Nazdar chlapi, mám problém...dneska som robil podsvietnie ovládačov el. okien na červeno, šoférova strana všetko OK! ale spolujazdcov ovládač nesvieti, ale sranda je, že ked som to skúšal doma na 9V baterke cez konektor tak to pekne svietilo ale v aute nič Ked je ovládač založený v aute, okná fungujú ale nesvieti mi to a preto neviem kde je chyba ďakujem za všetky rady.
Šoférova strana
Opel Astra Caravan 1.4 16v 66kW Edition 2000 EX: Škoda Felícia 1.3 MPi 50kW
Tak tam bol origo odpor a len som odpájkoval preč origo ledku a dal tam červenú, takže + by mal byť asi dobré, stým som nerobil nič, len mínus som pájkoval a dal som to na to isté miesto ako bol pôvodný drôtik pripájkovaný .... však keď som zobral 9V ledku a dal - a + a išlo to ale v aute nič...
EDIT: Odpor som dal na + nožičku na Ledke ale teraz ked meriam originál LEDku a tam bol odpor na mínuse? keď som si robil do Felícii podsvietnie, dával som odpor na + nožičku a išlo ale tu je to voláko divne
no odpor ma byt na + , cize to mas dobre , skus znova prepajkovat minus , mne to tak robilo , na ten pliesok nechce cin dobre chytat , najlepsie je ho neako podriapat , ja som so srubovakom trochu donho zaryl a teraz to uz drzi dobre
Neviem asi čo tým myslíš...plus LEDky som dal na odpor a mínus (dlhá nožička) a tú som napájkoval na plošák...ale ak to zajtra nepôjde, tak ja ju kludne aj otočím, len nech to ide a to som sa skôr obával, že mi šoférova strana nepôjde a .... ale ďakujem chalani
Obecně je jedno jestli dáš odpor na anodu nebo katodu LEDky, ale musíš zachovat polaritu, anodu na kladnější potenciál. Anoda je delší vývod.
V zapojení to pak bude.... +12V...odpor...anoda LED....katoda LED....zem
anebo +12V...anoda LED...katoda LED...odpor.....zem
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak a už svietime na červeno ďakujem chalani za pomoc.
EDIT:Chcem zmeniť podsvietenie aj autozapalovača ale neviem ako ho vybrať von, krytku som dal dole ale ďalej neviem pokračovať, ono problém aj bol, že je už tma a nevidel som dobre na to, ale ak mi viete niekto poradiť ako to vybrať a načo si dať pozor, budem vďačný
Ve vláknu o výměně žárovek podsvícení je tato fotka, podle které to je krásně vidět: vytáhneš těleso popelníku tak uvidíš čtyři šrouby. Dva z nich drží mechanismus vyklápění i se zapalovačem. Pak už jen odpojíš kabely. Ale žárovka osvětluje i vnitřek popelníku.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
Ok, dúfam, že to zvládnem a aká je tam originálna žiarovka (ledka) ? Strčím tam v pohode 3mm ledku, alebo treba niečo iné? ďakujem Vám osvetlenie v popolníku mi je jedno, že bude červené, nefajčíím
Zapalovač sa taktiež podaril a veľká vďaka Vám a teraz mám iný problém rozobral som vypínač svetiel, a otáčajuci knoflik osvetluje žltá dioda, to asi nebude problém prepájkovať kedže tam asi odpor bude, ak nie opravte ma ale osvetlenie spínačov hmloviek a nastavenie výšky svetiel a osvetlenie intenzity palubovky tak tam je klasická žiarovka a teraz chcem vedieť, že či neviete náhodou kde je + a - a musím dať určite aj odpor, však?
______
ĎAKUJEM.
Pro to určení plusu a kostry koukni na přiložené schema a pohledej podle toho na tišťáku - kostra jde na kontakt 12 (potenciál 31) a plus najdeš na výstupu přepínače světel (potenciál 58R) a jdou z něj ty dva odpory, které přemosťují kontakty mlhovek.
Určitým vodítkem ti může být i zapojení původní ledky, která má taktéž katodu na kostru.
Přílohy
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.