Sršňova astra - kaput
Takže včera mi volal môj mechanik a povedal že to nieje čerpadlo. Čerpadlo je OK. V tom momente mi odľahlo. Ale keď začal hovoriť o probléme, tak ma zamrazilo. Zodratá vačková hriadeľ, ktorá následne poškodila aj hydraulické zdvihátka. Vie mi niekto povedať ako sa môže zodrať vačková hriadeľ? Hovoril že je to u astier bežné, že to boli nejaké nepodarky a boli jednoducho mäkké. Fakt tomu nerozumiem. Chorobou týchto motorov sú čerpadla, turba, váhy vzduchu, vačky,... Myslím že celý motor je asi na prd. 

X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION
- Reklama
Clovece Ty mas teda smuluSršeň píše: Zodratá vačková hriadeľ, ktorá následne poškodila aj hydraulické zdvihátka.

Jinak s turbem u 2.0 aster problemy az na vyjimky nejsou, nemaji nachylnejsi naklapeni lopatek, vahy obcas ano po modernizaci nevim rekl bych ze uz ne, tem vackam se mi moc nechce verit co jsi tam mel za olej a kolik? Tento problem co pises maji A6 a jine VW s 2,5TDI protoze maji nedostatecne mazanou vacku a ke vsemu ty jejich super extra longlife vymeny

- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Cekam kdy nekdo napise ze se ty automaty serou...
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Já měl obdobný problém mě se vačka rozpůlila a mechanik mě říkal že ten motor musel být uvařený-když motor rozdělali měl už takové poškození že se už ho nevyplatilo opravovat.Tak jsem koupil druhý a zatím naprostá spokojenost-tlaky změřeny -super a už ani nevím co je to dolévat olej. 

ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Na olej si dávam veľký pozor, mením ho pravidelne po 15.000 km a kontrolujem každý týždeň. Olej 5W40 CASTROL. Auto by malo byť hotove v utorok, takže beriem foťák a pofotím tu vačkovú hriadeľ a ostatné veci.Marky píše:Clovece Ty mas teda smuluSršeň píše: Zodratá vačková hriadeľ, ktorá následne poškodila aj hydraulické zdvihátka..
Jinak s turbem u 2.0 aster problemy az na vyjimky nejsou, nemaji nachylnejsi naklapeni lopatek, vahy obcas ano po modernizaci nevim rekl bych ze uz ne, tem vackam se mi moc nechce verit co jsi tam mel za olej a kolik? Tento problem co pises maji A6 a jine VW s 2,5TDI protoze maji nedostatecne mazanou vacku a ke vsemu ty jejich super extra longlife vymeny.
Olej dolievam tak 4 dcl na výmenu. To si myslím na diesel nieje zlé. A či bola prehriata? To by mi možno vedel povedal predchadzajúci majiteľ. Druhý motor kupovať je tiež riziko, pretože sa môže stáť to isté. No uvidíme. Zatiaľ vychádza cena opravy okolo 20.000.-Saša píše:Já měl obdobný problém mě se vačka rozpůlila a mechanik mě říkal že ten motor musel být uvařený-když motor rozdělali měl už takové poškození že se už ho nevyplatilo opravovat.Tak jsem koupil druhý a zatím naprostá spokojenost-tlaky změřeny -super a už ani nevím co je to dolévat olej.
- james11
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
a jak se serou 1,6? no to by mne vážně zajímalozdenda-H píše:....když se dívám, jak se serou 1,6 -tak to bude snad
i stejné na opravách.

<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
Stačí narazit na pár vadných kusů a už tomu motoru prostě nevěříš
Ale 1.6 se dost se*e? To bych spíš věřil 1.7 diesel 
Tímto se samozřejmě nechci nikoho dotknout, každý motor se jednou musí zákonitě posrat

Tímto se samozřejmě nechci nikoho dotknout, každý motor se jednou musí zákonitě posrat

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Presne tak,kdyby vse bylo nafurt tak by automobilky to mohly zabalit 

Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
Takže auto je konečne hotove a šlape ako hodinky.
Čo sa vlastne menilo?
1 ks vačková hriadeľ
8 ks vahadlo
16 ks hydraulické vymedzovače
1 ks tesnenie pod viko ventilu
1 ks hadica prepad
1 ks tesnenie pod sacie potrubie
1 ks filter oleja
5 l olej CASTROL 5W-40
Cena 19.600,-Sk. Čo vy nato?
Čo sa vlastne menilo?
1 ks vačková hriadeľ