Manžety, opěrky hlavy, náhradní klíč

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
fkabl

Manžety, opěrky hlavy, náhradní klíč

Příspěvek od fkabl »

Jsem nováčkem (viz. Kupujeme Astru - Jsem nový Astrák). Mám čerstvě A-G Caravan, r.v.98, jezdilo v Itálii. Aktuálně řeším a prosím o radu:
1) Kolik stojí náhradní klíč ( a) bez dálkového centálu a ovládání alarmu b) s ovládáním?
2) Kde a za kolik se dají sehnat koženkové manžety (nebo jak se tomu říká - pytlíky?, návleky?) na řadící páku a ruční brzdu - jsou potrhané a prošoupané (nic proti,ale Italové jsou ...) a jak je vyměnit?
3) Na úchytce pátých dveří je ulomený jeden z kulatých zajišťovacích čudlíků, takže za úchytku nejde vzít - vypadává. Kde čudlík sehnat?
4) Poslední dotaz: Zaráží mě, že na zadních sedadlech nejsou a ani nebyly (nejsou v sedadlech díry) opěrky hlavy?
Díky
Reklama

fkabl

manžety

Příspěvek od fkabl »

Skutečně se nenajde někdo, kdo by měnil koženkové manžety u řadícící páky a ruční brzdy? Originál stojí v Opelu 1200,- každý. Známé brněnské autodoplňky D&M mají univerzály za 340,-. Jestli sedí na Astru-G nevědí, ale prý jich prodali dost na různá auta a nikdo je prý nevracel. V Kauflandu mají taky nějaké univerzály za 220,-. Tak nevím. Má někdo nějakou zkušenost?
COBEIN

Příspěvek od COBEIN »

Já nevím jak ty ale já bych poprosil autočalouníka a ten ti za pár kaček ušije podle těch starých nové a levněji než univerzal který stejně nepasuje. A k těm opěrkám: Protože italové si na tyto věci nepotrpí,tak tam ani nejsou. Ale možná by tam měli být díry už nachystané. Měl bys je nahmatat pod čalouněním v tom plechu co je uvnitř.
ASTRA LA VISTA
A.P.

Příspěvek od A.P. »

co se týče manžety u řadící páky tak jednou jsem měnil ještě na feldě a koupil jsem si nějakou neorigo a musel jsem ji vyhodit protože tam nepasovala. Tak jsem koupil origoš ( mimochodem za stejné peníze jako tu náhražku tedy 200kč) a hned to bylo o něčem jiném
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
maxim

Příspěvek od maxim »

manzetu mi usila manzelka z kozenky podle te stare, operky jsem tam taky nemel (holandsko) ale minuly tyden jsem je tam namontoval. Staci oddelat calouneni zezadu, nahmatat diry, koupit hmozdiny a operky na vrakaci.
ASTRA G 2.0Di Caravan ; X20DTL ; Z282 ; Mio A701
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4549
Obrázek
fkabl

to A.P.

Příspěvek od fkabl »

to A.P.: ..origoš za 200,- Kč ? Tak to mě prosím Tě řekni kde? Dík
Dave

Příspěvek od Dave »

Vyndáš tu originál koženku rospářeš to, uděláš střih z dílů které ti z toho vypadnou. Použiješ koženku, nebo kuži jako já a sešiješ. Potom stačí jen jedna taková plasková spona a je to. Opěrky taky nemám a je to NL a nebudu je dávat, potřebuji někdy sklápět zadní sedadlo a sundavat při tom opěrky :? . Jinak tam jdou dodat jak ti radí. Ten střih, ale jen na řadičku mám a mohl by jsem ti ho naskenovat.
Opel Astra Caravan 2.0 DI
fkabl

dík

Příspěvek od fkabl »

Pokud Tě to nebude obtěžovat, budu jenom rád. Můžeš to poslat třeba i na fkabl@post.cz. Dík
Petrik

