Spatny ventil

Alzafir

Re: Spatny ventil

Příspěvek od Alzafir »

Tak ještě jednou, myslel jsem skutečně rozebrat všechny trubky a spojky a vyměnit po dvou těsnících kroužcích v každém spoji.
Je to sice opruz, ale jednodušší a svépomocné, než řešit těsnění na vstřicích.
Nicméně i k tomu může dojít, proto narážím na barvu filtru , jdestli je tmavý od oleje, jednoznačné vodítko na výměnu těsnění vstřiků.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Reklama

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

Trochu mimo OT ale ked sa tu už rieši palivový system tak náhodou niekto z vás nevidel na nete farebnu schemu celeho systemu, najlepšia by bola reálna 3D aj z prepadom, nech mame všetci šajnu ako to v skutočnosti cele maka! 8) 8) 8)
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Fulo3

Příspěvek od Fulo3 »

matozippi píše:takze idu bublinky z nadrze do filtra? a idu stale, alebo len pri starte? a motoru to pri chode nevadi?
v tom pripade musis hladat nieco medzi fitrom a nadrzou, ine ti neostava
spatny ventil tam mozes dat, na skusku ci to pomoze

ja som si dlho myslel ze mi tiez pada nafta, mal som (v podstate aj mam) problem so startom ked je zima... nakoniec som zistil ze mam nahovno nastavene cerpadlo
ak oklamem riadiacku a "poviem" jej ze je o 15stupnov menej, auto nastartuje hned - pridani cez prepinac odpor do serie k snimacu teploty na termostate
ano bublinky idu z filtra teda asi z nadrze dnes idem vymenit filter (cca 10 000km)takze to cele natocim tesenia na vstrekoch boli menene ale ako viem mohlo sa to niekde pokakat takze uvidime na filtry plus este ukazem ako idu tie bublinky potom video stopnem auto zahrejem na prevackovu teplotu a znova natocim ci bublinky idu stale co si myslim ze pojdu takze bude vidno start po cca 24 hod dole kopcekom malinkym som dal auto a je tristvrte nardze takze uvidime a motor ide sto percente necuka otacky su stabilne vsetko len idu bubliny vsak uvidis idem to teraz rano natocit no a k tomu prepinacu o tom som uz cital nie som elektrikar ale som dost clovek ze urob si sam takze mohol by si mi to blizsie objasnit idem skusit precitat zatial o tom nieco ci by to nemohol byt aj moj problem :D
Opel Astra F C14NZ 44 KW R.I.P
Opel Astra G Y20DTH 74KW r.v.2000
Fulo3

Příspěvek od Fulo3 »

Alzafir na tie spojky sa urcite dam ale to kupum asi len v opli nikde som to na nete zatial nenasiel a ten filter uvidime dnes 8) jerry mouse to je velmi dobry napad pekne by tam boli oznacene vsetky spoje atd tak to keby nikto spravil bol by to velky pan :?:
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Těsnění určitě půjde koupit v oplu ( no určitě....mělo by to jít :lol: ), já změřil průměry a tloušťky, kroužky nakoupil v takové malé prodejničce, nebyl to ani instalatérský materiál, ale majitel uměl použít mechanickou šupléru 8) a vyndal mi , co jsem potřeboval. Sice to není origo barva hnědá a bílá ( žlutá), nicméně kroužky tam jsou asi pátým rokem, bez potíží.

Co se schematu palivového vedení týče, na předchozí stránce to matozippy popsal naprosto jasně, jestli o tom motoru máš aspoň tucha, je jasné, jak to je zapojené.

Návod na relé, které ti při startu oblbne senzor teploy motoru, těch běhá na různých fórech dost, do toho se nutně pouštět nemusíš, to není momentálně tvůj problém. Jednoznačně ti padá nafta.
A protože mám momentálně k dispozici křišťálovou kouli :| , tak to vidím na palivový filtr. Těsnění šroubu, konektor výhřevu.
Když budeš povolovat šroub filtru, měl bys slyšet ufounutí, to ale zatím neuslyšíš.
jerry mouse

Hlavne si zasvorkuj hadice pri filtri ešte pred samotnou vymenou filtra, zbytočne ti nespadne nafta! 8) Ja fiter menim cca každych 80-100tkm. 8)
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Je to nutné? Steně mu padá :lol: :lol:
Sory , ale musel jsem, sám to tak dělám 8)
Filtr měním s každou výměnou oleje, je to brzo , to ano, ale je to takový pocitový bonus pro čerpadlo :)
jerry mouse

Alzafir píše: Filtr měním s každou výměnou oleje, je to brzo , to ano, ale je to takový pocitový bonus pro čerpadlo :)
No jo, ale ty si Alešu iný level opelmana! 8) 8) 8)
Fulo3

Příspěvek od Fulo3 »

Takze zvuk nie je pocut ziadny lebo tam nie je dostatocny tlak asi :D a o tomto aute viem ako uz riadne dost za ten rok riesenia roznych problemov ale aj tak stale to davam za vinu ludom ktrory ho maly pred tym dal som ventil pred fitler a za fitler pumpicku viem ze to zatazuje cerpadlo inu moznost nemam tie O kruzky kupim tie spojky vymenim vcera som menil ten filter ja nikdy nic nepridusujem dolejem filter doplna a nastratujem vecinou to ide ked nie napumpujem a ide :D ja menim fitler kazdych 10 tys km cca rozmyslam ci kupit len ten vicko fitlra a nie cely obal vecinou zevraj je to tam pokakane
Fulo3

Příspěvek od Fulo3 »

https://www.youtube.com/watch?v=9Ba4AQ-oxYM Ked je motor zahriaty
https://www.youtube.com/watch?v=uPQqtF5jMY4 Start za studena
https://www.youtube.com/watch?v=IEQ2uzWtf1U Pal.Filter asi budu urcite o kruzky ko zas ale preco tie bublinky z filtra/nadrze A sory nevsimol som si ze bolo sukromne ja tukan :D
Naposledy upravil(a) Fulo3 dne 28 lis 2013, 10:17, celkem upraveno 1 x.
matozippi

Příspěvek od matozippi »

co sa tyka vymeny kruzkov, treba pouzivat origo GM a velmi dolezita je montaz, dotahovaci moment a spravne nasadenie... ak ich silno zatiahnes, deformuju sa a prepustaju, ak slabo, to iste :)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Fulo3

Příspěvek od Fulo3 »

Dakujem za radu ale to prenecham niekomu kto neni taky nervak ako ja nevies o niekom v okoli ZILINY kto by mi to spravil dobre a za dobru cenu mam aj znameho a idem sa ho opytat za kolko by mi to spravil ale chcel by som vediet orientacnu cenu tak 200 e aj z materialom teda 4 kruzky hm?A este jedna vec ako je teda mozne keby mi padala ta nafta cez kruzky ked ze je fitler od oleja ako ze idu tie bublinky z filtra/nadz?
matozippi

Příspěvek od matozippi »

0821093 4x11,52€
0821091 4x1,09€
tesnenia sania - 10€ - origo so zlavou od kamosa, neviem co stoji move
prepadove hadicky - cenu neviem, ale GM su mega drahe
palivovy filter orig GM 15€
mozes este pridat tesnenie pod vekom
30€ praca
kedze musis odpajit vysokotlake vedenie od cerpadla, cistil som pri tom aj sanie
robil mi to chlapik co robil x rokov a autorizovanom servise, takze presne vedel co a ako robit
napr. nemusel ani vackovy hriadel cely zhadzovat a tym robit nove nastavenie rozvodov, staci to len spravne nadvihnut
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Fulo3 píše:.....nevies o niekom v okoli ZILINY kto by mi to spravil dobre a za dobru cenu .... tak 200 e aj z materialom teda 4 kruzky hm?...
Za tu cenu volně dojedeš ke mně a ještě ti zbyde 8)
Z Žiliny to není ani tak daleko. I materiál ti seženu. U nás jsou sice v oplu loupeživí rytíři, kroužky kupodivu mají levnější, než píše maťo.
Z toho videa je jasné jedno, budeš muset řešit baterku, startér nebo kabely.
jerry mouse

Alzafir píše: budeš muset řešit baterku, startér nebo kabely.
Dosť dlhy štart? :?
Odpovědět