zadní brzdy

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
herminator
Kontaktovat uživatele:

Re: zadní brzdy

Příspěvek od herminator »

Salám píše:
herminator píše: hergot tak jsem dneska zkoušel zvednout auto a ty zadní kola mi furt brzdí, tak jsem zkusil ještě více povolit ruční brzdu, ale nic se nezměnilo. Kruca co by s tím mohlo být :?: :?: :?: :(
Já bych to zavez zpátky tomu co to spáchal a ať mi to opraví (samo že bezplatně)
no tak to je samozřejmé, ale mě samého by to zajímalo co to může dělat. Jinak v pátek tam s tím jedu a kouknem na to oba, tak uvidíme. :)
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná
Reklama

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Pokud zadní brzdy pořád drhnou, tak jsou buď zarezlá lana ruční brzdy (odpojit a zkusit jestli volně chodí v bowdenech) a nebo (u zadních kotoučů) zůstávají "viset" pístky zadních brzd (rozebrat, obrousit a zase složit, případně vyměnit).
Hláška "BRAKE PADS" se nedá vymazat, přímo na MID je napojen drát který je přes čidla brzdového obložení ukostřen. Buď tam čidla nemáš, nebo jsou poškozené. Mění se totiž při každé výmeně předních brzd (pouze u aut s kontrolním systémem OPEL). Čidla jsou nasunuty do brzdových desek a pří tenkém brzdovém obložení se probrousí o kotouč a pak displej hlásí "BRAKE PADS"
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
herminator
Kontaktovat uživatele:

RomanK píše:Pokud zadní brzdy pořád drhnou, tak jsou buď zarezlá lana ruční brzdy (odpojit a zkusit jestli volně chodí v bowdenech) a nebo (u zadních kotoučů) zůstávají "viset" pístky zadních brzd (rozebrat, obrousit a zase složit, případně vyměnit).
Hláška "BRAKE PADS" se nedá vymazat, přímo na MID je napojen drát který je přes čidla brzdového obložení ukostřen. Buď tam čidla nemáš, nebo jsou poškozené. Mění se totiž při každé výmeně předních brzd (pouze u aut s kontrolním systémem OPEL). Čidla jsou nasunuty do brzdových desek a pří tenkém brzdovém obložení se probrousí o kotouč a pak displej hlásí "BRAKE PADS"
s tou ruční brzdou to asi nebude, předtím fungovala na 100% a nevěřím že mu v garaži kde auto stalo 2 dny nějak zrezivěly. Spíš to bude cosi s tím pístkem, na to kouknem hned v pátek, do té doby to budu asi ještě brousit během jízdy :? . S tou hláškou mi to je jasný, ale já ještě přední neměnil tak to asi bude hlásit pokud to nevyměním i vepředu.
Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie »

No mě ty lanka zamrzají, když je trochu pod nulou, a pak to rvá, než se to uvolní, i když mi auto stojí v garáži. Ale to se dá poznat na chodu páky ruční brzdy, že když jí povoluješ, tak pak jde najednou úplně volně, lehounce.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
herminator
Kontaktovat uživatele:

tak už to mám chlapi opravený :D , byli tak trošku jinačí destičky tak se musel lehce pootočit pístek a najednou to šlape jak má. Brzdí skvělě a už vůbec nedrhnou, prostě se vracejí jako předtím :P :P :P :D
Máslo
Kontaktovat uživatele:

Re: zadní brzdy

Příspěvek od Máslo »

herminator píše:
Salám píše:
herminator píše: jo přesně tak, i když se mi dneska zdálo, že je to čím dál méně.... těko říct kolik je třeba najet km než to nebude brzdit vůbec. :roll:
No tak já bych řek, že by to nemělo za jízdy drhnout vůbec.. :shock:
a je jedno jestli jsou desky nové nebo staré..jestli ten co je měnil neudělal někde chybku.......
hergot tak jsem dneska zkoušel zvednout auto a ty zadní kola mi furt brzdí, tak jsem zkusil ještě více povolit ruční brzdu, ale nic se nezměnilo. Kruca co by s tím mohlo být :?: :?: :?: :(
nemyl jsi kola? ..... mě jednou při čištění cákla nešikovně voda a začalo to trochu reznout....hryznul se píst, který dotlačuje destičku na kotouč a destička mizla jak o život. Stačilo demont, násilné zasunutí pístku a kapka oleje a od té doby absolutní klid. nezapomeň, že pístky se musí při zatlačování otáčet......je to asi na spirále (to nevím).... za pokus nic nedáš, je teplo tak si to užij :-)
Víc kW je víc kW, to neokecáš ....
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 2064#82064
Odpovědět