Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Dnes ráno sem měnil olej a filtr a když jsem vytahl starý filtr tak mi odtamtud vypadla taková malá gumička nějakej O-kroužek o velikosti 5tikoruny. Otázka zní kam to patří odkud to vypadlo? nevíte někdo náhodou??
no tam je jen vložka filtru která se vlastne strčí do toho hliníkovího sráče a zašroubuje se víčko. na novým filtru žádný takový kroužek nebyl motor je 1.8 85kw
Kdyz si koupis u Opla za cca. 80 kacek origo filtr, tak vsechno z toho bazmeku se zavitem sundas a nasroubujes tam cely novy. Predpokladam ze je to vytrzeny tesneni, ktery je uvnitr toho origi filtru a je jeho soucasti.
počkej teď tě nechápu. není tam normální šroubovací filtr ale je tam na bloku motoru hliníkovej bazmek do kterího se dá ta vložka a zašroubuje se víko. ta vložka stála 450 kč a bylo k tomu velký gumový kroužek co se dá na to hliníkový výčko. ale při rozeírání se odtamtud kdese vzal tu se vzal malí gumový kroužek? a teď babo raď.
no vytahl jsem výčko na kterým je nacvaknutej ten filtr. potom jsem vzal hadřík že vytřu zbytky oleje z toho hliníkovího bazmeku co je na bloku a narazil na ten malej kroužek o kterým nevím kam patří.
DEPH2 píše:no vytahl jsem výčko na kterým je nacvaknutej ten filtr. potom jsem vzal hadřík že vytřu zbytky oleje z toho hliníkovího bazmeku co je na bloku a narazil na ten malej kroužek o kterým nevím kam patří.
pravděpodobně to bude těsnění mezi vyměnnou vložkou a tělesem krytu filtru
a to kvůli toho, aby olej tekl přes filtr.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nevím to jistě ale asi jsem na to přišel. Pravděpodobně to je nový okroužek na výpušťák oleje. jenomže předchozí majitel ho asi dostal k filtru tak ho tam prostě nekam strčil. nebo se pletu a jezdím bez nějakýho těsnění a brzo zadřu