Re: manžety

Příspěvek od Petrik »

fkabl píše:Skutečně se nenajde někdo, kdo by měnil koženkové manžety u řadícící páky a ruční brzdy? Originál stojí v Opelu 1200,- každý. Známé brněnské autodoplňky D&M mají univerzály za 340,-. Jestli sedí na Astru-G nevědí, ale prý jich prodali dost na různá auta a nikdo je prý nevracel. V Kauflandu mají taky nějaké univerzály za 220,-. Tak nevím. Má někdo nějakou zkušenost?
No ja zainvestoval do pravé kůže (universal) od firmy Jacky, ale dost jsem si s tím musel vyhrát. Dole na rámečku v poho, ale problém nastal u kroužku na zpátečku. Nahoře je rostřižená + provázek a vychází to tak, že nezapadne do původní drážky a hůř se podebírá ten kroužek. Vychází to až k němu. Ale je to o zvyku. Vrátit to nešlo, neboť už byla dole pomačkaná od plastového rámečku. Tak asi takhle.... Podle hesla "nechci slevu zadarmo" :D
Astra G 100 edition, 1.6 16V
Dave

Příspěvek od Dave »

Zítra si střih přinesu do práce a naskenuji ho pro Vás všechny a přidám i fotku hotové z kůže.
Dave

Příspěvek od Dave »

Zapomněl jsem že je zítra sobota, tak jsem to pro Vás nalepil na displej a obmaloval.Každý spoj jsem šil naruby a pak ještě dva ozdobný švy navrch 2mm od hlavního švu. Musíte si to vytisknout v příslušný velikosti, třeba v "příslušenství/malování" jde nastavit ve vzhledu stránky na šířku, okraje vpravo a vlevo a přizpůsobit stránce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
fkabl

Díky

Příspěvek od fkabl »

Díky Dave. Teď už potřebuji jenom tu manžetu ruční brzdy :-)) :lol:

Jo a ještě taková prkotinka. V pátých dveřích u vnitřní ručky - madla je ulomený jeden z umělohmotných kulatých cvočků, takže když za ručku vezmu, tak vypadne. Dá se tato blbost vyřešit i jinak než návštěvou vrakoviště?
Dave

Příspěvek od Dave »

Nevím co tím přesně myslíš, mám dojem že když jsem to rozebíral tak tam jsou šroubky a přez ně jen takové záslepky. Taky mi nějaké schází. jinak jsem to rozebíral kvůli kabeláži co vede do dveří, časem a otevíráním se to překroutí a může nastat skrat nebo ti přestane fungovat vyhřejvání, osvětlení kufru, stěrač ... Dá se vymětit jen ten kus mezi, má konektor na každé straně a tuším že stojí 250kč ale nejsem si jist, já jsem si to opravil sám. Možná že to někdo u tebe už spravoval a něco holt postrácel. Vem ten čudlík co ti chybí a zaběhni do autodílů, oni mají různé takové prkotinky a možná že něco podobného seženeš. No a stou ručkou ti nezbide nic jiného než to sundat, vzít párátko a už si stím pohrát a přemalovat na papír. A mohl by jsi to sem dát i pro ostatní.
gelty
Kontaktovat uživatele:

Re: manžety

Příspěvek od gelty »

fkabl píše:Skutečně se nenajde někdo, kdo by měnil koženkové manžety u řadícící páky a ruční brzdy? Originál stojí v Opelu 1200,- každý. Známé brněnské autodoplňky D&M mají univerzály za 340,-. Jestli sedí na Astru-G nevědí, ale prý jich prodali dost na různá auta a nikdo je prý nevracel. V Kauflandu mají taky nějaké univerzály za 220,-. Tak nevím. Má někdo nějakou zkušenost?
Ale jo, našel by se :twisted: Kdo by měl zájem, tak www.manzety.wz.cz Pro klubáky platí ceny bez DPH jinak manžeta jak řadičky, tak ruční brzdy v černém prošití a kůži 460,-/kus. K tomu je třeba připočítat poštovné 65kč pro ČR a pro SR 93kč :?

Pro ty, kdo se zůčastní v září srazu v Ostravě a doloží to vstupenkou má na manžety 5% slevu :wink:
šijeme manžety na šaltrpáky a ruční brzdy!!! www.automanzety.cz
spermin

Příspěvek od spermin »

Já si koupil v akci v Tesku za 150 Kč, velká radost, po 14 dnech používání jsem zjistil že je cvaklá, (zpátečka a 5)
tak už vím, co myslel známý, když mě upozorňoval na velikost( délku) zkrácená by sloužila bez úrazu. :?: :twisted:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Odpovědět