Výměna čelního skla Auto Hleďa

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Výměna čelního skla Auto Hleďa

Příspěvek od Marťasek »

Tak se mě na autě objevil pavouček (viz můj topic o zafiře) - jak se tam vzal nevím Ráno jsme přišel k autu a při oddělávání bordela ze stromu jsem uviděl přímo mezi stěrači díru s 20cm paprsky :x

Mám připojištění všech skel a tak jsem to neřešil zavolal pojišťovnu nahlásil poj událost. Vše v pohodě.

Zajel do servisu (hned za barákem) Auto sklo Hleďa... Ochotný až za hrob vzali si veškeré potřebné věci a o nic že se nemusím starat vše s poj. vyřídí. ŘÍKÁM SI PARÁDA PŘI TÉ SMŮLE TO BUDE VYŘÍZENÉ RYCHLE A V POHODĚ... No a tady pohoda končí...

Přišla mě z pojišťovny faktura s touto větou cituji:

Citace:
"Vzhledem k tomu, že celkové náklady na opravu poškození (výměnu čelního skla) přesáhly sjednaný
limit plnění v příslušné pojistné smlouvě, bylo pojistné plnění stanoveno ve výši sjednaného limitu
plnění pro připojištění čelního skla.
Rekapitulace pojistného plnění:
--------------------------------------------------
Náklady na opravu s DPH 6 000 Kč"

Chlap co mi to v servisu vyměňoval a přiznám se ani já cenu za díly neřekl...

Pokud tedy si servis účtoval na pojišťovně víc jak 6tis za výměnu předního skla, proboha kolik to sklo může stát, když já sem ho na netu všude našel za ccca 4 - 7tis kč maximálně!!?? Bauset za 1500kč a práci jak inzerují tak ta by měla být zdarma...

Chlap se mě ptal jaké tam chci a já řek, že to co tam je modré (dal mi na výběr ze tří druhů zelené, modré a nějaké čiré s nějakou technologíí nevím co to přesně bylo) Já si vybral zatmavené s modrým pruhem (taky k modrému autu že :-) )

Tak že teď budu čekat kdy se ozve servis že chcou doplatit rozdíl a hlavně kolik!!

Vidím to na začátek hezkého příběhu! :-)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Reklama

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna čelního skla Auto Hleďa

Příspěvek od MAX - CZ »

Jo bacha na opravy autoskel z pojištění. Nevím jestli se to týká jen Autosklo Hleďa nebo i jiných firem, ale opravdu u Hledi při platbě přes pojištění jsou úplně jiné ceny.
Např sklo na Oktávku mě vyšlo při platbě v hotovosti komplet s prací na 4750,-, pokud bych to nechal účtovat přes pojištění autoskel tak chtěli za úplně to samá bezmála 11.000,-
Autosklo Hleďa mám kousek od práce, mám tam kámoše, takže tam chodím na opravy skel se všemi auty. Už si vozím i svoje skla, např. koupená v Autosklo Roger, kde to vyjde nesrovnatelně levněji. ALe bacha jsou to parchanti (Hleďa), pokud si dovezete vlastní sklo, napíšou to zakázkového listu a automaticky se vzdávají jakékoli záruky i na práci.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

V žádném případě nehodlám akceptovat prakticky dvojnásobně předražené sklo! i pojištovna není blbá a zřemě je poslala k čertu - se ani nedivím! No tak že to vidím že konečně využiji služeb právnka co si platím paušálně... pak "nehleď a jééď" a ty jejich akce že výměna "zdarma" haha
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
luigy87

Příspěvek od luigy87 »

Mají zajímavý styl podnikání. Já když jsem nechával měnit sklo u Zafiry z pojišťovny. Tak jsem se byl objednat. Do půl hodiny mi pak volala, že mám sklo pojištěné na 5,000 a že stojí 7,500, ale že mi dají slevu 1,300. Tak jsem jim na ruku doplatil 1,200 a bylo.

Myslím, že si neověřili limit tvého pojistného plnění. U předchozích aut, kdy jsem měnil sklo, to byla první věc o kterou se zajímali.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Nevim, ale ja mel sklo pojistene vzdy minimalne na 8-10t, abych nemusel nic doplacet. nyni mam u hacka termoreflexni a to je pripojisteno na 20t, takze nemusim resit, ze bych neco doplacel a navic pokud bych jej vymenil kazdy rok i jednou tak se to vyplati.

Ale ono take jde jakou mas pojistovnu, ja mam u cesky poj a nikdy nebyl problem.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ »

milosh píše:Nevim, ale ja mel sklo pojistene vzdy minimalne na 8-10t, abych nemusel nic doplacet. nyni mam u hacka termoreflexni a to je pripojisteno na 20t, takze nemusim resit, ze bych neco doplacel a navic pokud bych jej vymenil kazdy rok i jednou tak se to vyplati.

