zadní kotouč. brzda

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
jirik
Kontaktovat uživatele:

zadní kotouč. brzda

Příspěvek od jirik »

Mám problém se zadní kotoučovou brzdou. Na levé straně mám orezlý kotouč na dotykový ploše s deskou a když zkusím za jízdy zatáhnou ruční, tak to skoro vůbec nebrzdí. Poradí někdo? Typoval bych to na zarezlej pístek. Jak se rozhejbává??? Dík
Reklama

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim »

jestli zatahuješ ruční brzdu až na maximum a žádný účinek...chybu bych hledal spíše v lanovodí!! dost často to není promazané!!! já to nedávno měl také! musel jsem dávat ruční brzdu až pomale do pravého úhlu aby to trochu brzdilo! spravilo to 300Kč za promazání!!a funguje suprově! :wink:
jirik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik »

Ale s tím pístkem asi taky něco bude, když na pravý straně je kotouč normálně obroušenej a na levý je orezlej. Ten lenovod stačí jen něčím prostříkat?
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim »

jirik píše:Ale s tím pístkem asi taky něco bude, když na pravý straně je kotouč normálně obroušenej a na levý je orezlej. Ten lenovod stačí jen něčím prostříkat?
nevím dělal mi to mechanik..říkal že to jen rozhejbal..že to bylo zarezlé...no co jsem se koukal..tak některá auta mají také orezlé kotouče a jezdí..bylo mi taky řečeno že závisí na kvalitě kotouče z jakého je to materiálu..znáš to ne? rezne i nerez ocel-vice k tomu nemusím ani říkat? zkus to dát do servisu..oni ti to snad řeknou přesně!
milode
Příspěvek od milode »

jirik píše:Ale s tím pístkem asi taky něco bude, když na pravý straně je kotouč normálně obroušenej a na levý je orezlej. Ten lenovod stačí jen něčím prostříkat?
Ahoj,máš asi na mysli "prasátko".Můj názor je ten,že pokud máš orezlý kotouč z jedné strany,tak na to určitě nemá vliv ruční brzda.Kotouče se třou pouze při používání provozní brzdy.Z toho vyplývá,že opravdu nefunguje prasátko a máš dost hodně omezenou funkčnost brzd.Na druhou stranu se také stává,že naopak prasátko brzdí,ale pro změnu se nevrací a auto pořád brzdí.Respektive to postižené kolo.Může to dojít tak daleko,že když to nespravíš,že se ti doslova rožhaví kotouč a zničíš minimálně destičky.O zvýšené spotřebě ani nemluvím.A ještě k té ručce.Já měl problém,že mi nevracela.Lanovody byly OK,ale právě ta packa je jakoby na šneku ze šroubovicí.A ten mi přirezl.Já to řešil prostříknutím sprejem MD.Je to český výrobek na bázi WD40,ale je dle mého názoru lepší a hlavně levnější.
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...

Má Astra G
Odpovědět