Pískání brzd

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Gilles

Pískání brzd

Příspěvek od Gilles »

cafte...
keď silnejšie a dlhšie brzdím, tak sa ozve a je to aj cítiť v pedály také chrrrr.. ozve sa to až skoro pri nulovej rýchlosti...
inak mi už dlhšie pýskali brzdy, chystám sa vmaniť doštičky... má to niečo spoločné?

inak čo sa týka účinku, je to OK..
díkzzz
Astra X16SZR 3dv. 1999, Jubileum (zatial spokojný),
Reklama

semi001
Kontaktovat uživatele:

Re: chrrrrrrrr

Příspěvek od semi001 »

Gilles píše:cafte...
keď silnejšie a dlhšie brzdím, tak sa ozve a je to aj cítiť v pedály také chrrrr.. ozve sa to až skoro pri nulovej rýchlosti...
inak mi už dlhšie pýskali brzdy, chystám sa vmaniť doštičky... má to niečo spoločné?

inak čo sa týka účinku, je to OK..
díkzzz
U astry se mi to jeste nestalo ale z jinych aut mam zkusenosti ze jsou to vetsinou uz sjety desticky dobre ten zvuk znam :lol: :lol: :lol: :lol:
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Taky to vidím jen na destičky, v horším případě už byly tak sjetý, že dodrbaly i kotouče..... Píská to proto, aby to majitele upozornilo, že jsou sjetý. Dávají se tam kvůli tomu takový plíšky a když se k nim destičky obrousí, dotknou se kotouče a začne to pískat. 8)
END
ondrazalsky

Příspěvek od ondrazalsky »

jojo, zpocatku to dela jen pri temer nulove rychlosti. no a kdyz s tim budes jezdit jako jsem to udalal ja neznalek - tedy jeste nejakejch 30 tkm - zacne ti to piskat i pri 100kmh tak ze skoro neuslysis radio. no a pak uz pujdou dolu desky i kotouce. ale pokud je to skutecne sjetyma deskama, mel bys uz i ted pozorovat castecny ubytek brzdneho ucinku.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km »

sjeté brzdové destičky co pískají snad hned vyměň ne :roll:
a jestli je vadný kotouč poznáš když sundáš kolo pokud je vněm už vyjetá velká díra tak ho musíš taky vyměnit
někdy se stane že se koutouče přehřejí a pak to cítíš i ve volantu
Astra G 1,8 16V caravan, automat
811018
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 811018 »

Taky řešim pískání brzd. Začaly mě piskat přibližně kolem vánoc, ale pořád jsme nepřišli na to proč, desky "originál" z oplu a kotouče po jedných deskách. Byl jsem v oplu kde jsem je kupoval a oni my řekli že to je špatnou montáží destiček a že jsem to měl dát knim na výměnu, takže mě záruku nemůžou uznat. Ale ujistil mě že se to stáva :roll:
Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km »

To by mně zajímalo jakou špatnou montáž desek měli na mysli to se snad blbě namontovat ani nedá

Kdyžtak je namaž olejem oni přestanou pískat :arrow: (NÉÉ TO JE ŽERT :twisted: )
Astra G 1,8 16V caravan, automat
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Špatná montáž destiček je možná. :? Dají se otočit jistící pružiny a taky ony slavné "pískací plechy" občas nesedí a pak blbnou....
END
Odpovědět