Škrabky na okno
Škrabky na okno
Myslite si,že sa daju poškrabať okna aj škrabkami na ľad?Ja tomu nerozumiem,ale ako keby mi stale pribudali jemne škrabance-hlavne oproti slnku je to pekne vidno a strašne ma to se.. 

Astra 1.8 16V Sportive 3dv.
- Reklama
- synologic
- Kontaktovat uživatele:
Já jich pár mám taky. Na předním skle, ale to mám z toho, že občas dřu stěračema sklo na sucho.
Jinak si myslím, že plastovou škrabkou těm sklům ublížit nemůžeš.
Něco jinýho jsou škrabky s tím kovovým plátem na konci, s tím by to asi možné bylo.
Kdysi jsem dokonce viděl maníka, co měl folie nalepené z venku a na nich bylo krásně vidět, jak poctivě v zimě škrábal skla. No hrůza.
Jinak si myslím, že plastovou škrabkou těm sklům ublížit nemůžeš.
Něco jinýho jsou škrabky s tím kovovým plátem na konci, s tím by to asi možné bylo.
Kdysi jsem dokonce viděl maníka, co měl folie nalepené z venku a na nich bylo krásně vidět, jak poctivě v zimě škrábal skla. No hrůza.

Dají. Dokonce jsem viděl v prodeji škrabky s ocelovým břitem
, když to jeden děda reklamoval v prodejně, že se mu ten břit ohnul a nadělal rýhy do skla. Stejně neuspěl.
Rýhy dovedou udělat i plastové škrabky, když je sklo pokryto ledem. taky se mi to povedlo na feldě. Radši rozmrazovač a opatrně. Nespěchat.

Rýhy dovedou udělat i plastové škrabky, když je sklo pokryto ledem. taky se mi to povedlo na feldě. Radši rozmrazovač a opatrně. Nespěchat.
Zafira99 1.8 16V Elegance
- Zdeněk Lbc
Souhlas s Josefem. Plastová škrabka dokáže nadělat paseku. Pokud je sklo špinavý (a kdy v zimě není) a ráno zamrzlý, je nejlépe nejdřív okno ohřát a pak gumovou stěrkou stáhnout. Plastová stěrku špínu tahá po skle a škrábe ho a škrábe!
Stejně tak není dobrý utírat špinavý světla na sucho, ať škrabkou, nebo suchým hadrem. Kryt světla je plast, který sice vydrží ránu kamenem, ale velice snadno se poškrábe.
Stejně tak není dobrý utírat špinavý světla na sucho, ať škrabkou, nebo suchým hadrem. Kryt světla je plast, který sice vydrží ránu kamenem, ale velice snadno se poškrábe.
-
jo to jam mam primo UPROSTRED celniho skla krasnou ryhu odshora az dolu (presne polomer ruky od ramene) zrovna po plastovy skrabce - asi jsem dost nestastne chytnul kaminek (no, spis minikaminecek), a bylo hotovo. nejvic me sere, ze to bylo letos snad az nekdy v breznu/dubnu kdy byla namraza temer "zadna", a udelal jsem ten den rano fakt jen 2-3 prejezdy po skle. a mechanik pres skla co to videl rika ze to neni moc hluboke a ze by se to mozna dalo rozlestit - tak na 1/2 dne prace...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku, tak to bych te chtel videt pokud nemas garaz a vyhrivany predni sklo jak cekas 15m v aute rano nez se ti vyhreje, coz jde blbe kdyz auto nejede ze...
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Zdeněk Lbc
Vím, že to zdržuje, ale neříkej, že Ti trvá 15 minut, než začne foukat vlažnej vzduch, aby námraza povolila. Do 5. minut to je dole. Každý si holt musí zhodnotit, co je pro něj lepší. Ono jezdit v noci s poškrábaným sklem není to nejlepší.milosh píše:Zdenku, tak to bych te chtel videt pokud nemas garaz a vyhrivany predni sklo jak cekas 15m v aute rano nez se ti vyhreje, coz jde blbe kdyz auto nejede ze...
Je fakt, že u nafťáků to bude trvat dýl, bezínový motory se ohřejí dříve.
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
i to je kravina i se studenouspermin píše:Já to resím studenou vodou, ale POZOR, pouze studenou, aby sklo neprasklo a opatrne.

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak tu škrabku obmedzim na minimum,radšej si privstanem a roztopim to kurenim.A tie stierače na sucho tomu tiež určite nepomahaju-je to blbo vyriešene,pri zapnuti ostrekovača by mali mať stierače nejake opozdenie,aby sa navlhčilo okno a až tak to zotrelo a nie ako teraz,ked stierače predbehnu ostrek. a tym padom idu prvu otačku na sucho.Vidim,že nie len ja mam s tym problemy -no musime tie pričiny obmedziť na minimum a okna budu ako nove
Dik za rady a STOP škrabkam 

Astra 1.8 16V Sportive 3dv.
no - a co si koupit na auto plachtu? nebo alespoň folii na přední sklo? zabere to 30 vetřin a funguje stoprocentně
co se týče zahřátí auta - no, my s rozbitým termostatem si můžeme o pětiminutovém zahrání auta jen nechat zdát
a škrabku používám jednoduchou plastovou za patnáct korun - když mi budou škrábance na skle vadit, v rámci připojištění si ho prostě nechám vyměnit, zadarmo samozřejmě (i když tohle je dost extrém a ještě jsem to nezkoušel)
co se týče zahřátí auta - no, my s rozbitým termostatem si můžeme o pětiminutovém zahrání auta jen nechat zdát

a škrabku používám jednoduchou plastovou za patnáct korun - když mi budou škrábance na skle vadit, v rámci připojištění si ho prostě nechám vyměnit, zadarmo samozřejmě (i když tohle je dost extrém a ještě jsem to nezkoušel)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem prisel rano k autu, na nem tak 3mm silna vrstva "zimy" a jen to skrabani mi trvalo asi 8 minut nez jsem to cely zvladnul a to ofuky jely na plnej kotel, tak bych chtel videt Zdenka jak to ma za 5m "odmlzeny"
No neco jinyho je kdyz je kolem nulya neco jako dnes kdyz bylo -6C.

No neco jinyho je kdyz je kolem nulya neco jako dnes kdyz bylo -6C.