Problém při výměně žhavící svíčky

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Spin

Problém při výměně žhavící svíčky

Příspěvek od Spin »

Odešly mi 2 žhavící svíčky. První jsem vyměnil bez problémů. Druhou jsem celkem bez problému povolil, ale když ji chci vyšroubovat, jde lehce otočit asi jen asi 1/2 otáčky. Potom to začne jít zase těžko, jako kdybych ji přitahoval. Nechtěl bych ji ukroutit, nebo zničit závit.
Nevíte někdo čím by to mohlo být a co s tim dělat?
Zatím s ní jen opatrně otáčím co jde a kapu do závitu petrolej apod.

Astra 2.0 DTI, motor Y20DTH cca 100 tis km
Reklama

spermin

Příspěvek od spermin »

To bude problém. Obrať se na člověka co tomu rozumí, ať je u toho. Mohl by to být v nejhorším případě strhlý
závit, nebo povolená závitová vložka. Mrkni na druhý závit, není li tam závitová vložka, mělo by to jít poznat pohledem.
Auti máš z druhé ruky?
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Spin

Příspěvek od Spin »

Závitová vložka tam pravděpodobně není. Auto je z druhé ruky - dovoz, ale už ho mám cca 4 roky.
Spin

Příspěvek od Spin »

:cry: Nevíte někdo jak se dá opravit stržený závit v hlavě?
spermin

Příspěvek od spermin »

Vložit závitovou vlozku, proto jsem se ptal.
nyní Civic
Spin

Příspěvek od Spin »

to Spermin: Aha. Nevíš jestli to dělá někdo tady na tom našem konci republiky? Dostal jsem nějaký kontakt na firmu až někde za Slaným.
spermin

Příspěvek od spermin »

Zkus dotaz na Slaga, snad Ti pomůže, ale vím že známý z OV
jezdí opravovat auto do Zlína. To ale budu vědět nejdříve za 14 dní.
Zlín je dost velký né? Jinak machři motoráři, nebo každý supr. zámečník.
pokud má zkušenosti, není to věda.
např. info http://www.helicoil.cz/
nyní Civic
Spin

Příspěvek od Spin »

Díky za info. Zajímalo by mě ke komu do Zlína jezdí. Pokud bys to zjistil, tak mi prosím napiš.

Ten Helicoil vypadá velmi zajímavě, taky proto, že je to rychlé a pokud by se to udělalo opatrně, nemusela by se demontovat hlava. Kontaktoval jsem dodavatele, ale ten jen prodává. (Sada cca 2 tisíce). Na opravu jedné díry – tedy zatím  je ale asi zbytečné kupovat speciální nářadí a 30 vložek M10. Bohužel jsem zatím v okolí nenašel nikoho, kdo by se tím zabýval a byl schopný mi to tímto způsobem opravit. Nemáte někdo nějaký tip?

Zavaření díry a vyřezání nového závitu souvisí samozřejmě s kompletní demontáží a montáží hlavy. Podle informací co jsem zatím zjistil je nutno počítat s dobou minimálně 5 dní a cenou cca 10 tisíc.
spermin

Příspěvek od spermin »

Zjisti si dealera pro Váš kraj, snad Ti dá vědět komu dodává. Hlava možná nemusí dolů, ale já bych měl
obavy ze špon, potom požadovat tvrdě záruku na funkčnost motoru (stačí jediná vložka)
Pokud půjde hlava dolů, nech udelat vsechny svícky.
nyní Civic
Spin

Příspěvek od Spin »

Heuréka! Našel jsem servis ve Zlíně, kde umí opravovat hlavy a používají i Helicoil. Většinou to dělají na vymontované hlavě.
Po prohlídce auta mi řekli, že to půjde udělat přímo na autě. Dohodli jsme se, že si nechají udělat nějaké speciální přípravky pro vrtání a řezání závitu, aby bylo zaručeno, že opravený závit bude v ose díry. Budou to mít asi do 14 dní a pak se mi ozvou.
Špóny by do válce napadat neměly, protože se to dá utěsnit. Žhavísí svíčka v mojem autě je asi 10 cm dlouhá a závit je jen 15mm od horního konce. (obrázek je jen pro ilustraci)
Pokud bude zájem, tak pak napíšu jak to všechno dopadlo. Obrázek
spermin

Příspěvek od spermin »

Zájem určitě bude, si piš.
nyní Civic
Zamčeno