Jak na ipod

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Poborak

Jak na ipod

Příspěvek od Poborak »

Ahoj kluci (a holky),

zrovna jsem si koupil vylítanou Astru G classic 1.7 CDTi - rozmázl jsem to tady https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=27874. Jsem na auta uplnej lempl, ale mám hodně rád hudbu a hifi (a tim rozhodně nemyslim přebasovaný subwoofery atd. - spíš dobrý stereo). Nicméně v autě bych rád uvítal možnost pouštět si třeba mp3 z iPodu. Mám v tom rádio VDO CD 413, asi původní. Chtěl bych proto poprosit o radu, jak to nejlíp a za rozumné peníze zaonačit tak, abych k tomu nějak iPod připojil. Rád bych se vyhnul FM transmitteru - protože to fakt nehraje vubec dobře, alespoň, co jsem měl možnost slyšel v kamarádově autě. Děkuju.
Reklama

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na ipod

Příspěvek od mirda2908 »

vymen radio s aux vystupem a mas klid ne.Sice ti nebude fungovat ovladani volantu jestli mas a komunikace s diplejem.Ta kdyz das hledat a najdes cokoliv
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
HonzP

Příspěvek od HonzP »

Doporučil bych jinou cestu. Rádio se čtečkou karet/usb a zjisti si, jestli výrobce podporuje oem ovládání, třeba u sony je to vyřešené triviálně pomocí odporů.
výhody:
a) ovládání pod volantem je praktické a bezpečné
b) bez kabelů - nabíjecího i audio k telefonu

Pozor na připojovací konektor, nějaké piny má opel prohozené, jak psal mirďa, hledej :wink:
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Poborak

Příspěvek od Poborak »

Dík Honzo, to zní jako dobrej nápad. Nemáš tip na nějaký konkrétní rádio?
HonzP

Příspěvek od HonzP »

konkrétní tip nemám, teď jsem v datartu viděl takovou malou potvoru (tuším o málo větší než krabka na cigarety), takže při šikovné zástavbě bys získal i nějaký malý odkládací prostor.
Problém géčka je v designu palubní desky a ne každá rádio do ní pasuje, aby to nefackovalo oči, to ale závisí na vkusu každého soudruha.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Poborak

Příspěvek od Poborak »

No, moje astra ovládání z pod volantu nemá, a ani tu funkci pro zesilování podle rychlosti. Takže je to celkem jedno. Koupim teda asi nějaký obyčejný rádio s auxIn. Otázka je, jestli to zvládnu vyměnit - je to nějak složitý? Konkrétně jsem si vyhlídl tento model - http://autoradia.heureka.cz/kenwood-kdc-3054u/recenze/. Bude potřeba udělat nějaké úpravy, nebo to tam půjde namontovat tak, jak to je?

Děkuju za radu.

A stávající CD 413 pude pryč... Btw neměl by o to někdo zájem, přenechal bych ho velmi levně - tak za 350. EDIT: PRODÁNO.
Odpovědět