Zdravím všechny....již čtvrtý měsíc vlastním Astru 2.0dti combi...zatím spokojenost a žádný problém,jen by jsem potřboval poradit od někoho zkušeného.Astru jsem koupil na originál dodávaných elektronech,ale rád bych přezul na zimáky které mám na plecháčích.Teť k jádru věci...jak je to se šroubama,můžu použít ty samé co mám na ty elektrony,nebo musím koupit nějaké kratší na plecháče...Když se zamyslím,tak rezerva je taky na plecháči a pochybuji že by opel dodával speciálně pět jiných šroubů k rezervě pro případ defektu a nebo je dodává a já je nemám poradtě...zatím díky a hodně najetých kyláčků bez nehod...čauky
Navážu na toto téma . Mám na autě plechy 14" a když bych tam dal 15" elektrony Borbety , potřebuju delší šrouby nebo tam můžou zůstat ty z těch 14" ? Díky moc
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Honz@ píše:Navážu na toto téma . Mám na autě plechy 14" a když bych tam dal 15" elektrony Borbety , potřebuju delší šrouby nebo tam můžou zůstat ty z těch 14" ? Díky moc
Pokud budes kupovat new alu mel bys k nim dostat i srouby, aspon ja to tak mel kdyz sem kupoval na minuly auto elektrony !!!
Honz@ píše:Navážu na toto téma . Mám na autě plechy 14" a když bych tam dal 15" elektrony Borbety , potřebuju delší šrouby nebo tam můžou zůstat ty z těch 14" ? Díky moc
Nejsem asi jedinej kdo přehazuje hliníky a plecháče.Šrouby mám jedny a nemyslím že je rozíl mezi 14-ti a 15-ti palcovými koly.
Na litý kola bys měl dát delší šrouby, které se dodávají i s kolama. Plechový disk je slabší než hliníkáč. Originál šrouby Ti to taky budou držet, ale člověk nikdy neví co se může stát. Těch závitů je tam pak málo. I bezpečnostní šrouby jsou ve dvou délkách.
Zdendo, bezpečáky jsou v několika délkách, ne jen ve dvou. Ale origo šrouby an Gčko jsou dostatečně dlouhý, bez problému budou držet i liťáky. Zase když půjdeš do o jednu velikost delších, to je +5mm, budou zbytečně dlouhý.
edit: dělám na servisu a máme i pneuservis, tak o tom už něco malinko vím.
Neříkám že nebudou držet, ale k litejm kolům nám chodí delší šrouby než jsou origo OPEL. I bezpečáky dáváme na litý kola delší. Tím se s Tebou ale nechci přít. Takto to u nás chodí.
tak jsem dneska musel také řešit otázku šroubů,jelikož mám na letní pneu litáky BBS a zimáky origoš opel,musel jsem dneska najít šrouby z Audiny,ty litáky BBS mají jiné osazení na šrouby,opel má šrouby do kolnusu,ale audi mejí sedlo šroubu jinačí,když jsem tam nechal origoš šrouby opel,tak to nešlo pořádně dotáhnout,nyní již pohoda,šrouby z audiny a BBS litáky VW si rozumí jak je třeba