Ale ono take jde jakou mas pojistovnu, ja mam u cesky poj a nikdy nebyl problem.
Nápodobně, vždy na 8 až 10. Zvlášť, když rozdíl za celý rok je kolem tří stovek.

Mně je třeba srdečně jedno, kolik si autosklo napočítalo. Pokud to pojišťovna zaplatí, je to jejich výhra. Nikdy jsem nic nedoplácel, naopak mi ještě dali vybrat, s jakým sklem se do ceny vejdu. Ale samozřejmě, Hleďu neznám.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
luigy87

Příspěvek od luigy87 »

Já třeba mám tak nízko z důvodu tohoto: Pojištění za 5000,- mě stojí 600,-ročně. Za deset tisíc stojí 1200,-. Tudíž, jak měním sklo cca jednou za pět let. Takže ušetřím trojku a doplatím 1500,-
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm

Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

Tak mám další info:

Včera jsem to už nevydržel a zavolal do Autoskol Hleďa, že se mi ještě nikdo neozval kvůli doplatku... Prostě mám rád vše v vyřízené a v pořádku.

Paní ochotná, že se na to jukne. Za cca 5h mi posílali fakturu. (viz příloha)

Cena docela "dobrá", práce technika a rychlost naprosto v pohodě a s tím jsem spokojený ba přímo nadšený, že to šlo tak hladce a rychle. ALE... 8)

Dost mě zarazila položka "montáž demontáž"?! :o

Podle jejich reklamy a podle mého selského rozumu jak jsem to chápal já, by tohle mělo být "zdarma" při "splnění pojistných podmínek" tak jak inzerují!? A dle mého jsem je všechny splnil...

1, tel. nahlásit škodu pojišťovně - ANO
2, předloženy veškeré doklady co servis požadoval - ANO
3, U bezplatné výměny podepsat plnou moc - ANO

Volal jsem paní že nesouhlasím s touto položkou za práci dle jejich reklamy. Prý že se mi ozve přímo majitel.. tak čekám...
Přílohy
Bez názvu.jpg
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

Tak rozuzlení:

Majitel mi včera volal. Po telefonu docela příjemný člověk. NO, tak je to samozřejmě tak jak jsem si myslel..

Docela šalamounsky napsané a podle mě se docela chlubí "cizím peřím" Nono "zadarmo" není zadarmo :-)

Prostě pokud to máte celé kryté pojišťovnou tak tu kompletní výměnu máte opravdu zadarmo :-)

Jinak pak logicky doplácíte co celkové ceny...

Tak že pozor na tyto rádoby reklamy ZADARMO...

S prací servisu jako takového jsem byl spokojený. Cena v jiném servisu by byla (pokud bych nespěchal a měl na to čas) o cca 1500kč levnější. Ale to neřeším. Podle mě cena byla OK.
p.somik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.somik »

Řešil jsem výměnu skla u Merivy, taky pojistka je jen na 6000, cena skla s výměnou tuto částku přesáhla.Obvolal jsem 4 firmy, jedna mi nabídla, že sklo vymění za 6.000 rovných.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Marťasek píše:Tak mám další info:

Včera jsem to už nevydržel a zavolal do Autoskol Hleďa, že se mi ještě nikdo neozval kvůli doplatku... Prostě mám rád vše v vyřízené a v pořádku.

Paní ochotná, že se na to jukne. Za cca 5h mi posílali fakturu. (viz příloha)

Cena docela "dobrá", práce technika a rychlost naprosto v pohodě a s tím jsem spokojený ba přímo nadšený, že to šlo tak hladce a rychle. ALE... 8)

Dost mě zarazila položka "montáž demontáž"?! :o

Podle jejich reklamy a podle mého selského rozumu jak jsem to chápal já, by tohle mělo být "zdarma" při "splnění pojistných podmínek" tak jak inzerují!? A dle mého jsem je všechny splnil...

1, tel. nahlásit škodu pojišťovně - ANO
2, předloženy veškeré doklady co servis požadoval - ANO
3, U bezplatné výměny podepsat plnou moc - ANO

Volal jsem paní že nesouhlasím s touto položkou za práci dle jejich reklamy. Prý že se mi ozve přímo majitel.. tak čekám...
Pěkný no,mají to tak o 100% předražené.
Minulý týden jsem ho zrovna taky měnil
Okno zelené s modrým pruhem 2721,-
Bauset 1304,-
Lepící sada 584,-
Práce 1210,-
A pozor,to mě ještě ten "zákazník" podezíral,že jsem se určo brutálně napakoval,když je to na pojišťovnu.Pokud byl členem tohoto fora ,tak si to tu může přečíst.
Odpovědět