bzučení při volnoběhu
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Michael Night
- Kontaktovat uživatele:
bzučení při volnoběhu
Zdravim.Chci se zeptat,když nastartuju auto tak mi u motoru něco začne bzučet.Při lehkém přidání plynu se to zesílí a pak to asi motor přeřve.TAk nevim.Ozívá se to z levé strany když se stojí proti tomu.Zkoušel jsem stříkat na klínovej řemen ale beze změn.Alternátor to taky nedělá.Je tam někde ložisko u té napínací kladky na klíňák?Netušim co by to mohlo bejt.Díky za pomoc a rady
- Reklama
Tak tento problém mám taky.Dělal jsem to samý co ty a nic nepomohlo.Tak jsem zvědav,jestli nám někdo poradí 

Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
- Michael Night
- Kontaktovat uživatele:
Mě to už dělá dýl,snažil jsem se to vyřešit sám,nic nepomohlo.V týdnu jsem dokonce nechal vyměnit ložiska v altíku a bez úspěchu.
Má Astra G
Má Astra G
Mám ještě podezření že to vychází ten pazvuk od rozvodovýho řemene z poza těch plastů
Má Astra G
Má Astra G
Ty napínací kladky to zřejmě nebudou....ten zvuk jde jakoby od altíku....ale nevylučuji to,ikdyž jsem je taky preventivně promázl...
Má Astra G
Má Astra G
Ono jestli je na ěch kladkách v tahu ložisko, tak promáznutí nepomůže, dovnitř se to stejně nedostane, páč jsou utěsněný.
Mě tam zase něc pravidelně cvaká, ale dál to budu řešit až po výměně rozvodů, klíňáku a vodní pumpy, protože mám podezření na něco z toho a stejně už je to na konci životnosti.
Mě tam zase něc pravidelně cvaká, ale dál to budu řešit až po výměně rozvodů, klíňáku a vodní pumpy, protože mám podezření na něco z toho a stejně už je to na konci životnosti.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
Těžko takhle dedukovat.Chtělo by to někoho kdo ten problém měl a jak ho konkretně vyřešil.Ale i tak díky za snahu......Charlie píše:Ono jestli je na ěch kladkách v tahu ložisko, tak promáznutí nepomůže, dovnitř se to stejně nedostane, páč jsou utěsněný.
Má Astra G
Má Astra G
V altíku?Pokud ano,tak ten mám taky nový.Pokud máme stejný pazvuk a problém,tak tím to není.Jedině hledat dálkemo píše:Mě to dělá taky a mám podezření na diodový mustek
Ale ted mě napadlo....mohlo by to vzniknout špatnou montáží???Toho můstku?
Má Astra G
Má Astra G
- Michael Night
- Kontaktovat uživatele:
tak se mi na to díval kamarád a na 90 procent to je ložisko na napínací kladce klínového řemene.Shodili jsme ten řemen uplně a nastartovali auto bez něj.Motor šel jak hodinky.Pak zatočiltim kolečkem od té rozvodové kladky a skřípe to a má to vůli.Takže to budu měnit.Doufám že se trefíme.Pak písnu jak to dopadlo. 

- Michael Night
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem slíbil že napíšu jak mi to dopadlo.Bzučení odstraněno z půlky.Začal jsem napínací kladkou.Špatná ložiska,vůle.Výměna,druhovýroba=2500 kč.Bzučelo dál.Výměna ložisek v alternátoru + uhlíky(250kč i s uhlíkama).Začala ještě k tomu cvakat,zvuk jako kov na kov.Ujel jsem cca 20 km a po jednodenním stání při startu se mi na tvrdo rozsvítilo dobíjení a bylo znovu vymalováno.Rozebrán znovu alternátor a po proměření vinutí,kotvy, to byl diodovej můstek.Relé v pořádku.Diodovej můstek z druhovýroby stojí 3800 kč.Kamarád koupil dioďák na jinej typ Opla za 1600 kč s tim že musel přepojit nějak diody.Auto šlape.Přitom i vyreklamoval ložiska a ASTRA,ASTRA je znovu ok a zdravá.Všechny zvuky zmizely a zůstal jen ten zdravej chod mé ASTRY.Takže mě takhle trochu potrápila.Děkuji vám za rady a typy pro odstranění problému.Díky,Michal.