Plnící ventil klimy - problém

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
dany2ka

Re: Plnící ventil klimy - problém

Příspěvek od dany2ka »

no upiluj tolik dokavad´ to tam nezapadne! :lol:
Reklama

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

dada77 píše:ted jsem to chtěl napsat že mi kolega plnil klimošku jenom přes jeden ventil a facha normálně je to delší ,ale 2 hodiny to nejsou tak zkus přes ten zadní :!:
Jo díky. Taky jsme se tak domluvili, zítra to tam povezu znova a naplní to jen přes ten zadní. Prý to nemá na nic vliv. Díkas.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Tak HOTOVO :) .
Naplnili to bez problému jen přes ten zadní ventil, klima byla samozřejmě poloprázdná (kdoví kdy ji někdo kontroloval :twisted: :twisted: ), tak to vysáli, přefiltrovali, doplnili 300g náplně a 10g oleje. Jo a ještě desinfekce. Klima teď velmi příjemně voní. Cena byla slušných 870,- (pro mě po slevě).

tenor

Příspěvek od tenor »

...to by ma zaujímalo ako si prišiel na to že ti polovica náplne chýbala,ked si to plnil iba cez jeden ventil :? To sa dá zistit jedine pripojením obidvoch ventilov na servisné zariadenie a až ti prebehne celý cyklus/vrátane odsatia starej náplne ktorú ti zároven zváži/možeš s istotou povedat kolko si tam mal a kolko si doplnal.Origo naplň na Zafu je myslím 700g./podla typu motora a tiež klímy/Ked ti tam len tak od oka dopustil 300g može sa stat že jej tam budeš mat vela a čerpadlo klímy ti časom može začať hučať. A čo sa týka toho vantilu mal som ten istý problém s nasadením hadice,mechanik to prebehol pilníkom/tak ako to tu už bolo písané/a bolo po probléme.

necituj poslední příspěvek, citace smazána, Mike.S
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
dada77

Příspěvek od dada77 »

ano i přes ten jeden konec ti vysaje celou klimu a po vyčištění vratí zpět plus to co ti tam chybí to je ten rozdíl o kterém psal MAX pokud jsem to pochopil správně je to ,ale delší než přes ty dva ventili :!:
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ »

Bylo to děláno v autoservisu kde kde jezdím už hromadu let. Vždy spokojenost. Bylo to dělaný na "plničce" DELHI. Jde to přes jeden ventil (jak již bylo několikrát psáno), jen to trvá o něco déle, ale neni to taková hrůza cca 1,5 hodinky. Odsáto bylo 400g náplně a 3g aleje. Naplněno bylo 700g náplně a 10g oleje.
Takže odsáto, přefiltrováno, naplněno, olej. Samozřejmě, že jsem si to nevycucal z prstu, ale mam lístek přímo ze stroje + desinfekce výparníku. nabízel mi i výměnu kabinovýho filtru, ale ten jsem si měnil před dvěma měsící sám. Ještě doporučoval výměnu nějakého filtru té náplně ale ten stál asi 1100,- tak to jsem nedělal.

Obrázek

Odpovědět