Seřízení světel
Seřízení světel
Chtěl bych se zeptat jestli se daji u Astry nejak seřídit světla než jen sklápěním.... leve světlo mi svítí hodně nahoru. Díky za radu
- Reklama
- Zdeněk Lbc
Otevři kapotu, na plechový příčce nad každým světlem je otvor, může být zaslepený gumovou záslepkou. Je to mezi horními úchyty světla. Tímto otvorem se seřizují světla. Od filtru sání na jedný straně a od nádobky ostřikovače na druhé jsou pak vidět plastový ozubený kolečka. Před seřízením zkus, jestli světlo dobře sedí, někdy bývají prasklé právě tyto úchyty světel, jeden je ještě zespodu a taky bývají stržený ty plastový ozubený kolečka. No uvidíš.
Seřizovací ovory jsou 2. Oba jsou na imbusy a je třeba mít trochu delší tyčku. Jeden je na venkovním okraji (asi stranové seřízení) a druhý je pod gumovou záslepkou skoro uprostřed světla. Tím se asi seřizuje světlo výškově. Ale to zjistíš hned jak tím zatočíš.
Ještě nezapomenout nastavit sklápění světel na "0".
V každém případě bych tě za nás co tě možná na cestě potkáme poprosil, aby sis to nechal co nejdřív pořádně seřídit v servisu. Cena bývá do 100kč.
Jinak u nás na STK mi říkali, že si tam můžu přijet nechat seřídit světla kdykoliv a zadarmo. A to tam žádné známé nemán.
Tak to zkus třeba tam.
Ještě nezapomenout nastavit sklápění světel na "0".
V každém případě bych tě za nás co tě možná na cestě potkáme poprosil, aby sis to nechal co nejdřív pořádně seřídit v servisu. Cena bývá do 100kč.
Jinak u nás na STK mi říkali, že si tam můžu přijet nechat seřídit světla kdykoliv a zadarmo. A to tam žádné známé nemán.

Astra 2.0DTI Caravan, CDX, Y20DTH, 2001