netáhne
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
netáhne
ahoj všem, koupil jsem Astru a nějak mi netáhne plyn.Mám 1,4 16V caravan r.v.2000 a nevím, jestli je to líným motorem na to robustní auto či opravdu plynem a něco s ním spojeného.Když přidám, tak prostě plyn se jakoby najde až za chvíli. Pal.flitr vyměněn, rozvoďák taky.Jsem laik, poradí někdo? 

- Reklama
- Pavel Levák
- Kontaktovat uživatele:
spermin píše:Motorem to určitě nebude. Je sice slabší, ale celkem ujde. Chyba bude jinde.
Dělal se vůbec tento motor?

Mám ten motor, ale v hatchbacku. Není to stihačka, ale jsem s ním spokojen.

OPEL ASTRA G, r.v. 10/2001 1,4 16 V je mým koníčkem
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám taky 1.4 16v Twinport Z14XEP a opravdu to sice střela není, ale je super a v pohodě.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Re: netáhne
Ak máš motor X14XE, tak tam je plyn (škrtiaca klapka) ovládaný mechanicky lankom od plynového pedálu. Reakcia by mala byť takmer okamžitá.milkyns píše:ahoj všem, koupil jsem Astru a nějak mi netáhne plyn.Mám 1,4 16V caravan r.v.2000 a nevím, jestli je to líným motorem na to robustní auto či opravdu plynem a něco s ním spojeného.Když přidám, tak prostě plyn se jakoby najde až za chvíli. Pal.flitr vyměněn, rozvoďák taky.Jsem laik, poradí někdo?
Ak máš motor Z14XE, tak tam je plyn ovládaný elektronicky. Niektorý chalani s elektronickým plynom tu už spomínali, že odozva auta na jeho zošliapnutie je oneskorená.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
...
Mám X14XE a reakce plynu je opožděná. To samý když plyn pustim...motor ještě chvilku točí... Co si o tom můžu myslet?
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
Ja mám X16XEL, čo je konštrukčne v podstate to isté ako X14XE a ako som napísal, reakcia je “takmer“ okamžitá (určitá časová odozva tam je, pretože vstrekovanie paliva riadi riadiaca jednotka, a nejaký čas jej trvá kým zareaguje na pokyn vodiča). Je to ale len môj názor a neviem to porovnať s inými typmi áut – vozím sa len v Astre
.

Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
...
Co já vim, tak to tak dělá od začátku...proto se ptám...vždycky mě to sralo. Na diagnostice jsem byl teď v pondělí a nenašli vůbec žádnej problém...
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
Re: ...
Slag píše:Mám X14XE a reakce plynu je opožděná. To samý když plyn pustim...motor ještě chvilku točí... Co si o tom můžu myslet?

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
...
Schválně jsem se teď byl podívat v autě
a našel jsem lanko na plynu... (úplně nahoře na té tyčce pedálu)

VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz