Cus díkec, jezdím v 95% na cestě Praha Brno ale raději půjdu do 16" zdá se mi to na Astru 1.4 přece jen rozumější a nebude to tak tvrdý, ale díky všem za rady a zkušenostiPitman píše:Honzo tak ted sem se radil s manikama od vedle.....spotreba ti stoupne max. o litr, ale to uz je moc..pocite 0,5 litru....pokud budes jezdit ve meste tak to mozna nebude ani znat.
Alu 17" a motor 1.4 16V
Astra G 1.4 16V (Z14XEP 90 PS)
- Reklama
Podle mě jsou 16tky na 1.4 16V tak akorát. Při zachování rozměru gum co je v TP, zůstává průměr kola i s gumou shodný jako na 15tkách s gumou 195/60, spotřeba půjde malinkato nahoru. Bude to trošku víc cejtit na hrbolech ale bude to vypadat super. 17tky jsou už podle mě na 1.4 16V moc. Dobrý rozhodnutí !
No jo pani...spotreba je optimalna do 90 km/h to je ista ved....ale nerastie vdaka gumam ale druhou mocnnou rychlosti...totiz odpor vzduchu je jeden z najvecsich odporov posobiacich na automobil....valivy odpor nezavisy o rychlosti preto je skoro uplne fuk ci ides na tych gumach 90 alebo 150,,... to odpor vzduchu sposobuje to papaknie....a preto ak chcete setrit tak setrite okolo 90 desiatky.....fyziku neoklamete...Pitman píše:Jenze to jde prave o to jak jezdis....kdyz pojedes s 1,4 na 195 gumach 150 km/h tak to uz samo o sobe bude mit velkou spotrebu.....ale pokud jezdis do tech 130 tak to de.....a to samy plati pro 215tky
no páni splnil som si detsky sen a mam astru:) je to uz staršia dáma 1,4 16V 98...
hele a to ti je tam nedopisou ani kdyz je tam daval original Opel? preci to neni nic nelegal - joo 18 a 19 se tam z vyroby nedavali ale v 17kach by nemel byt problem ne? Leda si auto prihlas do CR a nech si to u nas dopsat heheGrave Digger píše:No ja na svoju 1.8 16 V neviem zapísať do TP 17 elektrony ani pneumatiky.Ani mi nezapíšu.Už so to vybavoval.
Astra G Z18XE 1.8 16V Bertone Coupe, Xenon H7, OPC volant a maska a naraznik 737 777 191 SKYPE: jamokon
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=786
PRODAM
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=786
PRODAM
Nove Astry H sa predavaju s motorom Z1.4XEP co je rovnaky motor ako ma Astra Classic 2 1.4 a daju sa dodatocne od vyrobcu dokupit origo 7x17tky.CUBErt píše:Podle mě jsou 16tky na 1.4 16V tak akorát. Při zachování rozměru gum co je v TP, zůstává průměr kola i s gumou shodný jako na 15tkách s gumou 195/60, spotřeba půjde malinkato nahoru. Bude to trošku víc cejtit na hrbolech ale bude to vypadat super. 17tky jsou už podle mě na 1.4 16V moc. Dobrý rozhodnutí !
Astra G Classic 2, Z14XEP, 5 dv. HB