Cvakání (tikání) v motoru (nebo někde v okolí)

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Andrew
Kontaktovat uživatele:

Cvakání (tikání) v motoru (nebo někde v okolí)

Příspěvek od Andrew »

Zdravím všechny.
Při jízdě pod plynem, slyším jako by z přihrádky u spolujezdce tikání (cvakání). Frekvence se nemění ani v závisloti od rychlosti ani od obrátek motoru, přestane to po chvilce, když dám nohu z plynu dolů a netiká to ani na volnoběh.
Je to závada, nebo to tak má být. Předtím jsem si toho nevšiml.
Díky všem za názor a rady
ASTRA G 2002 Z16XE 1.6 16V 74kW/100K Hatchback, Star Silver III, kola Enzo H, klima, PC, parkovací asistent, výfuk ULTER, sportovní vzduchový filtr, folie, stěrače Bosch Aerotwin
Reklama

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No ze by to co to dela me a zavada to podle techniku Olu neni :D :D :D :D , palyvovy ventil v oblasti motoru a jse do slyset, ze strany spolujezce :D :D :D :D Taky jsem to hned nespozoroval az tak jak jsem nel astru asi mesic doma :D :D :D :D
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
kukik20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukik20 »

Ano je to ten palivovy ventil mě to děla take.Ale nevím co stím take bych to potřeboval vyměnit.
Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No me to dela od novoty a pry to neni na reklamaci, tak nevim :evil: :evil: :evil: , pry to tak ma byt.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
kukik20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukik20 »

Astra - R@SAG píše:No me to dela od novoty a pry to neni na reklamaci, tak nevim :evil: :evil: :evil: , pry to tak ma byt.
Opravdu,mě to začlo dělat nedavno.
Melodi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melodi »

Mě to taky dělalo byl jsem u auto Novotny a technik říkal že to občas tak cvaka je to přepust přetlaku z nadrže
Andrew
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrew »

Ono někdy stačí napsat problém do fóra a ono se to samo spraví. Odpoledne už to přestalo tikat. :lol: :lol: :lol:
ASTRA G 2002 Z16XE 1.6 16V 74kW/100K Hatchback, Star Silver III, kola Enzo H, klima, PC, parkovací asistent, výfuk ULTER, sportovní vzduchový filtr, folie, stěrače Bosch Aerotwin
Medy

Příspěvek od Medy »

Zdravim, minuly týden se mi začalo ozývat taky nějaké cvakaní z motoru. Nedokážu přesně odhadnout z jakého místa, ale reaguje to na otáčky. Při volnoběhu není slyšet a když přidam plyn, tak se to stupňuje. Nevím jestli to může mít spojitost, ale začalo to když jsem asi 2 hodiny stál v docela prudkým kopci a začala mi svítit kontrolka nádrže. Před tim to nebylo na 100% slyšet. Od té doby jsem už natankoval plnou a najel skoro 300km a je to slyšet pořád.
Opel Astra G Caravan 1.6 55KW 1998
Better SMEG than DEAD
Jirka D..

Příspěvek od Jirka D.. »

Pánové je léto a ten filtr tam odvádí páry z nádrže ( je tam velký tlak v zimě je klid) a zase by je měl skapalnit a vést zpět vratnou hadicí.

Filtr uhlíkový jsem měnil a nic stále cvaká :lol:
Arwy

Příspěvek od Arwy »

Bývajú dva spôsoby ovládania otvárania ventilu odvetrania palivovej nádrže a to sekvenčné alebo stále. A vyzerá to tak, že Astra má sekvenčné :wink: .
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Zamčeno