Blikajúca kontrolka motora a valec neťahá, trasenie atď.

Odpovědět
tonoslav

Blikajúca kontrolka motora a valec neťahá, trasenie atď.

Příspěvek od tonoslav »

Zdravím znalci,

Mám Opel Astra G 1.4 16v 2004 rok (ak by bolo treba viacej napíšem).
Mám už dlhšie problém, ktorý sa zatiaľ nedarí nejako ani servisom riešiť tak či ste také niečo nezažili niekto.

Auto naštartujem, jazdím, pohodička.
Avšak idem na obchvat, alebo niečo rýchlejšie skrátka (70km/h+)
Plus to skombinujem s miernym stúpaním (v presných stupňoch to neviem ale nie je to moc)
A v takejto kombinácií sa mi na 95% stane vždy to, že začne blikať kontrolka motora, stratím dosť veľa ťahu, trasie sa to (citeľne ale žiadny horor).
Od toho momentu už proste ťahá veľmi slabo auto, akože keby som dal plný plyn tak dám zo 70 na 80 km/h asi za 30 sekúnd aspoň (normálne je to tak do 10 max ak preháňam)
A na vyriešenie tejto chyby mi stačí spraviť to, že vypnem motor, aj na jednu červenú na križovatke a naštartujem a už to je v pohode, ťahá a len svieti (nebliká) kontrolka už.
Toto mi auto robí už dlhý čas, asi pol roka, rok.

Podľa rád servisákov a ľudí rôznych som:
1. Začal tankovať na normálnych pumpách ako to on nazval takže napr. OMW som si vydedukoval
2. Nejazdiť pokiaľ vydrží palivo, ale maximálne tak, že 1/4 ak je nádrže tak už tankujem.
3. Chodím do normálneho servisu
Opravy (čo si pamätám):
1. Výmena tesnenia na hlave motora, natlakovanie
2. Výmena rozvodov
3. Výmena sviečiek a nejakej hrazdy, či tak nejako to nazvali.
4. Výmena palivového filtra

ďalej si nepamätám, ale už som zúfalý, šlo do toho kopu peňazí a nemôžem ani nikam ísť bez strachu o to, kde s tým zostanem stáť, alebo niečo podobné.

Nezažili ste niekto niečo podobné, resp. nemáte nápad čo by to mohlo byť?

Díky moc za každú pomoc (aj keby ste mysleli, že je to blbosť tak skúste napísať)
Opel Astra G 1.4 16v 2004 Benzín 127000km
Bratislava, Petržalka
Reklama

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Re: Blikajúca kontrolka motora a valec neťahá, trasenie atď.

Příspěvek od Hardy »

Jak čítam, tak čítam no nikde nevidím ani zmienku o diagnostike. Už dávno si si ju mal dať spraviť. Hneď by si vedel aspon orientačne čo sa serie...
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Nebuď zoufalej,pročti toto forum.
Přídírající se ventily !!!Stokrát probráno na foru.
Zrovna tu dělám dva kousky :D Je to pořád stejné,krátké trasy.
jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

..aspon ma Denny pracu :lol: , vidieť že si chodil k fundovaným mechanikom zo všeobecným zameranim na rôzne značky, ale ktorý konkrétne o tvojom motoru nemajú ani najmenšiu šajnu. :( Dopln si do profilu auto a bydlisko, nech vieme z kadiaľ si! :wink:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
tonoslav

Příspěvek od tonoslav »

Díky moc ludia,

Hardy, to som zabudol, samozrejme sa vždy robila, aspon 3-4 krát už
denny, okej skúsim to povedať v servise, potešils, že aspoň niečo reálne čo mi nerobili ešte ;) a krátke trasy sú problém, akože preto sa to deje?
jerry, no hej vyzerá to tak, ale prvý ku komu som chodil hovoril, že väčšinu majú oplov napr a odporučil mi citujem "netankovať sračky, ale niečo normálne" a ďalej mi povedať nevedel ani o čom si myslí, že neni sračka :) A doplnil som si info ;)

Ak niekto ešte nejaký nápad, kľudne napíšte
Ďakujem moc ešte raz
Bratislava, Petržalka
jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse »

..no jo, ale aj ked robili ople tak sa asi z takým to problemom u toho to typu motora nestreli alebo ani nemusia mať vobec šajnu že sa to zajebkava a riešia všetko možne okolo toho ako u iných typov. Len ked už raz bola dole hlava tak škoda že sa na to nepozreli dôkladnejšie, no čo? :wink:
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
tonoslav

Příspěvek od tonoslav »

Pravda, ale tak človek čaká, že v servise by to mohli vedieť, na to tam chodím, keby som sa do toho rozumel sám, tak tam ani nejdem :D Ešte, že som toto fórum našiel :)
Bratislava, Petržalka
marcus_Astra_

Příspěvek od marcus_Astra_ »

Ahoj keď ti môžem poradiť tak navštív servis v Slovnafte je to normálny chlap ktorý makal roky v Opli a špecializuje sa na Ople zatiaľ nebolo nič čo by nedokázal opraviť a keby si mu povedal že si myslíš že ti to robia sviečky tak on príde na to že to boli ložiská na kľuke :lol: To bol len príklad hej ?! :lol: Keď chceš dám ti adresu aj tel. číslo 8)
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
tonoslav

Příspěvek od tonoslav »

Markus, no skús poslať ale v slovnafte som presne chodil k takýmto, že stačí netankovať sračky, keď citujem, tak to to neopravilo ani za rok :D
Bratislava, Petržalka
marcus_Astra_

takže ulica je Závodná, 3 a Tel. číslo je 0905 131 946 a volá sa Julo Haško a tu je aj mapa https://www.google.sk/maps/place/Z%C3%A ... 2441?hl=sk
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
tonoslav

Příspěvek od tonoslav »

Díky markus, keď už nebudú vedieť čo s tým tak sa ozvem tomuto ;)
Bratislava, Petržalka
marcus_Astra_

na to sme tu 8) aby sme si pomohli
tonoslav

Příspěvek od tonoslav »

marcus_Astra_ píše:Ahoj keď ti môžem poradiť tak navštív servis v Slovnafte je to normálny chlap ktorý makal roky v Opli a špecializuje sa na Ople zatiaľ nebolo nič čo by nedokázal opraviť a keby si mu povedal že si myslíš že ti to robia sviečky tak on príde na to že to boli ložiská na kľuke :lol: To bol len príklad hej ?! :lol: Keď chceš dám ti adresu aj tel. číslo 8)
!!! Problém vyriešený !!!

Díky marcus, pánko super pomohol, nakoniec jediné čo stačilo bolo, že sme trocha ponamáhali motor, vysoké otáčky tak 5000-7000 na nejakú krátku cestu a odvtedy jazdím tak 3000 otáčok v priemere a prečistil som to aj shell v-powerom a už to nerobí nič, tak snaď pomôže niekomu aj takáto rada ;)
Bratislava, Petržalka
marcus_Astra_

Naše benzínové mašiny potrebujú vyššie otáčky a sem tam aj 100 oktánový benzín a poriadne to prevetrať aby sa vypálil všetok bordel vo výfuku a prečistil kat poznam to sám a nemám problém od vtedy 8)
Odpovědět