objeví znova. 

rez musis vybrousit az do plechu aby si zamezil rozsireni.Pak natrit zakladkou,plnic ten pak prebrousis a pak nastrikas.Pak by ti to melo vydrzet dlouho.Tim ze to jenom kozmeticky prebrousis a pak nastrikas,pak to mas na rok max.dva
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013